Вторник, 07 Април 2020

Сряда, 30 Ноември 2016 14:26

Сидеров: Призовах ГЕРБ и БСП да направят общ кабинет

Все още е рано да се говори за министри с мандат на Патриотичния фронт, заяви лидерът на Атака

Лидерът на ПП Атака Волен Сидеров предложи ГЕРБ и БСП да направят общ кабинет и по този начин да бъде избегната политическата криза, която се задава.

"Призовах ги да помислят дали могат да направят заедно кабинет на спасението", обясни Сидеров пред Нова телевизия. Според него много българи имат подобно желание и се питат за какво се карат политиците и какво делят.

Лидерът на Атака смята, че при предсрочни парламентарни избори патриотите биха имали добър резултат с оглед гласовете, които спечели кандидатът им за президент Красимир Каракачанов, който остана трети в битката за "Дондуков" 2. Но от думите на Сидеров стана ясно, че възприема създаването на кабинет в настоящия парламент като отговорната позиция и от партията биха с включили в подобна инициатива именно заради това и с ясното съзнание на възможните негативи.

Сидеров бе категоричен, че все още е рано да се говори за министри и кабинет с мандат на Патриотичния фронт с оглед на процедурата. Той посочи, че и вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е напомнил, че не желае да участва със свои хора в евентуално такова бъдещо правителство.

Сидеров сподели, че не се вижда като министър или кадър в изпълнителната власт. По думите му от "Атака" виждат своята роля като катализатор, като "стимула, който да очертае посоката". "Трябва да се свършат няколко неща - трябва да се помисли за ниските доходи, трябва да се укрепи страната, да не се издънят икономически показатели", посочи Сидеров.

По мнението му в рамките на този парламент трябва да се направи правителство, така че да не се отива на предсрочни избори. Той предупреди, че в момента страната е изправена пред реални опасности, които не бива да се пренебрегват, като бунтовете в Харманли и заплахата за бежанска вълна.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар