Понеделник, 21 Май 2018
Четвъртък, 26 Април 2018 10:29

Павлина Радкова от "Родители на деца с увреждания" пред BIG5: Караянчева да ни очаква голи в парламента, няма да храня повече маймуни, Борисов да спре да плаче над чужди гробове!

Следващия път хората с увреждания и децата няма да дойдат с тениски, а голи в парламента, защото със законите си ни докараха до това положение! Това заяви пред BIG5 Павлина Радкова от "Родители на деца с увреждания" по повод исказването на парламентарния председател Цвета Караянчева. Тя заяви пред БТВ, че охранителите от НСО не са пуснали в парламента хора с увреждания, защото били облечени с тениски.  

 

- Г-жо Радкова, как ще коментирате изказването на председателя на парламента Цвета Караянчева, която заяви, че хората с увреждания не са били пуснати миналата седмица заради облеклото си?

- Всяко нещо, което правят управляващите за хората с увреждания, само влошава нещата. Най-лошото е, че се натрапва в обществото колко много работа се върши. Ние настояваме за закон за личната помощ, тъй като в момента се извършват козметични промени, от които нямаме нужда. Ние не искаме оставки, а хората от администрацията да си свършат работата. Аз върша своята, вие – вашата, а те работят, за да пречат на хората в неравностойно положение.

- Ще искате ли оставката на Цвета Караянчева за констатациите ѝ, че не пускат парламента хора с увреждания заради облеклото?

- Ако г-жа Караянчева е запозната с колко средства разполагаме, накрая може да се окаже, че ще ходим голи до парламента. Доколкото знам, до момента се обмислят някакви улеснения за хората с увреждания и тяхната интеграция. В списъка са включени вертикализатор и инвалидни колички за децата, сякаш на възрастните не трябват.

- Колко пари са нужни за вашите искания?

- Никой не ги е изчислил, защото не се знае колко са хората с увреждания и няма как това да се случи на този етап. Обществото даде 1 млн. лева за регистър, от което се получи едно „нищо“ и все едно го няма. Искахме да се посочи какви са нашите нужди. Имаше проект, в който са назначени хора, които да ме учат как да се грижа за детето си, което е на 20 години. „Курсът“ е тридневен. Как точно ще стане това? Тези служители ще получат пари, които са нужни за други цели. Освен това, включен е и мониторинг за 500 000 лв., за да се проследи как си вършат работата. Има закони в нормалните държави, които държави, но ние явно сме по-умни, за да харчим пари за глупости. Не съм изненадана. Наскоро зам.-кметицата Албена Атанасова прояви наглост. На кръгла маса в столична община бяхме събрани за излъчване на филма за дома в Могилино. Тогава тя ме попита в коя програма участвам? Отговорих, че не мога да се впиша в критериите, защото търсят човек под 25 г. с три езика. Тя ме попита какви потребности имам? Възмути се как можело да искам часове за обличане и хранене на сина си? Всички настръхнаха. Отговорих ѝ, че дъщеря ми е на 9 години и може да върши всичко това сама. Очаквам всякакви безумия и нищо не ме изненадва. Каквото и да направим, никога не си представям, че ще им изпълним условията. Изход няма, но и ние няма да се откажем. Нека да плаче г-н Борисов. Има обаче една поговорка – работата не иска молитва, а мотика. Г-н премиер, вършете всички работата си, не искаме много!

- Помагат ли ви от кампанията „Българската Коледа“?

- Не е нормално дядото с 200 лв. пенсия да плаща пари, а в същото време президентите да издевателстват за 3 дни над обикновения човек. Защо трябва да работим на принципа „дайте да дадем“. Това е такава мизерия, че няма накъде! Жълтите стотинки се харчат по предназначение, както ние сме ползвали със сина ми. Дават му 500 лева, а за болниците се харчат стотици хиляди. В същото време, ако отидете, ви искат да си доплатите. Защо? Нали сме си внесли здравните осигуровки? Моята лична лекарка ме е видяла в средата на 2016 г., за да ми даде медицинско за работа. Стискаме си палци взаимно, защото накрая държавата ще рухне. Не се издържа! Краси, която отиде в Холандия и за която плака премиерът, е права. Аз също искам да се махна от България при всеки удобен момент. Спирам да хрантутя разни маймуни! Борисов да спре да плаче на чужд гроб, а да свършат работата, за която са избрани!

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 26 Април 2018 10:29
  Радев разкри прегрешенията на Борисов, премиерът е с 10 неплатени акта в КАТ

  С 10 неплатени акта се е оказал премиерът Бойко Борисов според информационната система на КАТ. Това е станало ясно на оперативно заседание на Министерския съвет, на което вътрешният министър Валентин Радев е представил справка колко държавни служители и кои ведомства дължат пари за пътни глоби.

 • Четвъртък, 26 Април 2018 10:29
  Правят "черно тото" за името на Плевнелиев-младши

  Във фейсбук започнаха импровизирани залози за името на детето, което чакат синоптичката Десислава Банова и бившия президент Росен Плевнелиев. Вчера той обяви, че чакат момченце. В социалната мрежа залагат, че жената до Плевнелиев, с когото споделиха, че били сродни души, е предложила да му направи подарък и да го кръсти Росен. Фенове на хазарта дори признават, че съвсем сериозно са си организирали бас и чакат да ги поканят на прощапулник. 

  Терминът на Банова е през септември. Бившият държавен глава коментира пред журналисти, че не я води по събития, защото вече имала коремче и си личало. Появиха се и шегувити коментари, че самият Плевнелиев износвал бебето като един Арнолд Шварценегер в комедията "Джуниър".

  Сред предложенията, които дават на младата двойка в интернет за име на наследника са Синоптик, Слънце, Вятър и дори Бойко, в чест на медиатора на ЕС. Появиха се дори информации, че Плевнелиев и синоптичката са тръгнали по ходжи, баячки и астролози, за да питат как да кръстят детето и да разберат нещо за бъдещето му.

 • Четвъртък, 26 Април 2018 10:29
  БСП: Борисов ревнува, че Путин покани Радев. Премиерът с комплимент към Кремъл: Русия ще прати изтребители, ако ни нападнат!

  Премиерът Бойко Борисов отново се загрижи за мира на Балканите. "Ако нещо се случи, Русия и Турция, както и САЩ, няма да се поколебаят да се намесят", казва той и добавя специално че, "Русия без колебание ще изпрати изтребителите". Зам.-председателят на БСП Деница Златева заяви, че премиерът ревнува от Румен Радев, защото не той, а президентът е поканен в Москва и ще се срещне с Владимир Путин. Ситуацията с политиката към Кремъл заприлича на детската игра "Бързи, смели, сръчни". 

Оставете коментар