Сряда, 20 Февруари 2019
Събота, 09 Юни 2018 14:42

Марин Марковски пред BIG5: Изчезналите пари по делото на Иванчева са или в Бъкингамския дворец, или в циганската махала. Заради липсата на агенти и некадърните разследващи, убиха Пелов!

Адвокатът на задържаната бивша кметица на кв. "Младост" Десислава Иванчева - Марин Марковски, коментира случая пред BIG5. Според него е груба грешка, че "светещите пари" не са останали като доказателство по делото, както е по закон. Той се пошегува, че вероятно са върнати на собственика им Ваклин, който вероятно ги е вложил в банка, и вече може би светят по цял свят, включително в Бъкингамския дворец и цигански махали. 

- Г-н Марковски, къде изчезнаха парите по делото с Десислава Иванчева?

- Парите, които трябва да бъдат приложени към самото дело, не са загубени от прокуратурата, а вероятно са върнати на бизнесмена Ваклин, който е „дал подкупа“. Ако той ги е вложил в банка, което е нормално, е допусната грешка, че липсват в делото.

- Възможно ли е да бъдат върнати в един момент от делото?

- Може би, но само предполагам, че прокуратурата ще намери парите. Може в един по-късен момент банката да ги предаде. Прокуратурата си има някаква тактика на обвинението. Това е само детайл. Липсват и други доказателства. За обвиненията, че Десислава Иванчева е искала 250 000 евро подкуп, освен показанията на Ваклин, който казва, че Дюлгеров му заявил, че е искала сумата. Без да правим анализ, се вижда, че това доказателство е крайно недостатъчно, за да се опираш на обвинението. Има и още нещо. Ако е взела 75 000 лева, а не 500 000 лева, то обвинението трябва да е до около 5 години затвор, а не 20 години.

- Ще бъдат ли свидетели и хората, които описвах номерата на парите?

- Не само, че могат да бъдат, а и в самите протоколи са записали коректно от МВР номерата на банкнотите. Аз разговарям с оперативните работници. Ние не сме врагове, а работим. Аз си защитавам клиента, а те го обвиняват. В спора трябва да се роди истината.

- Ако Вклин е изхарчил банкнотите, какво става с делото? Дума срещу дума?

- Ако ги е внесъл в банката, парите потъват в паричен поток. Ако ги е занесъл на гишето, от там касиерката ги слага в касите. Пръсват се. Може да са и в циганската махала, може да са и в Бъкингамския дворец. Тези пари трябва да се държат в касата на съда, за да са доказателство, когато дойде време за делото. Веществените доказателства се пазят до окончателното приключване на доказателствата. Има протоколи за номерата на банкнотите, но ако са били фалшиви – нямаме подкуп. Как да разберем това, като парите са изчезнали? Тогава означава, че разследването е направило най-голямата глупост.

- Следите ли случая с избягалия затворник Владимир Пелов?

- Това беше проява на некадърност от страна на разследващите. Всичко идва от липсата на цивилни агенти. Ние нямаме агентура, на която да се плаща и да следи за определени лица. Трябва да има дискретност, а някой път заради пари – предават агентите. Кажете ми къде има хора под прикритие?

Интервю на Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар