Сряда, 18 Юли 2018
Понеделник, 14 Май 2018 10:25

Васил Филипов пред BIG5: Преди Борисов имаше много други, които унищожаваха държавата, но той я досъсипва. Голямата му грешка е, че не слуша съвети

Трябва да си променим системата. Вървим на автопилот, в който също има някакъв интелект, а ние сме буквално на самотек. Ситуацията е отчайваща, категоричен е бившият шеф на "Булгаргаз".

"Бойко Борисов досъсипа България. Имаше много други, които я унищожаваха, но той я довършва. Таванът му е много нисък. Няма никакъв стимул да печели и да трупа пари за страната. Говорили сме си, казвал съм му го, но не слуша, което също е един от недостатъците на премиера. Става дума за лакомия и сребролюбие". Това заяви пред BIG5 бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов.

"Жалко за България. Не става въпрос за Бойко. Подава оставка, правят се избори, купува се, продава се вотът, но пак печели той. Трябва да си променим системата. Вървим на автопилот, в който също има някакъв интелект, а ние сме буквално на самотек. Ситуацията е отчайваща. През 1997 бутнахме комунистическото котило, но Жан Виденов не беше толкова нагъл. След това Иван Костов ни обещаваше как нямало да ни излъже, кълнеше се дори. Тогава се занимавах да проверя кой колко беше ограбил – чудовищни кражби. Хванах директори и ги наказахме, но тогава службите бяха зад мен. При Костов се обръщам – оказвам се сам. Всичко е тръгнало да приватизира и да краде. В един момент си казвам, че не трябва да съжалявам, защото никой нямаше да посмее да спре Мултигруп и Топенерджи. Споменават ме още с лошо мафиотите", каза още Филипов.

Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Май 2018 10:25
  Борисов освободи земеделски зам.-министър

  Премиерът Бойко Борисов освободи със своя заповед зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

  Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

  Оставките на тези служители бяха поискани по-рано от недоволни животновъди. Фермери протестират пред Министерския съвет. Освен за оставките на служители в земеделското министерство, те настояват за повече пари за сектора, и за промяна на политиката, водена до момента. На протеста пред правителствената сграда бяха излети около 100 литра овче мляко, запалена беше и овча вълна.

 • Понеделник, 14 Май 2018 10:25
  С обвито в лой сърце Сидеров брани скотобойната в Странджа

  “Хората трябва да разберат, че убиването на животните им не е без причина”, каза Волен Сидеров на извънреден брифинг в Народното събрание... Докато смирено адвокатстваше на държавните убийци в Странджа, зад гърба му се мъдреше гербаджийска кохорта, която само преди две лета атакистът кълнеше и пращаше в Централния софийски затвор.

  Това ли е същият Сидеров, който влезе с гръм и трясък в политиката като защитник на онеправданите българи?
  Този не воюваше ли с режима на Бойко Борисов и не го ли наричаше магистрална труженичка?
  Това ли е човекът, заканващ се да беси “грухтящите парламентарни прасета със сърца, обвити в лой”, щото не чуват гласа на народа си?

  Защо сега Сидеров не чува гласа на своя народ и брани скотобойната на ГЕРБ?
  Всъщност кой тук е грухтящото прасе и има ли Сидеров сърце?
  Или сърцето му е вече обвито в лой?

  Велизар Енчев, фейсбук

 • Понеделник, 14 Май 2018 10:25
  Наградиха любимата водеща на премиера, Борисов връчи приз на Валери Симеонов за борба със сивата икономика

  Наградите на Асоциацията на индустриалния капитал в България се превърнаха в другарска вечеринка, на която бяха наградени все хора, които са близки или любими по някакъв начин на властта. Водещата на рубриката „Чети етикета” на bTV Биляна Гавазова беше отличена с наградата „Икономика на светло” от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Тя получи приза от вицепремиера Валери Симеонов. Той пък беше награден от премиера Бойко Борисов в категория "За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата".

Оставете коментар