Неделя, 16 Декември 2018
Понеделник, 05 Февруари 2018 09:35

Владимир Кузов: Автентичният Сидеров ще се върне много скоро, Каракачанов и Джамбазки влязоха в ролята на политическа педерастия

Ако някой си мисли, че е опитомил лидера на "Атака", жестоко греши. Той ще загине, ако не живее в света на скандалите и провокациите. С Валери Симеонов се скараха, защото шефът на СКАТ искаше да разпределя порциите. 4-годишният им брак с Краля Слънце ще има развод по взаимно съгласие, без съдебни процеси, когато свършат парите, коментира пред BIG5 бившият депутат от коалиция "Атака" Владимир Кузов.

- Г-н Кузов, къде е фигурата на Волен Сидеров в търканията между Валери Симеонов и Красимир Каракачанов за Истанбулската конвенция?

- „Атака“ е една идея, която Волен Сидеров разработи, като имаше уверението на задкулисието, че ще бъде „пуснат“ на политическата сцена. Симеон Сакскобургготски беше този, който обаче тогава обра големия вот. Волен се явява през 2001 г. на избори, но не печели кой знае каква популярност. Сидеров успява да се реализира едва след краха на НДСВ. Самият Симеон Сакскобургготски също беше използван от задкулисието. Не вярвам, че някой вярва, че партиите, които се появяват, не са част от задкулисието. То дава сигнал на Волен Сидеров да започва активни действия. Самият аз не съм членувал в „Атака“, а бях част от гражданската квота. Волен Сидеров ме е виждал като водещ в телевизионния ефир. Работех в няколко телевизии. Водех сутрешни, вечерни и музикални предавания. Когато ме покани да се включа в листите, аз отказвах. Обадиха ми се обаче от различни места, за да ме кандърдисат, и аз накрая приех. 20 дни преди изборите на едно от събранията на „Атака“ един общински съветник заговори как „най-сетне се е изляло на изобилието“. В същото време формацията нямаше пари буквално за нищо. Всички ние си плащаме, за да правим обиколки в страната. Стана ясно, че задкулисието е дало средства.

- Защо „Атака“ влезе като коалиция тогава?

- „Атака“ не можа да влезе като партия, а като коалиция от самото начало, защото чисто технологично не можа да спази сроковете за регистрация. Както се случи и с НДСВ. Ако „Атака“ участваше като юридическо лице, Волен Сидеров нямаше да се коалира с „Нова зора“ и с Петър Манолов през 2005 г. Те бяха създадени като шейна, с която да влезе истинският играч. Задкулисието винаги си е оставяло отворени вратички. Не вярвам, че някой вярва, че може да станеш парламентарно представена сила без благословията на задкулисието. Затова Волен Сидеров жестоко съжаляваше, защото му откраднаха субсидиите, които не бяха никак малко. Имаше скандали и се купиха няколко депутати от коалиция "Атака". Това бяха хора на „Нова зора“, които след това по онова време съвсем смело се вляха в БСП, когато още Сергей Станишев беше председател на социалистите.

- Каква е истината за конфликта между Волен Сидеров и Валери Симеонов, които преди да се съберат отново, се замеряха с обиди?

- Конфликтът между Волен Сидеров и Валери Симеонов, освен за пари, беше и междуличностен. Двамата имат амбициите да са лидери. Симеонов считаше, че е основният локомотив на партия „Атака“ за нейното влизане в парламента чрез телевизия СКАТ. Той искаше да има заслужено място в ръководните органи. Към онзи момент настоящият вицепремиер, вероятно отново заради „някого“, не искаше да става депутат. Бъдете сигурни, че ако искаше да влезе в парламента, щеше да бъде вписан в листите и да е в пленарната зала. Симеонов не искаше да става депутат, но в същото време да влияе на партията и да участва в разпределянето на порциите. Както са ни учили едно време по исторически материализъм – власт е равно на пари. Освен това, Валери Симеонов и Волен Сидеров имат различия по много теми и лично аз съм ставал свидетел на свирепите им спорове.

- Кой успя отново да сближи двамата лидери, които и днес спорят за това, дали лифтът в Банско е важна тема, или се занимаваме с пързалки, както констатира Сидеров?

- Сближиха ги парите и властта. Няма вечни приятели и вечни врагове, а вечни интереси. Говорим за омагьосан кръг. С парите, които ще спечелят, ще си гарантират отново да са във властта, а когато си там, нямаш проблеми с парите. Валери Симеонов е много далече от поведението на политик, тъй като в политиката най-малкото човек трябва да има търпимост към партньора, както и към опонентите си. Симеонов не притежава тези качества, което го прави много труден за коалиции. Това обединение няма да изкара 4-годишен брак. Управляващата коалиция много скоро ще подпише развод по взаимно съгласие. Няма да има съдебен процес. Всичко това ще се случи, докато има пари. След като усетят, че свършват и започват да губят, ще се разделят. С тях си отива и Кралят Слънце.

- В момента виждаме Волен Сидеров в едно по-спокойно амплоа. На какво се дължи промяната – на това, че е баща, на присъдата, която получи?

- В момента, в който дойде новата предизборна кампания, ще видите отново стария образ на Волен Сидеров, който избирателите му очакват. Едва ли някой вярва, че Волен Сидеров е опитомен. Ако това се случи, той ще загине в политиката. Председателят на „Атака“ има доста добър инстинкт за самосъхранение. Радикализираните му симпатизанти в същото време не искат да виждат един спокоен, балансиран и уравновесен Волен Сидеров. Те искат да гледат търсещия решения политик, които естествено в много случаи са далеч от истината.

- Красимир Каракачанов споделя тезите на Бойко Борисов. Това ли е тактиката му за запазване на властта?

- Красимир Каракачанов е нетипичен македонист. Той притежава по-специфични качества на хора, които обичат да се отъркват във властта, да се облагодетелстват и да се говори за тях в историята. Всеки политик остава в историята, но зависи с какво. Не хубаво обаче да те запомнят с това, че си всеяден и не си предложил никакви решения за определени проблеми. Пример за това е поредната му безумна идея за свикване на референдум на тема „гей бракове“. Не може да се храниш със страховете на хората. Не може да искаш да си в едно семейство, а да не спазваш правилата. Ако България не иска да е член на Европейския съюз и да е част от цивилизованите страни, тогава държавата ни да отиде в ОНД или в севернокорейски съюз. Това трябва да се реши – или сме европейци по манталитет, или не. Второто върши перфектна услуга на политиците ни, които лесно контролират ситуацията. Както гласи мъдростта – в царството на слепите и едноокият е цар. Красимир Каракачанов е минал през закалката на Държавна сигурност, след което историята му е малко неясна, и оглавява една действително патриотична организация. Неговото място във ВМРО е не само спорно, а и срамно.

- Как си обяснявате, че евродепутатът Ангел Джамбазки трябва да гласува „за“ Истанбулската конвенция, срещу която протестира лидерът на ВМРО?

- Това е фактически политическата педерастия. Става въпрос за партии от едно семейство, които гласуват по различен начин. Хора като Ангел Джамбазки знаят, че ако скочат срещу европейския парламент, утре няма да имат място в него. Свикнали сме да избиваме комплексите си, че сме корумпирана и престъпна страна с биене в гърдите и да крещим „булгар“. Сега точно това се случва – станахме най-гое,мите защитници на изконните европейски ценности. В същото време не виждам някой да е тръгнал да емигрира към Северна Корея, към Русия, а към държави, където наистина се спазват правата на хората.

- Каква ще е съдбата на Валери Симеонов и на Веселин Марешки в политиката? Ще отидат ли на политическото бунище след мандата на този парламент?

- Двата случая са различни. Веселин Марешки вече е отишъл на политическото бунище, докато Валери Симеонов още има шанс да оцелее, ако успее да си изиграе правилно картите си. странният аптекарско-петролен бос Марешки щеше да спечели много повече, ако беше останал извън активната политика и спазваше обещанията към избирателите си. 

Интервю на Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 09:35
  Владимиров още вижда БДЖ в розово: Холдингът не е в криза, имало известна криза в „Пътнически превози”

  Никакъв документ не е излизал от мен и да отива в каквато и да била служба, твърди бившият шеф на БДЖ

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 09:35
  Борисов се срещна със зам.-държавния секретар на САЩ. Увери го, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и работим активно по енергийната диверсификация

  Акцент в срещата между Бойко Борисов и Джон Съливан бе енергийната сигурност и сътрудничеството между двете страни в тази област.

  Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан. Във фокуса на разговорите бяха сигурността, енергетиката, инвестициите и двустранните отношения. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

  Премиерът Борисов отново увери, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и препотвърди повишаването на разходите за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване. 

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 09:35
  Парадокс: Симеонов номиниран за „Човек на годината – 2018“ от българите в Украйна

  Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов е номиниран за наградата на Асоциацията на българите в Украйна „Човек на годината-2018“, информират с официално писмо от българската общност.

  Той е предложен от Одеското областно българско дружество от името на българските културно-просветни дружества в Бесарабия, съобщават от пресцентъра на НФСБ.

  С решение на конкурсната комисия на Асоциацията през ноември Валери Симеонов е утвърден за номинант. Наградата ще му бъде присъдена „за голям принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и Република България, за личен принос в културно-образователния процес на българската общност”.

  Церемонията по награждаването е днес във Всеукраинския център за българска култура в Одеса.

  Общоукраинският конкурс „Човек на годината“ е учреден през 2002 г. от Асоциацията на българите в Украйна и цели стимулиране и поощряване инициативите и действията по запазването на историческите ценности, съдействие за развитие на националния език, култура и традиции на българите в Украйна, задоволяване на културните, етнически, социално-икономически интереси, развитие на дружески и делови връзки между Украйна и България.

  Напомняме, че за „Човек на годината” в България пък приза взеха протестиращите майки на деца с увреждания, които Валери Симеонов нарече „кресливи жени” с „уж болни деца”, за което подаде оставка като вицепремиер по демографските въпроси.

Оставете коментар