Неделя, 05 Април 2020

Сряда, 07 Септември 2016 08:59

Свалиха полицейски хеликоптер в Мексико

Четирима души са загинали

Полицейски хеликоптер бе свален в западната част на Мексико. При инцидента са загинали четирима души. Това са пилотът и още трима полицейски служители.

„По време на операция хеликоптер, който подкрепяше патрул в района с труден достъп, беше свален“, се казва в официалното изявление на полицията.

Все още не е ясно кой е отговорен за свалянето на самолета, но се предполага, че това е дело на престъпна група.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Септември 2016 08:59
  Аутопсията установи: Нелеп инцидент е причина за смъртта на Силва Зурлева

  Поклонението пред бившата шефка на Нова телевизия Силва Зурлева, която почина внезапно в новогодишната нощ, ще се състои в храма "Света София" в понеделник, 6 януари, от 14 часа

 • Сряда, 07 Септември 2016 08:59
  Продължава проверката на инцидента на площадката край Козлодуй

  Още се търси първопричината за инцидента, при който загинаха двама работници, а други двама бяха ранени

 • Сряда, 07 Септември 2016 08:59
  Двама души са загинали при инцидент на площадка за радиоактивни отпадъци до АЕЦ „Козлодуй” (допълнена)

  При инцидент тази сутрин на строителната площадка „Радиана“ са загинали двама строителни работници, а други двама са пострадали, съобщават от пресцентъра на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“.

  На площадка „Радиана” се изгражда национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци, създадени на територията на България. Възложител на обекта е Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”, а изпълнител на строителните дейности на площадката е Германо-български консорциум „Национално хранилище за радиоактивни отпадъци“, съобщава "Труд". Строителните дейности се контролират от юридическо лице, упражняващо независим строителен надзор в съответствие със Закона за устройство на територията.

  Договорът за изграждане на първия етап от Националното хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци е подписан през 2016 г., а от 2017 година, когато започват строителни дейности на площадката, отговорността за изпълнението на строителния процес е на строителния консорциум, включително и контрола на достъп до площадката. Ръководството на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” изказва искрени съболезнования на близките на загиналите.

Оставете коментар