Петък, 21 Септември 2018
Понеделник, 14 Май 2018 10:25

Васил Филипов пред BIG5: Преди Борисов имаше много други, които унищожаваха държавата, но той я досъсипва. Голямата му грешка е, че не слуша съвети

Трябва да си променим системата. Вървим на автопилот, в който също има някакъв интелект, а ние сме буквално на самотек. Ситуацията е отчайваща, категоричен е бившият шеф на "Булгаргаз".

"Бойко Борисов досъсипа България. Имаше много други, които я унищожаваха, но той я довършва. Таванът му е много нисък. Няма никакъв стимул да печели и да трупа пари за страната. Говорили сме си, казвал съм му го, но не слуша, което също е един от недостатъците на премиера. Става дума за лакомия и сребролюбие". Това заяви пред BIG5 бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов.

"Жалко за България. Не става въпрос за Бойко. Подава оставка, правят се избори, купува се, продава се вотът, но пак печели той. Трябва да си променим системата. Вървим на автопилот, в който също има някакъв интелект, а ние сме буквално на самотек. Ситуацията е отчайваща. През 1997 бутнахме комунистическото котило, но Жан Виденов не беше толкова нагъл. След това Иван Костов ни обещаваше как нямало да ни излъже, кълнеше се дори. Тогава се занимавах да проверя кой колко беше ограбил – чудовищни кражби. Хванах директори и ги наказахме, но тогава службите бяха зад мен. При Костов се обръщам – оказвам се сам. Всичко е тръгнало да приватизира и да краде. В един момент си казвам, че не трябва да съжалявам, защото никой нямаше да посмее да спре Мултигруп и Топенерджи. Споменават ме още с лошо мафиотите", каза още Филипов.

Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Май 2018 10:25
  Нинова: Борисов отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата...

  "И какво стана сега? Сутринта патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан. Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата". Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

  Коментарът ѝ е във връзка с изявлението на премиера Борисов от Залцбург, в което той изненадващо подчертава, че "решението на Министерския съвет да бъде изготвена позиция срещу предложението на ЕП за започване на процедура за отнемане на гласа на Унгария, няма правна стойност, а позицията ще бъде изготвена за "някой ден", ако се стигне до такова решение".

  Ето целият пост на Корнелия Нинова във Фейсбук:

  "И какво стана сега?

  Сутринта патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан.

  Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата. Браво, господин премиер. Последователен сте.

  Не за пръв път правите една външна политика вътре за електората, а друга - навън пред началниците.

  А коалиционните ви партньори са за украса.

  Горките патриоти. С какъв възторг обявиха днес защитата си за Виктор Орбан.

  А сега? Мислех, че това правителство не може вече да ме изненада с нищо. Но успя.

  То ще е първото, което официално и то пред Европейски партньори е делегитимирало институцията Министерски съвет с думите на премиер: “решението на Правителството няма правна стойност”. То е за "някой ден".

  Източник: "Епицентър"

  снимка: фейсбук профил на Бойко Борисов

 • Понеделник, 14 Май 2018 10:25
  Рокадите на "Дондуков" 1 разсмяха до припадък Данаил Кирилов на трибуната в НС, бившият кмет на Пловдив го пита защо му чете траурни речи

  Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов не можа да спре смеха си една минута от трибуната на Народното събрание, докато представяше новите кандидатури в Министерски съвет. Припомняме ви, че трима министри си тръгват заради трагедията с автобуса край Своге. 

  Когато стигна до Валентин Радев и до дейността му като министър на МВР, Кирилов се разсмя от подвикванията на колегите му от БСП и от ГЕРБ. Той не можа да се спре, но след минута се стегна и продължи монотонната реч. Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов му направи забележка, че не е направил експозиция, а е дръпнал траурна реч. Той защити старите министри и заяви, че от НФСБ няма да подкрепят промените.  

 • Понеделник, 14 Май 2018 10:25
  Борисов прецаквал Станишев с контрабандни цигари

  "Разпространението на контрабандни цигари у нас за първи път падна под 5%". Това отчете властта по време на представянето на резултатите от второто тримесечие на 2018 г. за незаконната търговия. Най-разпространените марки контрабандни късове са били "Марлборо" и любимите на Сергей Станишев "Карелия". Оказва се, че от години бившият премиер е бил прецакан да пуши понякога нелегални цигари заради немърливостта на МВР. 

  За това тримесечие контрабандата в страната е 4,5%, в сравнение с първото, когато е почти 6%. Има градове, в които контрабандните цигари растат. В Хасково те са 15,3%, във Велико Търново – 13,3%, в Плевен – 10,7% и Перник – 10%. „Стотиците милиони и милиарди, които се събраха в бюджета са факт”, каза премиерът Бойко Борисов по време на представяне на резултатите. 

  „Не ме учудва, че вече сме под 10%. Мисля, че в следващите месеци ще ги задържим. Когато парите са вътре в бюджета, дори и най-добрите анализатори и критици не могат да не го отчетат. Това е директен удар срещу корупцията, защото тези пари десетилетия наред замърсяваха политическата среда”, коментира още Борисов.

Оставете коментар