Понеделник, 20 Август 2018
Понеделник, 05 Септември 2016 17:40

Такситата вдигат цените

Шофьорите са недоволни от нов данък, подготвят протести

Таксиметровите услуги може да поскъпнат от януари 2017 година. Това призна председателят на Асоциацията на шофьорите в Пловдив Георги Ряпов. Освен това той предупреди, че през следващата година се очакват сериозни протести. Причината за това е решението на народните представители за плащането на предварителен данък от бакшишите.

„Таксиметровите шофьори не знаят какво ще изкарат и дали ще са живи, за да работят. Всичко това кара хората да чувстват една голяма несигурност и готовност за протестни действия. Имахме предложение да се въведе данък, но той да бъде патентен. Разликата между това, което искат от нас, и патентния данък е, че патентният данък се заплаща след като си работил 3-4 месеца. Така си изкарал си някакви пари и вече можеш да платиш, докато в обратния случаи се изисква от 2017-та година всички водачи на такси да имат нови разрешителни за извършване на услугата”, обясни Георги Ряпов пред радио „Фокус“.

Той се закани още колегите му да поискат увеличение на цената за превоз на пътници, защото Пловдив е един от градовете с най-ниска минимална тарифа: "Цената е много стара, тя датира от 7-8 години и е 0,65 лв. В Смолян хората са много по-малко, а минималната тарифа за пътниците е 0,90 лв./км."

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 05 Септември 2016 17:40
  Владимир Береану пред BIG5: Румъния страда от същата болест, от която не може да се излекуват и останалите балкански страни

  Балканската политическа класа гледа най-вече собствения си интерес, независимо от коя страна на политическата барикада се намира. В Румъния ситуацията ще става все по-сериозна през септември. Жандармерията този път допусна огромна грешка, като прекали със силата на протестите. Нито Сорос, нито Русия стоят зад демонстрациите в страната. За разлика от българите, румънците протестират за сериозни неща като борбата с корупцията, а не само за по-високите цени на тока, коментира журналистът последните протести и създалото се напрежение в Румъния. 

 • Понеделник, 05 Септември 2016 17:40
  Баща остави сина си с целебрална парализа в приемната на Министерски съвет, дава го да бъде отглеждан от Бойко Борисов

  Емил Мавродиев остави сина си Петър в приемната на Министерския съвет. 18-годишното момче страда от целебрална парализа. "Донесъл съм му един сак с дрехи. Похарчили сме хиляди левове за рехабилитации в чужбина. Петър е на 18 години. Оставям да се грижат за него Бойко Борисов и хората му", заяви разгневеният баща, който е част от протеста на родители на деца с увреждания.

  Петър е завършил тази година средното си образование в Пловдив. "Няма достатъчно центрове в България, за да получа нужната помощ и да докажа интелектуалния си капацитет. Имам нужда от рехабилицатия", заяви 18-годишният Мавродиев.  

  Днес в 17.00 часа на пл. "Народно събрание" майките на деца с увреждания, стоящи зад близо двумесечния палатков лагер под надслов „Системата ни убива“, правят пореден опит да съберат обществена подкрепа и да организират общ протест.

 • Понеделник, 05 Септември 2016 17:40

Оставете коментар