Понеделник, 26 Февруари 2018
Четвъртък, 01 Февруари 2018 14:58

Велизар Енчев пред BIG5: Зад перверзията на Борисов се крие амбиция за монархия, с третия пол правителството завоалира поредния престъпен "гейт"

От вестник "Галерия" ме обидиха". Писал съм толкова за медията, която можеше да ме попита поне за проекта на Слави Трифонов, в който всъщност няма да участвам. Демократите да не забравят, че народният съд е създаден от САЩ, Франция, Великобритания и СССР , каза пред BIG5 бившият депутат - журналистът Велизар Енчев.

- Г-н Енчев, днес честваме жертвите на Народния съд. Как си обяснявате деленето и липсата на хората около НДК днес при честването на жертвите на фашизма?

- Днес се чества годишнината от жертвите на народния съд, който беше създаден с решение на Великите сили и разделянето на Европа. Т.е., този Народен съд е създаден с решението на САЩ, Великобритания, Съветския съюз и Франция. Нека хората, които скачат днес срещу този съд, да знаят, че той е създаден от тези държави и малко повече да прочетат история. Разбира се, много от тези присъди са били превишени, но нека да видим каква е била ситуацията във Франция? Там са били много повече. Защо в страната ни не се чества смъртта на хората през 1925 г.? Защо не отбелязваме Белия терор, който посегна на българската интелигенция? Защо не се чества паметта на загиналите партизани в парламента? Защо се почитат едни, а за други няма минута мълчание?

- Защо не се честват жертвите на всички режими?

- В самото начало на 49-о Народно събрание, когато бях народен представител, заявих, че трябва да се направи един общ мемориал на всички жертви, както съществува „Долината на мъртвите“ в Испания. Предложих това да се случи в село Осоица, където се е провеждала братоубийствена война. Време е да се направи един кръст за всички, които са паднали във войните, без изключение. Не трябва да делим хората. Защото на паметника до НДК, където днес се кланят демократи, има изписани имена на жандармеристи, които са участвали в убийствата и хайките, разстреляли ятаци и партизани.

- Какво се крие зад Истанбулската конвенция, която е ангажирала почти цялото политическо пространство?

- Истанбулската конвенция има две страни. Определени сили от Европа се опитват да ни налагат ценности, които не са наши. От друга страна, стои правната част на този документ, който трябва да се отхвърли. Това, че Бойко Борисов от трибуната на Европейския парламент пое инициатива да я наложи, показва, че България е премиерска, а не парламентарна република. Още по-перверзно е, че премиерът ни се прояви като пълен диктатор, след като за две седмици смени решението си и депутатите му оттеглиха гласуването на Истанбулската конвенция. Парламентарната република е мъртва от 2009 г. насам, откакто управлява Бойко Методиев Борисов. Колко пъти сме били свидетели на това, как той идва и нарежда на своите депутати да гласуват противно на това, което вече то е приел? Пример за това е декларацията за арменския геноцид, която вече беше приета. След посещение на Цецка Цачева в кабинета на Бойко Борисов, тя се появи в пленарната зала доста посърнала и нареди да се промени декларацията. Това означава само едно – че ние се намираме в една прикрита монархия. Нищо чудно утре парламентът да предложи Бойко Борисов да бъде канонизиран. Няма да се изненадам.

- Имаше скандал с Митьо Очите, след който беше подписан договор за заем от 16 млрд. лв. Крие ли се подобен сценарий зад разточителните дебати с конвенцията?

Това е добър въпрос! Истанбулската конвенция има и своя втори план. Само можем да гадаем какво ще ни докара задкулисието с Истанбулската конвенция – я някой нов заем, съмнителна сделка, афера със суджуци и т.н. Няма съмнение в това. Трябва да се търси винаги втори план с това управление.

- Вестник „Галерия“ написа, че влизате в новия проект на Слави Трифонов. Вие бяхте кометатор в медията, потърсиха ли ви за опоровержение бившите ви колеги?

- Много ме обиди, че от вестник „Галерия“, за който съм писал толкова много години, не си направи труда и не ме попита дали е истина, че ще влизам в проекта на Слави Трифонов. Това не е вярно. Ако това е журналистиката, аз нямам нищо общо с нея.

Интервю на Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 14:58
  Николай Слатински: Гинка е началото на качествено нов етап на деградацията на държавността

  Всъщност, "гинка" не е просто отделно взето колосално безобразие, нека не се лъжем. Това е начало на качествено нов етап на деградацията на нашата държавност. Първият управленски акт на реално притежаващата държавата ни партия - гинки за егоистично разграбване на България...
  Държавата ни е похитена от една безскрупулна прослойка. Тя осъществява практически пълен контрол върху четирите власти - законодателна, изпълнителна, съдебна и медийна; може да принуждава с мека или груба сила депутатите, така че винаги да има тематични мнозинства, като държи в запас за политически рекет партия-идиотка; налага в опозиционната партия архаични теми за дневен ред, които я правят абсолютно неадекватна и тотално декоративна; и владее нужните манипулиращи и демагогски ресурси да си поръчва желаните изборни резултати.
  С други думи, ние имаме власт на една безскрупулна проолигархична прослойка, която използва формалните демократични процедури, за да увековечава чрез избори безпределната си власт. Докато може да прави това чрез избори, тя ще го прави, после ще обърне дебелия край и ще премине към репресии.
  Защо казвам, че е начало на нов етап?
  Защото доскоро тази прослойка отнемаше от бизнесмени отделни успешни бизнес-начинания и предприятия (хлебопекарна, рибовъдно стопанство, шивашки цех, консервна фабрика, шофьорска школа и др., върхът бе опитът да се заграби Дунарит.. ). Но сега вече въпросната алчна и хищна проолигархична прослойка премина към свръхконцентрация на собствеността у нас, като си "купува" стратегически бизнеси с ключово значение за националната сигурност и икономиката на държавата.
  В новия етап се играе на много едро, играе се суперрешетелно и с мегавълчи апетит. При това на държавата, сиреч на властта, се отделя ролята на средство, на инструмент за осъществяване на тази цел - посочва й се какво тя трябва да направи и й се виква Дръж!!!! Държавата у нас е дотолкова похитена и превърната в маша, в пипало, в наемен корпус за бърза употреба, че за участващите в нея има само четири опции:
  1. Да се стремят с пълни сили да станат част от проолигархичната прослойка, където са милионите левове, че даже и милиардите...
  2. Да изпълняват волята на прослойката, като успоредно с това на своето си ниво създават свои корупционно-грабителски кръгове - суджук-далавери, кум-гейтове, сват-шайки, свински черва и др...
  3. Да служат за подставени лица, мюрета, куци патета, червеи-примамки, за да се осъществят конкретни сделки - срещу крупни възнаграждения, които компенсират отпадането им след това от хранителната верига...
  4. Да откажат да бъдат използвани, да излетят завинаги от властта и да подсмърчат около нея, събирайки на изборите резултат, близък до статистическата грешка.

  Ето в такава България ние ВЕЧЕ живеем и първата гинка е ударът на камбаната, която оповестява нейното раждане.
  Но ние сме умиращо общество и не разбираме за кого бие камбаната. Ето защо като примирено и оглупяло стадо вървим към собственото си заколение.
  Довчера ни стрижеха безпощадно, до кръв.
  От днес вече ни отреждат друга участ...

  Николай Слатински, Фейсбук

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 14:58
  Калоян Паргов: Надупването тръгна от Борисов със срещата "Ердоган-ЕС", президентът само заби топката, докато държавата се управлява като тенис корт

  Проектите Бургас-Александруполис, АЕЦ "Белене" и "Южен поток" са провалени. За какво да дойде Путин в България. Надупването тръгна от премиера Борисов. Президентът заби топката при конфликта за поканата на Ердоган. Военнополитическите отношения със САЩ не бива да пречат на икономическите, културните и религиозните с Русия. Американците нямат против това.

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 14:58
  Сидеров: Симеонов и Каракачанов го обърнаха на детска градина, аз съм като възпитателка

  Искам да се занимавам с рисуване, но съм поел ангажимент към избирателите. 

Оставете коментар