Понеделник, 19 Август 2019
Събота, 10 Септември 2016 12:38

Взривиха банкомат и магазин в Русе

Нескопосаните крадци не са успели да задигнат пари

Тази нощ в Русе е бил взривен банкомат, а покрай него е пострадал сериозно и магазина, в който се е помещавало устройството.

Причината е била опит за кражба, но по първоначални данни нескопосните крадци не са успели да задигнат нищо. Инцидентът е станал тази нощ около 3.00 часа. Бързата реакция на една от охранителните фирми е предотвратила кражбата на пари.

Според свидетели около банкомата са забелязани трима души. От полицията се заеха не само с разпит на свидетели, но и с проверка на транзакции от устройството, тогава се включва и камерата за наблюдение.

Щети има в магазина, където е монтиран банкоматът. Хората от района разказаха, че са се изплашили от взрива.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 10 Септември 2016 12:38
  Мощна експлозия разтърси центъра на Кабул, уби 34 души и рани други 68

  Най-малко 34 души са убити, а 68 са ранени при взрив, разтърсил центъра на афганистанската столица Кабул, съобщават агенциите Синхуа и ТАСС

 • Събота, 10 Септември 2016 12:38
  Взрив в две жилищни сгради в Швеция, има ранени

  Задействани са сапьори на шведската полиция

 • Събота, 10 Септември 2016 12:38
  При взрив в руския град Дзерджинск са пострадали 85 души (обновена)

  По последни данни 85 души, 39 служители на централата и 46 жители на града, са поискали медицинска помощ след експлозията в завод „Кристал“ в руския град Дзерджинск, област Нижний Новгород. 16 души остават в болница. Извънболнична помощ е оказана на 69 пациенти, съобщава руското здравно министтерство. Четирима от пострадалите са в тежко състояние

  Пет сгради в завода и 180 жилищни сгради в района са пострадали при експлозията. 

  Служителите по сигурността са оградили периметъра на обекта. От Държавния научно-изследователски институт „Кристал“ съобщиха, че жертви няма поради своевременната евакуация на персонала от около 350 души. От института потвърдиха, че "наистина е имало пожар в една от сградите, в резултат на експлозията и сградата е разрушена". Чути са три взрива.

  Според информацията на оперативния щаб на Министерството на извънредните ситуации, "заплаха от замърсяване на въздуха след експлозиите в института „Кристал“ няма.

  В момента на мястото на инцидента работи оперативният щаб под ръководството на губернатора на Нижегородска област Глеб Никитин.

  Държавният научно-изследователски институт "Кристал" е основан през 50-те години на ХХ век. Специализиран е в създаването на взривни вещества и смеси, както и в безопасни технологии за тяхното производство, изпитване, транспортиране и обезвреждане.

Оставете коментар