Четвъртък, 09 Юли 2020

Неделя, 09 Юли 2017 13:42

Стефан Данаилов: С президента Радев не се чуваме, явно нямаме нужда един от друг

Не съм суетен да чакам благодарности, той просто е такъв характер, смята актьорът

С президента Румен Радев не се чуваме, явно нямаме нужда сега един от друг.

Това признание направи емблемата на БСП, актьорът Стефан Данаилов в интервю за предаването "Тази неделя" по БТВ. Той бе начело на инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Румен Радев за президент.

"Човек те търси като има нужда от тебе. Явно няма нужда и не ме търси. Аз нямам нужда от него и също не го търся", бе откровен Стефан Данаилов.

Запитан как стои Румен Радев на "Дондуков" 2, Стефан Даналов отвърна бързо: "Не го следя!"

"Нищо не се е случило между нас, но не общуваме, не контактуваме - нито той ме търси, нито аз него", продължи Данаилов. И добави, че е помагал и на други кандидати за президенти, но досега не се е случвало „да се забравим в първите 20 дни”.

"Не съм суетен да чакам благодарности, но в края на краищата има някакво уважение! Няма интрига, просто човекът е такъв характер. Изпрати ми едно съобщение, че ми благодари - и това е!", каза актьорът. 

Някои хора на "Позитано" 20 са разстроени от това отношение на президента, не скри той. Запитан дали лидерът на партията Корнелия Нинова е разстроена, Ламбо отвърна: "Корнелия и да е разстроена, няма да го каже!"

„То е добре да се еманципираш, но докъде. Някои негови ходове не бяха много правилни. Не желае да иска от нас ъкъл и си поема отговорността. Със служебния кабинет не беше правилен хода, не всички бяха успешни. Но той има свои съветници, те го съветват, те му дават ъкъл. Но каквото било - било, аз съм доволен, че съм помогнал нашата кандидатура да спечели!”, добави той.

"Не съм такъв катил да кажа, че са приключили нещата. В момента просто нямаме нужда един от друг - това е!", каза Данаилов.

Запитан има ли нужда БСП от Румен Радев, за да върви нагоре, Стефан Данаилов отговори: "Разбира се, хората го искат! Но колко той го иска, не знам. Моите другари го искат, затова са тичали и затова са се борили!”

И пожела на държавния глава "да е жив и здрав, смел и да се усмихва повече".

В разговора водещите му припомниха, че два пъти е бил доайен на парламента, но на 44-тия не е станал, защото най-възрастен се е оказал журналистът Тома Томов, също депутат от „БСП за България“. Стефан Данаилов се пошегува, че много се е ядосал, че е подкрепим Тома Томов, като видят, че е с няколко месеца по-възрастен и него и следователно той ще открие заседанието на новоизбраният парламент. „Щях да вляза в аналите на Народното събрание. Три пъти доайен!“, посочи Ламбо. А на закачката, че Бойко Борисов е станал три пъти премиер, отвърна: „Бойко три пъти стана премиер. Искат го хората и стана.“

Запитан какъв характер е Корнелия Нинова, Стефан Данаилов каза: „Ще те отнесе като бръмбар сламка! Корнелка е страшна, много я харесвам! Тя е упорита и решителна до крайност!“ "Но е склонна да се паникьосва на моменти. Е, не чак да се паникьосва, но е по-неуверена преди тежките пленуми. Аз й казвам - спокойно, всичко ще стане!", добави и щипка критика той.

 

Данаилов сподели, че пише книга. Сменял е много варианти за начало и работи върху това кое да разкаже и кое да премълчи.

„Ако трябва да разтворя всичко в книгата ще има съд”, каза той. Сигурен е в едно – ще започне със споменаване на близките му приятели, които вече са си отишли. „Моите приятели всички си отидоха. Боян Иванов ще е първото име – най-старият ми приятел, Сашо Бразицов, Божидар Икономов”, каза той.

Оставете коментар