Петък, 20 Юли 2018
Сряда, 20 Юни 2018 14:26

Само в BIG5! Минчо Спасов пита ДАНС за теча на информация: От къде Антон Тодоров има секретни документи? Ще го съдя за обида и заплахи!

Грандиозен скандал се вихри в службите, свързан с теч на квалифицирана информация. Бившият депутат Минчо Спасов подаде сигнали до ДАНС и до прокуратурата, за да пита кой е дал на Антон Тодоров информация с гриф "строго секретно". За скандалната информация, с която разполага, се похвали самият Тодоров в ТВ ефир. Спасов ще съди бившия депутат от ГЕРБ за обида. 

 - Г-н Спасов, какво се съдържаше в документите, с които Антон Тодоров се е сдобил от ДАНС? 

- Аз не съм подавал в ДАНС сигнал срещу Антон Тодоров конкретно, а за това, че секретен доклад е бил даден на бившия депутат от ГЕРБ. В едно свое интервю Тодоров каза: „аз съм чел доклада“. Той сам се издаде. Подадох сигнал до ДАНС, за да проверят кой му е предоставил секретните документи. В тях има лични данни. Става въпрос за проучване на лице за надеждност за ползване на класифицирана информация. В доклада има вкючително и интимна информация за лицето. 

- Какво отговориха службите на сигнала ви?

- От ДАНС не получих никакъв отговор. След това сезирах районната прокуратура за неизвестен извършител в състава на службите, който е дал достъп на Тодоров до секретна информация, тъй като не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава. В резултат на това започна проверка от Главна дирекция национална полиция. Извикаха ме да давам обяснения. След това извикаха и Антон Тодоров по същия начин. По закон моята самоличност би трябвало да е защитена. Още на следващия ден на страницата си във фейсбук Тодоров започна да ме обижда, да ме нарича „мунчо“‘, да ме заплашва с „дупе да му е яко на тоя, ще види какво ще стане, като се е захванал с мен“. Отново сигнализирах районна прокуратура и комисия за защита на сигурността на информацията. Отговориха ми, че ставало въпрос за служебна информация, която не била за служебно ползване по смисъла на закона. Затова нямало да се предприемат санкции срещу длъжностните лица. Това е дървено желязо, което прокурорите ползват, за да замажат положението.

- Какво ще предприемете от тук нататък?

- Аз съм пуснал жалби срещу отказите на районна прокуратура да разследва случая. Ще съдя най-вероятно за обида Антон Тодоров. Това не е най-важното, а фактът, че от МВР и от ДАНС изтича безконтролно всякаква информация без да има санкции. Дават се данните за самоличността на подателите на сигналите, както и лични данни на хората, които са събрани от ДАНС. Те се предават на някои ваши колеги с цел политически атаки. 

Интервю на Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 20 Юни 2018 14:26
  Поредната фалшива новина прати Александър Паунов пиян зад волана

  Депутатът пред BIG5: Имам алергия от алкохола, не карам друга кола освен мерцедес

 • Сряда, 20 Юни 2018 14:26
  Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Румяна Ченалова в спецсъда

  Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу Румяна Ченалова, бивш съдия в Софийския градски съд. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. Ченалова бе предадена на съд от Специализирано звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура на 2 декември 2016 г. по обвинение за длъжностно и за документно престъпление.

  Обвинението за престъплението по служба бе за това, че от 19.07.2013 г. до 22.01.2015 г. като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - съдия от СГС, докладчик по търговско дело, образувано по молба на „ОЕТ - Обединени Енергийни търговци“ ООД, при условията на продължавано престъпление, с 14 отделни деяния е нарушила и не е изпълнила служебните си задължения, визирани в ЗСВ и ГПК, с цел да набави облага за търговското дружество. 

  Съдия Ченалова насрочила разглеждане на търговско дело по искова молба на дружеството от 18.07.2013 г. до Софийски градски съд срещу Националната електрическа компания за сумата от 6 459 922 лв. Допуснала разглеждане на молбата, въпреки нейната нередовност: дружеството не било внесло дължимата в случая държавна такса в размер на 258 396 лв., за което исковата молба е следвало да бъда оставена без движение до отстраняване на нередовността.

  На 24.07.2013 г. съдия Ченалова допуснала и поисканото от дружеството обезпечение на претенцията от 6 459 922 лв. и издала обезпечителна заповед. В резултат на това сметките на НЕК били запорирани до размера на
  6 459 922 лв. и дружеството не могло да оперира със запорираната му сума.

 • Сряда, 20 Юни 2018 14:26
  Ало, спи ли прокуратурата? Йончева обра КТБ и избива овце с Нинова, а Цацаров дреме!

  Ало, спи ли прокуратурата? Колежката Йончева ограбила банката на Цветан Василев! И не само туй, ами уредила избиването на овцете и козите, и разнасяла чумата – да, бе, разнасяла чумата! – с помощта на Корнелия Нинова. Това е абсолютно сигурно!

  Казаха го по телевизията! И го каза не някой мухльо, а Антон Тодоров, смелият автор на книгата „Шайката–Бойко, Цецо и другите“, който разобличи и Лиляна, министърката на европредседателството, че баща й е най-дългогодишният член на ЦК на БКП на Тато! И не само той го заяви, ами и Тома Биков го потвърди – потвърди го сутринта! – така че вече никакво съмнение няма. На Цацаров му остава само да спре да дреме и да свали записа.

  Анна Заркова, фейсбук

Оставете коментар