Събота, 04 Юли 2020

Сряда, 14 Септември 2016 09:57

Ултраси пребиха младо момиче в София

21-годишната Цветана е нападната на автобусна спирка, футболните хулигани я преследвали и в автобуса

Футболното хулиганство се превръща в един от големите проблеми на обществото ни. След като журналистка бе нападната от фен в Бургас, младо момиче бе бито жестоко от ултраси в София. Става въпрос за 21-годишната Цветана, която е пострадала сериозно в събота.

Според разказ на майката, момичето е пострадало на автобусна спирка. Жената не може да назове точно на кой отбор са фенове нападателите, но в този ден в столицата имаше само един мач - Славия-Локо (ПД) на Националния стадион.

Ето и разказа на майката на младото момиче:

"В събота след работа се качва в автобус 204, където е имало агитка, но тя не може да каже на кой футболен отбор. Разговаряйки с нея по телефона чух, че крещяха: "Славия". След това каза, Мамо, не те чувам..", разказа майката на Цветана пред BGonair.

Момичето е обградено от групата още на спирката, където към нея са отправени нецензурни думи. Цветана се качва в автобуса и отива при шофьора с надеждата, че той ще я предпази. Слиза на нейната спирка и хуква да тича към подлеза, но футболните фенове я настигат. Следва жесток побой.

"Ходила е сама в "Пирогов", на другия ден вече информира и полицаите. Подадена е жалба в полицията, но нападателите са били маскирани", каза още майката на момичето.

От разказа на Мила разбираме, че е имало и други хора на спирката, но те не са помогнали, а са обърнали поглед на другата страна.

"Няма спукан далак и кръвоизливи, от което се страхувахме. Цветана вече не е същият човек и не знам как ще се върне към ежедневието. Проблемът е в семейството и възпитанието на децата. Съсипаха и училището, нищо не остана от него. Правомощията на учителите бяха отнети", сподели Мила Василева.

Тя призна, че има да каже много неща на нападателите, чиито действия "не са мъжки и не те правят бабаит".

"Много са силни като са заедно. Дали поотделно са толкова отворени и силни? Вярвам в Бог и знам, че той си знае работата. Къде да търся възмездието?", завърши майката на Цветана.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар