Понеделник, 21 Май 2018
Понеделник, 14 Май 2018 10:25

Васил Филипов пред BIG5: Преди Борисов имаше много други, които унищожаваха държавата, но той я досъсипва. Голямата му грешка е, че не слуша съвети

Трябва да си променим системата. Вървим на автопилот, в който също има някакъв интелект, а ние сме буквално на самотек. Ситуацията е отчайваща, категоричен е бившият шеф на "Булгаргаз".

"Бойко Борисов досъсипа България. Имаше много други, които я унищожаваха, но той я довършва. Таванът му е много нисък. Няма никакъв стимул да печели и да трупа пари за страната. Говорили сме си, казвал съм му го, но не слуша, което също е един от недостатъците на премиера. Става дума за лакомия и сребролюбие". Това заяви пред BIG5 бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов.

"Жалко за България. Не става въпрос за Бойко. Подава оставка, правят се избори, купува се, продава се вотът, но пак печели той. Трябва да си променим системата. Вървим на автопилот, в който също има някакъв интелект, а ние сме буквално на самотек. Ситуацията е отчайваща. През 1997 бутнахме комунистическото котило, но Жан Виденов не беше толкова нагъл. След това Иван Костов ни обещаваше как нямало да ни излъже, кълнеше се дори. Тогава се занимавах да проверя кой колко беше ограбил – чудовищни кражби. Хванах директори и ги наказахме, но тогава службите бяха зад мен. При Костов се обръщам – оказвам се сам. Всичко е тръгнало да приватизира и да краде. В един момент си казвам, че не трябва да съжалявам, защото никой нямаше да посмее да спре Мултигруп и Топенерджи. Споменават ме още с лошо мафиотите", каза още Филипов.

Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Май 2018 10:25
  Радев разкри прегрешенията на Борисов, премиерът е с 10 неплатени акта в КАТ

  С 10 неплатени акта се е оказал премиерът Бойко Борисов според информационната система на КАТ. Това е станало ясно на оперативно заседание на Министерския съвет, на което вътрешният министър Валентин Радев е представил справка колко държавни служители и кои ведомства дължат пари за пътни глоби.

 • Понеделник, 14 Май 2018 10:25
  Правят "черно тото" за името на Плевнелиев-младши

  Във фейсбук започнаха импровизирани залози за името на детето, което чакат синоптичката Десислава Банова и бившия президент Росен Плевнелиев. Вчера той обяви, че чакат момченце. В социалната мрежа залагат, че жената до Плевнелиев, с когото споделиха, че били сродни души, е предложила да му направи подарък и да го кръсти Росен. Фенове на хазарта дори признават, че съвсем сериозно са си организирали бас и чакат да ги поканят на прощапулник. 

  Терминът на Банова е през септември. Бившият държавен глава коментира пред журналисти, че не я води по събития, защото вече имала коремче и си личало. Появиха се и шегувити коментари, че самият Плевнелиев износвал бебето като един Арнолд Шварценегер в комедията "Джуниър".

  Сред предложенията, които дават на младата двойка в интернет за име на наследника са Синоптик, Слънце, Вятър и дори Бойко, в чест на медиатора на ЕС. Появиха се дори информации, че Плевнелиев и синоптичката са тръгнали по ходжи, баячки и астролози, за да питат как да кръстят детето и да разберат нещо за бъдещето му.

 • Понеделник, 14 Май 2018 10:25
  БСП: Борисов ревнува, че Путин покани Радев. Премиерът с комплимент към Кремъл: Русия ще прати изтребители, ако ни нападнат!

  Премиерът Бойко Борисов отново се загрижи за мира на Балканите. "Ако нещо се случи, Русия и Турция, както и САЩ, няма да се поколебаят да се намесят", казва той и добавя специално че, "Русия без колебание ще изпрати изтребителите". Зам.-председателят на БСП Деница Златева заяви, че премиерът ревнува от Румен Радев, защото не той, а президентът е поканен в Москва и ще се срещне с Владимир Путин. Ситуацията с политиката към Кремъл заприлича на детската игра "Бързи, смели, сръчни". 

Оставете коментар