Събота, 15 Август 2020

Понеделник, 29 Август 2016 15:19

Шест учебника по история и цивилизация за V клас получиха над 90% одобрение от учителите

Меглена Кунева настоява на 15 септември издателствата да ги отпечатат

„Имаме вече шест учебника по история и цивилизация, съобщи министърът на образованието и науката Меглена Кунeва по време на представянето пред издателите на одобрените от учителите учебници по история и цивилизация за V клас.

„Това са първите учебници по новата учебна програма. Получили са над 90% одобрение от учителите, които ще преподават за първи път по новата учебна програма“, посочи тя. „Притеснявах се дали ще има достатъчно конкуренция и хора, които ще направят тази толкова трудна крачка“, коментира министърът и уточни, че по новата програма усилията са насочени към първи и към пети клас.

„Одобрените проекти са на издателствата „Анубис“, „Булвест 2000“, „Даниела Убенова, Даниела Биланска“, „Просвета плюс“, „Просвета София“ и „Св. Георги Победоносец.

„Издателствата са създали добра организация и искам да ги помоля пред Вас да поемат обществена задача, знам, че времето е много кратко, но непрекъснато водим разговори на тази тема - колкото може по-близо до 15 септември учебниците да бъдат на чиновете на децата. Това ще означава, че наистина сме мобилизирано общество“, надява се тя.

„От тук нататък учителите ще решат в тяхното училище, в техния клас за тази конкретна година кой от учебниците ще предпочетат“, допълни образователният министър. Нашата основна задача за тази година е обучението на учители, мотивацията на учителите и възможността те да изявят най-доброто от себе си. Продължавам да твърдя, че системата ще бъде стабилизирана и развита през качеството на преподаването, което означава качеството на българския учител“.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар