Събота, 15 Декември 2018
Понеделник, 05 Септември 2016 17:40

Такситата вдигат цените

Шофьорите са недоволни от нов данък, подготвят протести

Таксиметровите услуги може да поскъпнат от януари 2017 година. Това призна председателят на Асоциацията на шофьорите в Пловдив Георги Ряпов. Освен това той предупреди, че през следващата година се очакват сериозни протести. Причината за това е решението на народните представители за плащането на предварителен данък от бакшишите.

„Таксиметровите шофьори не знаят какво ще изкарат и дали ще са живи, за да работят. Всичко това кара хората да чувстват една голяма несигурност и готовност за протестни действия. Имахме предложение да се въведе данък, но той да бъде патентен. Разликата между това, което искат от нас, и патентния данък е, че патентният данък се заплаща след като си работил 3-4 месеца. Така си изкарал си някакви пари и вече можеш да платиш, докато в обратния случаи се изисква от 2017-та година всички водачи на такси да имат нови разрешителни за извършване на услугата”, обясни Георги Ряпов пред радио „Фокус“.

Той се закани още колегите му да поискат увеличение на цената за превоз на пътници, защото Пловдив е един от градовете с най-ниска минимална тарифа: "Цената е много стара, тя датира от 7-8 години и е 0,65 лв. В Смолян хората са много по-малко, а минималната тарифа за пътниците е 0,90 лв./км."

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар