Вторник, 07 Април 2020

Петък, 02 Декември 2016 12:45

Кубрат Пулев пред BIG5: Това е един от най-отговорните ми мачове

Нека ме проверяват, по-издръжлив съм и от хлебарките, заяви боксьорът

Най-успешният български професионален боксьор Кубрат Пулев се изправя пред ново предизвикателство. На 3 декември в столичната зала „Арена Армеец” той ще играе с Нигерийския кошмар Самюел Питър в битка за интерконтиненталната титла на WBA. Двубоят срещу бившия световен шампион е по-специален за Кобрата, защото това ще бъде първият му мач като професионалист в България. При победа, Кубрат Пулев ще стане официален претендент за световната титла. В събота дебют на професионалния ринг ще направи и Тервел Пулев. Броени часове преди важния сблъсък Кобрата сподели пред BIG5 очакванията си за „Нощта на шампионите”, направи равносметка на изминалите две години след загубата си от Владимир Кличко. Кубрат и съпостави условията за бокс в България и Германия.

- Кубрат, за първи път ще играеш в България като професионалист. Усешащ ли повече напрежение, тъй като очакванията към теб са за задължителна победа?

- Отговорността е особено голяма - не само пред феновете, а и пред мен самия, пред българския народ. Една загуба, да не чуе дявола, няма да е никак добре за хората, за феновете, за българите. Естествено, няма да им се хареса. Смятам, че това е един от най-отговорните ми мачове. Не е новост, че при победа, ще стана официален претендент за световната титла. Много пъти сме го говорили, но аз съм концентриран върху мача и върху съперника.

- Разучи ли добре силните и слабите страни на Питър?

- Разузнал съм го, но нали се сещате, след като мине първият рунд, тогава ще видим. Преди това нищо не може да се каже. Доволен съм от подготовката, имах добри спаринг партньори.

Peter

- Изминаха две години от загубата ти от Владимир Кличко. Какво научи за този период?

- Научих, че мога да правя всичко. Аз му го казвам постоянно на треньора. Като направя нещо веднага, той се учудва. Винаги се старая да се развивам, да се „ъпгрейдвам”, както се казва. Смятам, че съм не само по-добър, но и по-опитен. Можем да научим много повече от загубите, отколкото от победите, защото победите ни омайват, доволни сме от себе си. Винаги трябва да има критика, за да може да се подобряваме. Смятам, че загубата също ми е дала много. Когато човек губи, не знае какво печели. Аз съм благодарен на Господ, че пак научих много важни, ценни уроци и грешките да не ги повтарям.

- Ако можеше да избираш съперник между Владимир Кличко и Антъни Джошуа, кой би предпочел?

- Бих избрал реванш, определено.

- Какво очакваш от дебюта на брат ти Тервел на професионалния ринг?

- Той е олимпийски медалист. Това не е случайно, има бъдеще. Съветът, който бих му дал, е да не спира да тренира.

Pulevi

- Появиха се информации, че след двубоя със Самюел Питър, може да бъде организиран още един мач в София. Възможно ли е това да стане?

- Възможно е. За мен не е важно срещу кого ще бъде, а да е в България. Аз съм говорил вече по тези теми и не е изключено. Знаете, че за мене това е важно. Аз си натискам за нашето винаги.

- Наскоро отново беше проверен за допинг. Постоянните проверки притесняват ли те и разсейват ли те по някакъв начин?

- Аз съм много издръжлив, по-издръжлив съм и от хлебарките дори. Не смятам, че тези неща могат да ме разсеят. Напротив – аз даже ги искам, защото показвам, че нямам какво да крия и не ме притеснява нищо.

- От години живееш и тренираш в Германия. Може ли да направиш някаква съпоставка с условията там и тези в България? Ще стигнем ли по развитие другите държави в това отношение?

- Условия има, въпросът е финансовата част. Имаме зали, имаме всичко. Просто финансовата част не го позволява, трудно е. Аз лично съм апелирал не един път и настоявах, колкото се може, цените на билетите да бъдат занижени. Виждате, че има билети по 20 лв и по 30 лв. Това е колкото едно кино, да гледаш един филм. А това все пак е едно такова голямо събитие… Естествено, има и по-скъпи билети.

- Как върви развитието на спортен център „Пулев”?

- Супер е. Пълен е, препълнен даже. Има уникални деца, които просто дават много силна енергия.

Мария Маринова, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар