Петък, 10 Април 2020

Вторник, 06 Декември 2016 15:21

Александър Симов: Ох, да, много искате да има и други отпечатъци по местопрестъплението, знам!

ГЕРБ истерясват, защото планът им да размият своята отговорност дотук не може да сработи, пише социалистът

От няколко дни всички десни интелектуалци са пуснати на бойния фронт, дежурните по любов медии треперят, а дясната политология възмутено сумти и все с един въпрос: "Къде е Румен Радев? Къде? Къде? Къде?".

Това търсене минава през задъхано стакато и истерично кресчендо. Прочетох разтърсващ текст в ПИК, където се казва следното: "Държавата е в политическа криза, но той смята, че отговорностите му започват след 22 януари. Така е формално, а морално?". От 2013 година знам, че когато някой заговори за "морал в политиката" значи се готвят страхотни гадории.

Това е фокусничество. Идеята е отговорността за цялото безвремие и хаос, предизвикани от лицето Бойко Методиев Борисов и неадекватното му поведение, да бъдат записани на сметката на бъдещия президент. При това преди той изобщо да е встъпил в длъжност. Това е фантастичен опит да се опиташ да гуляеш и пиеш като застаряващ плейбой, а най-накрая да се опиташ да прехвърлиш махмурлука на друг.

После попадам на Менда Стоянова. Дамата блъска с токче по пода: "Настояваме президентът Румен Радев да отговори на поканата на Росен Плевнелиев и да направят заедно служебно правителство".

Ох, да, много искате да има и други отпечатъци по местопрестъплението, знам. ГЕРБ истерясват, защото планът им да размият своята отговорност дотук не може да сработи. Има очевидци, момчета. Те помнят, че вие докарахте страната дотук. Премиерът излезе в опозиция на самия себе си, ГЕРБ се държат така все едно са се основали вчера, а дясната мисъл трепери като пияница заключен в сладкарница, където има само боза.

Същинските отговорности на Румен Радев започват на 22 януари. Той има мандат да управлява от тази дата. И, да, за тези, които искат да се покрият в сенките и олигархичните си обкръжения това е твърде много време. Те са като вампири осветени от слънцето, създания на мрака изтеглени под светлината на прожекторите. Неприятно им е. Неудобно. Тоест политическа криза няма. Има тремор на хора, които ги е страх, че ако се задържат още малко на сцената вместо в оставка ще трябва да ходят в затвора...

Автор: Александър Симов, Източник: фейсбук

Оставете коментар