Понеделник, 22 Октомври 2018
Четвъртък, 28 Юни 2018 16:32

Веселина Томова пред BIG5: Ако не бяхме в ЕС, досега поне 10 души щяхме да сме разстреляни по поръчка на сещате се кой...

Управляващите и прокуратурата са в симбиоза. Целият ресурс на държавата е в техните ръце и могат да си правят каквото си искат. Всичко очаквам. Живеем в безобразна диктатура. Утре може и да се събудя като ръководител на организирана престъпна група, ако пожелаят, заяви пред BIG5 журналистът Веселина Томова, срещу която НАП се готви да прави проверки по анонимни сигнали. 

- Г-жо Томова, от НАП Добрич ви правят проверка. Стана ли ясно какво точно разследват данъчните инспектори?

- След онзиденшния разговор с представителка на НАП, която ми се представи от Добрич, а после се оказа по моя проверка, че е шеф на „Ревизии“ в НАП – Варна, проведен толкова абсурдно, че първоначално я помислих за телефонен измамник, все още очаквам официалния документ за назначената проверка. Защото смятам, че в тая държава поне като те погнат, то трябва да те уведомят официално и писмено за това на надлежния ти адрес. Това, което засега съм разбрала е, че Върховна касационна прокуратура, разбирай Главният прокурор, е изпратила до НАП – Варна жалба на някакво лице срещу мен. Името на лицето обаче е забелено и зачертано, което описвало „конкретни неща“ за периода 2012-2018 година. Абсолютно необяснимо ми е защо НАП – Добрич ще ме проверява, след като нямам нищо общо с Добрич и адреса по местоживеене и месторабота е Варна. Засега е ясно това, че ще има проверка върху писаниците на това неизвестно за мен лице, и ако проверката излезе в мой ущърб, ме почват по всички параграфи на пълна ревизия като физическо лице.

- Казвате, че това е политическа поръчка на ГЕРБ. Кои са кръговете, които според вас сте засегнали с материалите си в сайта AFERA.BG, за да ви „поръчат“?

- Абсолютна поръчка! Кои кръгове ли? Че в сайта АФЕРА има ли изобщо кръг, който да не сме засегнали? След като направиха безброй опити да съборят сайта и се наложи да го преместя на американски сървър, след като подбудиха куп лица да заведат купища дела с огромни искове срещу мен и сайта АФЕРА, и не се спрях, дойде ред на „любимата им гилотина“ – секирата НАП. През нея минават всички неудобни бизнесмени, например, но там е по-различно, защото много от тях се откупуват и... пито-платено. За такива като мен обаче това е тотална репресия, защото сега в безумното си качество на априори престъпник и виновна, ще трябва да доказвам, че не съм престъпник. Това е време, нерви, хабене на енергия, но пък е от полза на ВЛАСТОВАТА МАФИЯ, която очевадно ще приложи към мен – като необуздана, неправилна и свободна медия – всички начини и средства за да ме приключи и да ме спре.

- Намесихте името на главния прокурор Сотир Цацаров. Вярвате ли, че самият той е автор на сценария срещу вас, или и на него му се диктува отнякъде, както е бил написан и сигналът срещу вас?

- Жалбата е била написана до Върховна касационна прокуратура, а кой надзирава и ръководи изобщо прокуратурата, ако не е главния прокурор?! Дали той диктува, или твори сценарии даже не е толкова важно, важното е, че е съучастник на всичко с бездействието си! Още повече, че в АФЕРА ежедневно пускам десетки публикации с толкова неоспорими факти, че досега поне една проверка можеше от кумова срама на образуват. Вместо това погват мен след всяка истина, която напиша. Цацаров е очевадно свързан със СИМБИОЗАТА, която управлява държавата. Всички , които са неудобни за Борисов и Пеевски са на пангара и биват мачкани, но всички ортаци в краденето на същата тая СИМБИОЗА не ги пипа никой, или ги „изпират“ с позорни „проверки“ на конпита, прокуратури и прочие. Иначе всеки слуга на тая мафиотска власт може да си сложи името под такава „жалба“, за да обслужи господарите си и да бъде репресиран всеки, който не харесва на Борисов, Пеевски и Цацаров.

- Твърдите, че има черни списъци, които се подготвят от финансовата комисия в парламента. Имате ли информация какво се е случило след проверерките на лицата? За какво са били „разследвани“?

- Да, категорично го твърдя, защото лично биш шеф на бюджетна комисия в парламента, ми е разказвал схемата за Варна. Как същият тоя шеф си сложи началник на НАП – Варна, но с единственото условие дали е готов да разкаже играта на определени лица по списък, даден от му парламентарния шеф. Знам и хората, които бяха в този списък – някои от тях ги погнаха, някои изобщо не стигнаха до проверки, защото накешиха много пари за да се откупят с такса „спокойствие“. При всяка власт е така. И сега е пак така! Няма критерий за тези списъци – а такива като мен попадат в тях, заради голямата си уста, и заради това, че не са коленичили пред Борисов, Пеевски и Цацаров.

- Вярвате ли, че НАП ще извърши обективна проверка? Очаквате ли манипулации и фалшификации по време на „ревизията“ срещу вас?

- Всичко очаквам. Живеем в такава безобразна диктатура, че абсолютно всичко очаквам. Целият ресурс на държавата е в ТЕХНИ РЪЦЕ и могат да си правят каквото си искат. Утре може и да се събудя като ръководител на организирана престъпна група, ако пожелаят. Впрочем, мисля, че ако не бяхме в ЕС и не се пъчехме като „европейска държава“, досега поне десет души щяхме да бъдем разстреляни като кучета... По поръчка... сещате се на кой.

Интервю на Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 28 Юни 2018 16:32
  Борисов е на официално посещение в Обединените арабски емирства

  В понеделник премиерът Бойко Борисов и водената от него делегация ще заминат за Египет

  Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Настоящото посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Обединените арабски емирства е първа визита на това равнище в историята на двустранните отношения. То се явява продължение на усилията за по-нататъшно активизиране на двустранното сътрудничество, след като в началото на тази година България и ОАЕ откриха свои посолства в Абу Даби и София, посочват от пресслужбата на Министерския съвет.

  В рамките на визитата премиерът Борисов ще се срещне с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, както и с вицепрезидента и министър-председател на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум.

  По време на разговорите ще бъде обсъдено развитието на политическия диалог между двете държави и засилване на ефективното взаимодействие в стратегически важни области като икономиката и инвестициите, отбраната и сигурността, борбата с тероризма, иновациите и технологиите.

  В понеделник, 22 октомври, премиерът Бойко Борисов с водената от него делегация ще замине за Египет, където ще се срещне с президента на Република Египет Абдел Фатах Ас Сиси. В продължение на разговорите им в Кайро по време на 73-та сесия на Общото събрание на ООН, двамата ще обсъдят активизиране на двустранните отношения и задълбочаване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес.

  В делегацията, ръководена от премиера Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на финансите Владислав Горанов.

 • Четвъртък, 28 Юни 2018 16:32
  Саудитска Арабия призна, че Джамал Хашоги е убит в консулството ѝ в Истанбул

  Изчезването му бе забулено в тайна и предизвика международна криза, като турски официални лица обвиниха Саудитска Арабия за убийство, спонсорирано от държавата. 

  Саудитска Арабия призна, че дисидентът - журналист Джамал Хашоги е бил убит в консулството ѝ в Истанбул, съобщиха от държавните медии две седмици след изчезването му.

  Кралството съобщи също, че е уволнило висшия служител на разузнаването Ахмад ал Асири и съветника за кралски медии Сауд ал-Кахани, двамата най-близки помощници на престолонаследника принц Мохамед бин Салман, който е изправен пред нарастващ натиск заради аферата "Хашоги", съобщи „Фокус”, позовавайки се на „Франс прес”.  

  Саудитският журналист Джамал Хашоги, критик на ръководството на кралството и сътрудник на "Вашингтон пост", беше забелязан за последен път на 2 октомври, когато влезе в консулството на своята страна в Истанбул. 

  Изчезването му бе забулено в тайна и предизвика международна криза, като турски официални лица обвиниха Саудитска Арабия за убийство, спонсорирано от държавата. 

  "Дискусиите между Джамал Хашоги и тези, с които се срещна в консулството на кралството в Истанбул ... се превърнаха в битка, довела до смъртта му", каза Саудитската агенция за пресата, позовавайки се на главния прокурор. 

  Кралството съобщи, че 18 души са били арестувани в рамките на текущото разследване. 

  Саудитският крал също така разпореди създаването на министерски комитет под председателството на короната, за да преструктурира агенцията за разузнаване на кралството и да "дефинира правомощията ѝ точно", заявиха държавните медии. 

  Президентът Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати, които са най-големият защитник на Саудитска Арабия, могат да наложат санкции заради вероятното убийство на Хашоги. 

  Държавният секретар Майк Помпео каза пред радио "The Voice of America": "Със сигурност ще разгледаме широк спектър от потенциални отговори". 

  Администрацията на Тръмп е особено бавна в критиките към Саудитска Арабия, въпреки убедителните доказателства, че Хашоги, критик на могъщия престолонаследник на ислямското петролно кралство, изчезна след влизането си в Саудитското консулство в Истанбул.

  Още по темата – в публикациите на BIG5.bg ТУК и ТУК.

 • Четвъртък, 28 Юни 2018 16:32
  Корнелия Нинова: „Стабилност” е най-неподходящата дума за правителството – Бойко Борисов изпусна контрола върху кабинета

  Лидерът на БСП проведе и среща с протестиращи тютюнопроизводители, които се оплакаха от фирмите, които им извиват ръцете и изкупуват тютюна на ниски цени, при това не го плащат.

  „Стабилност” е най-неподходящата дума за правителството – Бойко Борисов изпусна контрола върху кабинета. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за радио "Фокус" във връзка с напрежението между патриотите и стабилността на кабинета.

  „Всяка седмица те раждат скандали напоследък. Макар и да са по различни поводи, тези скандали, винаги имат нещо общо. Винаги са за постове и за пари. Последните са за това кой да сложи главен секретар на МВР, преди това бяха за влиянието в туризма и раздаването на концесиите на плажовете, т.е. те не са за политики, а са за постове, пари, влияние и това ги обединява като емблема“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

  Тя обърна внимание, че новото е, че премиерът Борисов е изпуснал контрола върху правителството си. „По-рано ги събираше, опитваше се да успокоява ситуацията и излизаха в крайна сметка с някакво решение. Сега вече няколко пъти отлагат коалиционния си съвет, защото знаят, че няма да могат да постигнат съгласие. По-интересното е, че последното изказване на премиера беше: „Патриотите си имат свои правила, аз не искам да ги коментирам“.

  Разбира се, понеже не може да се справи със ситуацията, бяга от нея, но ако корупцията и лобизмът, в които те се обвиняват взаимно всяка седмица и директно и открито са правила за г-н Борисов, за нас е престъпление“, подчерта Нинова. По думите ѝ трябва да се търси отговорност за тях. Тя изрази съмнения, че някои от министрите взаимно един на друг са си изпращали сигнали до главния прокурор за разследвания.

  „Ситуацията е нестабилна. За съжаление, тази нестабилност се отразява на цялата държава и на живота на хората. Затова и поискахме вот на недоверие и оставката на кабинета“, посочи още лидерът на БСП.

  По-рано днес Корнелия Нинова проведе среща в Гоце Делчев с протестиращи тютюнопроизводители. Пред нея те поставиха въпроса за готвеното от правителството увеличение от 340 на 560 лв. за самоосигуряващите се тютюнопроизводители. Нинова ги увери, че “БСП за България”, както и миналата година, няма да подкрепи това предложение на правителството, съобщиха от пресцентъра на левицата. 

  “Цялата им данъчна и осигурителна политика е удар върху най-бедните и слабите. Въвеждат данък върху старите коли. Кой ще го плаща - най бедните хора, които не могат да си позволят нова кола. Натоварват вас с нови осигуровки - пак бедните. Докато бях депутат от Благоевград, знаете че бях с вас по нивите, на мнозина от вас съм била в домовете, познавам семействата ви и знам с какъв къртовски труд си изкарвате прехраната”, заяви Корнелия Нинова. 

  Тютюнопроизводителите се оплакаха от фирмите, които им извиват ръцете и изкупуват тютюна на ниски цени. Отгоре на това не го плащат. 

  “А вие сте принудени да напускате страната и да ходите да берете тютюн в Гърция”, заяви Корнелия Нинова. Тя пое ангажимент проблемите на тютюнопроизводителите да бъдат поставени за решаване от трибуната на парламента.

Оставете коментар