Петък, 23 Февруари 2018
Понеделник, 05 Септември 2016 17:40

Такситата вдигат цените

Шофьорите са недоволни от нов данък, подготвят протести

Таксиметровите услуги може да поскъпнат от януари 2017 година. Това призна председателят на Асоциацията на шофьорите в Пловдив Георги Ряпов. Освен това той предупреди, че през следващата година се очакват сериозни протести. Причината за това е решението на народните представители за плащането на предварителен данък от бакшишите.

„Таксиметровите шофьори не знаят какво ще изкарат и дали ще са живи, за да работят. Всичко това кара хората да чувстват една голяма несигурност и готовност за протестни действия. Имахме предложение да се въведе данък, но той да бъде патентен. Разликата между това, което искат от нас, и патентния данък е, че патентният данък се заплаща след като си работил 3-4 месеца. Така си изкарал си някакви пари и вече можеш да платиш, докато в обратния случаи се изисква от 2017-та година всички водачи на такси да имат нови разрешителни за извършване на услугата”, обясни Георги Ряпов пред радио „Фокус“.

Той се закани още колегите му да поискат увеличение на цената за превоз на пътници, защото Пловдив е един от градовете с най-ниска минимална тарифа: "Цената е много стара, тя датира от 7-8 години и е 0,65 лв. В Смолян хората са много по-малко, а минималната тарифа за пътниците е 0,90 лв./км."

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 05 Септември 2016 17:40
  Видин е несломим, протестите продължават!

  „Северозападът отказва да умре“. Този лозунг, издигнат от протестиращ Видин, вече четвърта събота доказва силата на гражданите и несломимия дух от разбунтувалия се Северозападен край на България.

  За пореден път видинчани отново изляха недоволството си, блокирайки за близо четири часа главен път Е-79, с ясното послание към управляващите, че няма да отстъпят докато не бъдат изпълнени исканията им.
  „Никой и нищо няма да ни откаже, принуди или уплаши. Решени сме да извървим пътя докрай – до решение на Министерския съвет за стартиране на процедурите по изграждане на цялото трасе на магистрила Видин и София и тунел под Петрохан, с точен график, етапи, осигурено финансиране и краен срок на завършване до края на 2021 година“, заявиха отново видинчани.
  За четвъртия поред протест от „Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан“ отправиха официална покана за среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. От него обаче не бе получен никакъв отговор, а ведомството му изпадна в пълно мълчание.
  През изминалия месец на протести, нито множеството отправяни заплахи от властимащите и техните глашатаи, нито многобройните предупреждения и съставени актове от полицията успяха да стреснат жителите на Видин и региона, които продължават да излизат на пътя, за да бранят правото си на достоен живот и съществуване.
  „Продължаваме. На 23 февруари, на 3 март… Докато не се съобразят с гласа на народа, защото, ние, видинчани, отказваме повече да вярваме на голи обещания, на лъжи и на подигравки“, категорични бяха от гражданската инициатива.

 • Понеделник, 05 Септември 2016 17:40
  Иван Ласкин към еколозите: Дебили, защо не протестирате в гората? Носете сол на дивеча, а не хартийки на жълтите павета!

  “Еколози” искали да осиновят кучето убиец!!! Абе, дебили прости, ако аз изям дете, ще ме осиновите ли? То бива платена дебилщина, ама минахте всички норми", написа във Фейсбука си актьорът Иван Ласкин по повод убитото от куче 3-годишно момченце в село Мокрище. 

  "Колко от вас, дрисльовци, е носил килограми каменна сол на гърба си с километри в планината, защото чифтокопитният дивеч има нужда от сол, за да изкара зимата? Носите хартийки на жълтите павета, посраняци такива. Видя ли “зелен”, то той веднага ще позеленее, защото ще му счупя мандибулата! Капути платени! Защо не протестирате в гората, където циганите я опустошават с бракониерство? Защото ви е страх, мърльовци! Да не ви опънат на някой дънер! Ловците сме 135 000, пачаври “зелени”. Не ни ядосвайте", пише още Ласкин.

 • Понеделник, 05 Септември 2016 17:40
  Росица Кирова: Във Видин нямаш право на протести, сравняват те с лъвчетата от Разград

  "Тук във Видин и да протестираш нямаш право! Пращат те на летището, в Иново или в пещерата Магура, за да е на по отдалечено място и никой да не те чуе. Заплашват те с уволнение. После те снимат и заявяват, че ще те запомнят... После пишат предупреждения. Следват актове и привикване в полицията". Това написа във Фейсбука си Росица Кирова от гражданското обединение "Единни за промяна".

  "Накрая ти заявяват, че имаш толкова права, колкото гърците, румънците, онези от Благоевград с лифта, джендърите, полицаите от стачката пред парламента или поне колкото двете лъвчета... Да, да, ама не! Защото на никой от изброените не посмяха да отправят заплаха, да напишат акт. А и някак си ги чуха... А на видинчани, Лилето пожела търпение, сякаш малко сме търпели! Или може би точно затова. Защото са решили, че не сме живи, че никакви ни няма, че пак ще ни приспят... На мен вече ми писна да ги чакам да благоволят. Искам магистрала Видин-София! И политици, които да уважават собствения си народ!", се казва още в поста на Кирова.

Оставете коментар