Петък, 19 Октомври 2018
Сряда, 03 Януари 2018 14:30

Елена Банова пред BIG5: Племенникът на Фидел Кастро създаде лек срещу рака, заради САЩ го регистрира като хранителна добавка

- Г-жо Банова, до каква степен помага на онкоболните лекарството Видатокс?

 

- Препаратът Видатокс е създаден за лечение на рак от племеника на Фидел Кастро – Хосе Антонио. 10 години той е с тотална секретност. За 10 години в Куба е търсено и проверявано всичко, което може да помогне на оншкоболните да се излекуват. Докарахме лекарството и в България. Откакто кубинците направиха регистрация на лекарствата, ги блъскат с фалшивата новина, че оригиналът се казва Ескозул и че е създаден само за Фидел Кастро, а за другите било Видатокс. Беше 1999 г., когато реших, че ще спра с ходенето по мъките, че имам достатъчно натрупан опит и трябва да създам фондация "Неогенезис" за борбата с рака. 3 месеца ходих в компютърен клуб, за да се науча да работя с компютър. Трябваше ми връзка със света.

 

- Профанизира ли се темата за тежкото заболяване от медиите?

 

- Борбата с рака се превърна в територия на страшното печалбарство. Няма никаква пощада за това. Страшно много хора са впрегнати и се злоупотребява с алтернативно лечение. Представят се няколко вида. Има алтернативи, които обаче не се допускат, а това струва понякога много животи. Преди година имаше онкологичен конгрес в Копенхаген с едно категорично заключение – ракът никога не може да бъде победен, защото раковите клетки страшно бързо се пригаждат към създадените лекарства и фармацията не може да ги изпревари. Битката трябва да се води на друга плоскост – ракът да се превърне в хронично заболяване и да живее пълноценно, както диабетиците. Профанизирането е ясно, но то се отнася винаги до по-бедните държави. Има лекарства, които помагат, но в много от случаите на онкоболните не се дават оригинали. С рака може да се справиш, но той винаги се връща при всеки онкоболен пациент.

 

- Какъв съвет бихте дали на нашите читатели?

 

- Ако не са си създали свой режим на живот и на хранене, да го променят, защото израждането в човешкото тяло е непредсказуемо. То може да се случи дори с една клетка, която да създаде цяла верига. В човешкото тяло има между 32-33 млрд. клетки, когато е на 18 години. В смъртна опасност сме дори когато имаме само 100 000 проблемни клетки.

 

- На какво се дължат масовите заболявания от рак?

 

- Много са причините. Имаме проблеми с екологията, с храненето, със стреса. Или си създаваш нов начин на живот, или вероятността да се сблъскаш челно с рака става все по-голяма. Продуктите във веригите магазини са страшни. По-добре да си подберете 10-15 продукта и да имате пълноценен кръг на хранене. В противен случай буквално си гълташ врата. Освен това народът ни страда от обездвижване. Автомобилите летят, но минимум веднъж седмично трябва да слизаме от колите си, но не да ходим по магазините, а към планината. Високото изкачване, разреденитейони и въздухът пречистват. В моя личен режим, ако не измина 3 км поне, ще отида по дяволите. През почивните дни дори изминавам 8 км. Няма значение, дали гърми и трещи, моите крачета вървят към Черни връх.

 

- Кое лечение е по-ефикасно – хомеопатията и алтернативните лекарства, или лъчетерапията?

 

Хомеопатията няма работа в онкологията. Тя е безсилна и е заблуда за хората. Кубинците се принудиха да регистрират хранителни лекарства от първа линия. Това означава, че са медикаменти, които са минали през всички етапи на клинични изследвания. Регистрирани са обаче като хранителни добавки. По същия начин действат например и във Великобритания. Кубинците го правят заради ембаргото, в което са включени техните фармацевти.

 

- Къде се извършва най-сполучливо лечение на болестта?

 

- Няма държава, която може да каже, че лекува всички видове рак. Във Франция се справят много добре с рака на стомаха и на белите дробове. В България има много страшна тенденция. Масово момчета и младежи заболяват от рак. Нашите деца буквално загиват в клиниката в Горна Баня. Първата работа е да им отрежат крачето, а след това пламва в метастаза. За туморите на мозъка са специалисти във Великобритания. В същото време ние не познаваме постиженията на Япония. Там лекарите буквално са богове за туморите на мозъка. Когато си болен от рак, трябва да търсиш винаги доброто. В момента и Русия е в световния елит в тази област чрез протонна терапия. Това е като една космическа ракета, която може да се сравни с кола. Има и специални цени за българите, стига да желаят да се лекуват там.

 

- Какви „правила“ трябва да спазват онкоболните хора?

 

- Не трябва да ядат червено месо, а сурова храна – плодове и зеленчуци, както и да подбират това, което си купуват. Аз имам цял списък кое от къде да си взема. Забравила съм пътя към големите супермаркети и си имам правила.

Оставете коментар