Сряда, 18 Юли 2018
Понеделник, 07 Май 2018 12:09

Васко Кръпката пред BIG5: С Бойко народът залитна към мутрясване, чалгарясване и момичета, които се обличат като проститутки в шести клас! Не познавам Волен и не знам какво е Гери Никол

Не искам да виждам волен Сидеров на барабани. Ако има музикален талант, може да му помогне в политиката. Моето ниво е доста по-високо, затова не гледам Слави и не ме вълнува какво говори по мой адрес. Той прави посттекезесарско шоу. Отварям си клуб за блус, за да спра чалгата в София, каза пред BIG5 блусарят. 

 

- Васко, ти си барабанист. Появи се музикално изпълнение на Волен Сидеров с Гери Никол. Какво цели лидерът на „Атака“ с подобни прояви?

- Нямам никаква представа и този човек не ме интересува. Не искам и да знам какво е Гери Никол. Ако може да свири Волен Сидеров, може и музиката да помага понякога на политиците. Проблемът е, когато политиците „помагат“ на музиката. Аз лично нямам нужда от тях. Те често са имали нужда от мен, но не съжалявам за това.

- Защо „синята идея“ беше тотално разбита? В момента например СДС отново си търси поредния лидер?

- Нямам представа какво се случва в СДС, но за мен „синята идея“ винаги е била свързана със свободните избори, пътуване по света и музиката. Тя се осъществи в много аспекти. Това, че хората се отдадоха на преспивачите, не е проблем на „синята идея“. Васил Левски е създал организация със светлата идея за освобождението на страната ни от Османската империя. След това са го предали и дори не знаем къде са го погребали след бесилото. Това не хвърля сянка върху идеите му. Дори тогава те са превърнати в нещо корпоративно и дори днес не се изненадвам от съдбата на СДС. Гледам да съм от другата страна и се надявам да не са предали „синята идея“. Това са хората на концертите ми, приятелите ми, семейството.

- Как си обясняваш новата роля на Бойко Борисов, който се обяви в медиатор на Балканите и посредник между Изтока и Запада? Това ли е новият десен политик?

- Аз не съм гласувал за Бойко Борисов. Не мога да си изкривя душата и да не призная някои добри неща, които се случиха по време на царуването на ГЕРБ. Най-важното е, че народът си избра Бойко Борисов и малко е залитнал в посока мутрясване и чалгарясване. Имаше времена, в които имахме много по-интелектуални политици, а днес в най-гледаното време ни предоставят друго. Те имахавизия и интелект. Всичко това до голяма степен се получи заради поведението на медиите. Избират се прости мачовци на власт. Държавата се е превърнала в „Питат ли ме, дей зората, шат на патката главата“.

- Слави Трифонов и Иво Сиромахов те иронизират. Обръщаш ли внимание на подобни шеги?

- Не, тук не става въпрос за някакви личности. Тези хора с водевилното си шоу изиграха много важна роля за пълното опростачване на народа. Затова момичетата в шести клас да изглеждат като проститутки и да се прави някаква посттекезесарска халтура. Налагането ѝ ражда простотията, от която сме обградени. Аз съм се изключил от шоуто, което в под моето ниво. Затова не гостувам в разни реалити предавания, в които са ме канили. Моето ниво е доста по-високо. Моята работа е да свиря и да пея за хората! Не ми се занимава с простотии.

- Къде останаха младите бунтари? Преди имаше солидарност, а сега не виждаме Криско и колежките му да скачат за оркестрите на БНР, които искат по-високи заплати?

- Не знам, аз подкрепих музикантите и певците от БНР. Това с митингите беше твърде отдавна. Имаше еуфория. Всички музиканти бяхме на място и бутнахме стената не с автомати, а с китари. В днешно време отново има протести на младите хора. Видях енергията, когато свалиха Пламен Орешерски и Делян Пеевски, например. Тази енергия винаги ще съществува, но трябва да се събуди. Имам телевизионно предаване, в което каня млади музиканти. Давам им кредит на доверие. От всяко дърво свирка не става, но съм длъжен да им дам шанс. Истината е някъде по средата. Аз не бих се хванал да работя на заплата, но има такива колеги по света. Повечето музиканти са изпълнители и не композират. Не е като при изобразителното изкуство. Винаги ще има такива музиканти. Вече 30 години имам група и дори вчера свирихме до зори. Трябва да има едно уважение към артистите. Малко станахме като селския маниер – „Какво работиш? Музикант. Не бе, питам те какво работиш“.

- Отваряш клуб до баня "Мадара". Как ще се казва?

На 23-и май сте поканени. Казва се клуб "Кръпките". Помага ми дъщеря ми и зет ми от САЩ, за да се опитаме да спрем чалгата! 

Интервю на Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 07 Май 2018 12:09
  Борисов освободи земеделски зам.-министър

  Премиерът Бойко Борисов освободи със своя заповед зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

  Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

  Оставките на тези служители бяха поискани по-рано от недоволни животновъди. Фермери протестират пред Министерския съвет. Освен за оставките на служители в земеделското министерство, те настояват за повече пари за сектора, и за промяна на политиката, водена до момента. На протеста пред правителствената сграда бяха излети около 100 литра овче мляко, запалена беше и овча вълна.

 • Понеделник, 07 Май 2018 12:09
  С обвито в лой сърце Сидеров брани скотобойната в Странджа

  “Хората трябва да разберат, че убиването на животните им не е без причина”, каза Волен Сидеров на извънреден брифинг в Народното събрание... Докато смирено адвокатстваше на държавните убийци в Странджа, зад гърба му се мъдреше гербаджийска кохорта, която само преди две лета атакистът кълнеше и пращаше в Централния софийски затвор.

  Това ли е същият Сидеров, който влезе с гръм и трясък в политиката като защитник на онеправданите българи?
  Този не воюваше ли с режима на Бойко Борисов и не го ли наричаше магистрална труженичка?
  Това ли е човекът, заканващ се да беси “грухтящите парламентарни прасета със сърца, обвити в лой”, щото не чуват гласа на народа си?

  Защо сега Сидеров не чува гласа на своя народ и брани скотобойната на ГЕРБ?
  Всъщност кой тук е грухтящото прасе и има ли Сидеров сърце?
  Или сърцето му е вече обвито в лой?

  Велизар Енчев, фейсбук

 • Понеделник, 07 Май 2018 12:09
  Пламен Юруков пред BIG5: СДС още страда от егоизма на тези, които управляваха през 1997-2001 г.

  "СДС в момента си търси партньор, с който да се яви на изборите. С това и ще се занимава. Миналото на партията не трябва да се забравя. Още повече, че силата на СДС е в неговата история. На партията ѝ трябват всякакви лица, не само млади". Това заяви пред BIG5 бившият лидер на СДС Пламен Юруков, който коментира избора на ново ръководство в редиците на "сините". 

  "Възможностите за коалиция в десницата не са много големи, така че и НФСБ е вариант пред партията. Основните грешки, които допусна СДС през годините бяха егоизмът на тези, които бяха във властта през 1997-2001 година. Това доведе до раздробяването в дясното пространство. ГЕРБ наистина отнеха по-голямата част от избирателите на СДС, но се вижда, че и те нямат достатъчно избиратели, които да им осигурят спокойно мнозинство", каза още Юруков.

Оставете коментар