Неделя, 20 Януари 2019
Четвъртък, 26 Април 2018 10:29

Павлина Радкова от "Родители на деца с увреждания" пред BIG5: Караянчева да ни очаква голи в парламента, няма да храня повече маймуни, Борисов да спре да плаче над чужди гробове!

Следващия път хората с увреждания и децата няма да дойдат с тениски, а голи в парламента, защото със законите си ни докараха до това положение! Това заяви пред BIG5 Павлина Радкова от "Родители на деца с увреждания" по повод исказването на парламентарния председател Цвета Караянчева. Тя заяви пред БТВ, че охранителите от НСО не са пуснали в парламента хора с увреждания, защото били облечени с тениски.  

 

- Г-жо Радкова, как ще коментирате изказването на председателя на парламента Цвета Караянчева, която заяви, че хората с увреждания не са били пуснати миналата седмица заради облеклото си?

- Всяко нещо, което правят управляващите за хората с увреждания, само влошава нещата. Най-лошото е, че се натрапва в обществото колко много работа се върши. Ние настояваме за закон за личната помощ, тъй като в момента се извършват козметични промени, от които нямаме нужда. Ние не искаме оставки, а хората от администрацията да си свършат работата. Аз върша своята, вие – вашата, а те работят, за да пречат на хората в неравностойно положение.

- Ще искате ли оставката на Цвета Караянчева за констатациите ѝ, че не пускат парламента хора с увреждания заради облеклото?

- Ако г-жа Караянчева е запозната с колко средства разполагаме, накрая може да се окаже, че ще ходим голи до парламента. Доколкото знам, до момента се обмислят някакви улеснения за хората с увреждания и тяхната интеграция. В списъка са включени вертикализатор и инвалидни колички за децата, сякаш на възрастните не трябват.

- Колко пари са нужни за вашите искания?

- Никой не ги е изчислил, защото не се знае колко са хората с увреждания и няма как това да се случи на този етап. Обществото даде 1 млн. лева за регистър, от което се получи едно „нищо“ и все едно го няма. Искахме да се посочи какви са нашите нужди. Имаше проект, в който са назначени хора, които да ме учат как да се грижа за детето си, което е на 20 години. „Курсът“ е тридневен. Как точно ще стане това? Тези служители ще получат пари, които са нужни за други цели. Освен това, включен е и мониторинг за 500 000 лв., за да се проследи как си вършат работата. Има закони в нормалните държави, които държави, но ние явно сме по-умни, за да харчим пари за глупости. Не съм изненадана. Наскоро зам.-кметицата Албена Атанасова прояви наглост. На кръгла маса в столична община бяхме събрани за излъчване на филма за дома в Могилино. Тогава тя ме попита в коя програма участвам? Отговорих, че не мога да се впиша в критериите, защото търсят човек под 25 г. с три езика. Тя ме попита какви потребности имам? Възмути се как можело да искам часове за обличане и хранене на сина си? Всички настръхнаха. Отговорих ѝ, че дъщеря ми е на 9 години и може да върши всичко това сама. Очаквам всякакви безумия и нищо не ме изненадва. Каквото и да направим, никога не си представям, че ще им изпълним условията. Изход няма, но и ние няма да се откажем. Нека да плаче г-н Борисов. Има обаче една поговорка – работата не иска молитва, а мотика. Г-н премиер, вършете всички работата си, не искаме много!

- Помагат ли ви от кампанията „Българската Коледа“?

- Не е нормално дядото с 200 лв. пенсия да плаща пари, а в същото време президентите да издевателстват за 3 дни над обикновения човек. Защо трябва да работим на принципа „дайте да дадем“. Това е такава мизерия, че няма накъде! Жълтите стотинки се харчат по предназначение, както ние сме ползвали със сина ми. Дават му 500 лева, а за болниците се харчат стотици хиляди. В същото време, ако отидете, ви искат да си доплатите. Защо? Нали сме си внесли здравните осигуровки? Моята лична лекарка ме е видяла в средата на 2016 г., за да ми даде медицинско за работа. Стискаме си палци взаимно, защото накрая държавата ще рухне. Не се издържа! Краси, която отиде в Холандия и за която плака премиерът, е права. Аз също искам да се махна от България при всеки удобен момент. Спирам да хрантутя разни маймуни! Борисов да спре да плаче на чужд гроб, а да свършат работата, за която са избрани!

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 26 Април 2018 10:29
  Борисов стяга редиците на ГЕРБ за изборите и се накара на актива! Цветанов: ГЕРБ е №1 и се стреми само към победи! Нашите опоненти ще представят фалшиви новини, защото нямат нашите успехи!

  Управляващата партия провежда Националната предизборна среща в НДК. В нея участват близо 2000 души, народни представители, министри, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства, кметове и общински съветници. Бойко Борисов предупреди първия ешелон на партията: Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя!

  Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на управляващата партия Цветан Цветанов откри националната предизборна среща на партията в НДК, акцентирайки в словото си повече на местните избори наесен, отколкото на европейските в края на май.

  "Започваме подготовка за европейските избори, но основният акцент е подготовката ни за местните избори. Убеден съм, че европейските избори и победата, която ще постигнем на тях, ще ни дадат тласък за местния вот", каза Цветанов.

  „ГЕРБ е №1 и се стреми само към победи! Нашите опоненти ще представят фалшиви новини, защото нямат нашите успехи! За ГЕРБ втори в предизборна надпревара не трябва да чува никого, за ГЕРБ няма второ място. ГЕРБ е единна и силна, защото имаме признат лидер като премиера Бойко Борисов”, заяви убедено Цветанов.

 • Четвъртък, 26 Април 2018 10:29
  Провал на срещата Помпейо-Борисов в Давос

  На Световния икономически форум няма да присъстват Доналд Тръмп, Тереза Мей и Еманюел Макрон

 • Четвъртък, 26 Април 2018 10:29
  Колко ще платим за снимка на Борисов с Тръмп?

  Покана за официално посещение на премиера в САЩ е единствената допълнителна „екстра“ от избора на изтребителя F-16 за българските ВВС. Всички останали показатели са в полза на пренебрегнатия „Грипен“

Оставете коментар