Неделя, 09 Август 2020

Събота, 01 Октомври 2016 19:20

Мъж твърди, че е притискан да свидетелства срещу Божо Кравата

Божидар Георгиев е издирван за стрелбата по несебърския бос Митьо Очите

Мъж от Слънчев бряг твърди, че бил заплашван и притискан от несебърски полицаи да свидетелства срещу Божидар Георгиев, по-известен като Божо Кравата. Причината е стрелбата по Димитър Желязков преди няколко месеца.

Георгиев е сочен за основен враг на Митьо Очите и още се издирва за стрелбата в курорта.

„Не те искаме да излизаш в съда с лицето си. Колегата ти обясни – правим те един анонимен свидетел под някакъв номер. От теб се иска да кажеш какво си дочул. Какви слухове се носят в Слънчев бряг. Нищо повече. Интригите! Разбираш ли?”, казва единият полицай в запис, с който разполага бТВ.

Разпитваният обаче е категоричен пред тях: „Аз пак казвам – не съм видял, не съм чул такива работи”. Отговорът? „Никой не иска да си виждал”.

От записа на разпита става ясно, че мъжът няма представа кой е Божидар Георгиев. Той бил притискан да лъжесвидетелства, защото е участвал в сбиване с англичани.

„Притискаха ме с техните си думи. С това, което искаха да чуят, а не това, което аз знам”, казва той.

Според мъжа дори и да стане анонимен свидетел няма да се чувства сигурен. „Няма нищо сигурно в полицията, те гледат да си свършат работата чрез слухове, интриги. Аз знам на кого ще ме изпеят, ще ми създадат големи проблеми”, твърди той.

От МВР коментираха, че очакват още детайли по темата, за да започнат проверка.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар