Сряда, 18 Юли 2018
Сряда, 14 Септември 2016 13:19

Бащата на Вероника: Има свидетел на убийството й

Бащата на убитата Вероника Здравкова -Трайчо Трайков е убеден, че случаен минувач видял убийството на момичето във Велико Търново, пише "България днес".

Въпреки че при разследването не бе открит свидетел, почерненият баща казва следното:

"В деня след смъртта й, когато все още не знаехме, че е убита, а се издирваше, със съпругата ми бяхме на лобното място. И аз предположих точно по същото време, когато тя е минала предната вечер, да преминем оттам, да се опитаме да възстановим какво може да се е случило. Бавихме се около половин час, за което време минаха около 15-20 човека", обяснява Трайков. Той пресмята, че на две минути средно пешеходец се придвижва през мястото и е категоричен, че Илиян Здравков няма как да е успял да нападне Вероника, да я убие, да я ограби и да скрие тялото толкова бързо. Сигурен е, че е имало свидетел на ужасяващото престъпление, който се е уплашил и е избягал, но до ден днешен пази тайната си.

"Вероника помагаше на всички. Сега и аз се старая. Вчера видях закъсал шофьор на пътя. Не сигнализираше, но спрях и му помогнах. Когато успя да запали, ме попита колко ми дължи. Казах му, че нищо, но, ако може, и той да помогне, когато на някого му се налага", каза той.

Трайчо казаа още, че най-сетне са върнали на семейството вещите на Вероника.

"По дрехите не личи кръвта. Всичко е попило - не се вижда, но се усеща. Разстлахме ги вкъщи и със съпругата ми доста време ги гледахме. Искахме да почустваме Вероника, да усетим какво й се е случило, да разберем кой е съучастникът на Илиян Здравков, защото той не бе разкрит, но предполагаме, че съществува", каза бащата и призна, че до момента убийството на дъщеря му струва 12 000 лева. 

12 000 лв., за да убият детето ти ...

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 14 Септември 2016 13:19
  Хазартен шеф търгува с мъртъвци

  Прокуратурата проверява! Григор Господинов потъпква закона, урежда с лиценз наследниците на убития Коста Николов-Миджурина.

  Хазартният бизнес на разстреляния в началото на юни в Слънчев бряг Коста Николов-Миджурина изненадващо процъфтява. Между траура и шока от показното убийство дъщерята на жертвата Свилена Николова скоростно е успяла скандално да придобие лиценза на фирмата на баща си, без да има право на това. Потъпкването на два закона е извършено с прякото участие на чиновника Григор Господинов. Той е директор на дирекцията към Държавната комисия по хазарта (ДКХ), която раздава лицензи.

  Прокуратурата е сезирана по случая и се е заела с разследване, което може да вземе главата и на новоизбраната шефка на ДКХ Мария Филипова. Нейният подпис също стои под разрешението за прехвърляне на лиценз, което е в разрез с член 35, ал. 1, т. 3 от Закона за хазарта и е направено въпреки отказа на Агенцията по вписванията да впише в Търговския регистър промените в партидата на ЕТ „Коста Алексиев Николов - КАН“. Любопитното е, че заявлението до Агенцията е подадено 5 дена след разстрела на Миджурина от адвокатка, която представлява опечалената дъщеря на жертвата.

  Според закона за хазарта при смърт на физическо лице наследниците не могат да черпят права от лиценза и той се прекратява. Това обаче е подминато от Григор Господинов и в друг случай, което вече показва, че едва ли става дума за непознаване на материята, а за лобистки интереси, свързани най-вероятно с лично облагодетелстване, коментират юристи. Абсолютно идентична е ситуацията въпреки забраните в закона в случая с ЕТ „Старт–н- Александър Атанасов“ от Монтана.

  Вместо да бъде прекратен със смъртта на физическото лице, лицензът е прехвърлен на Даниела Атанасова. И в двата случая държавата е ощетена с около общо 10 000 лева, защото приблизително толкова е разликата в таксите за различните промени.

  Директорът на дирекция „Лицензи, игрално и комуникативно оборудване, информационни системи и анализи“ към ДКХ Григор Господинов би трябвало да познава отлично Закона за хазарта, както и в какви случаи се дават и прекратяват лицензи. Въпросът е каква е причината да подведе цялата комисия и съучастничка ли му е неговата новоназначена шефка. Основателните съмнения за търговия с лицензите на мъртъвци и корупционни практики може да доведат до сериозни катаклизми в Комисията, смятат наблюдатели на процесите.

  Коментар на адв. Йордан Димитров

  Явно има нещо гнило в хазарта! Направихме справка по изнесената от колегите информация. Действително на 12.06.2018г. е депозирано искане от ЕТ „Коста Алексиев Николов – КАН“/фирма на убития в Слънчев бряг хазартен бос/. На 14.06.2018г. председателката е подписала предложение за промени в лиценза. Обаче Търговския регистър още към тази дата не е вписал промените. Става още по интересно, тъй като на датата на която ДКХ взима решение – 15.06.2018г. и вписва ЕТ „Коста Алексиев Николов – КАН – Свилена Костова Николова“ в лиценза е издаден ОТКАЗ от Агенция по вписванията и така описан едноличен търговец няма. Според Закона за хазарта при смърт на едноличния търговец лицензът се прекратява и не може да се прехвърля.

  Фактите говорят сами за себе си. Очевадно е или неразбиране на закона от страна на новата шефка на ДКХ и приближеният й директор – Григор Господинов или закононарушенията са водени от други „стимули“. Открити въпроси за ръководството на МФ и право-охранителните органи…

  Cross.bg

 • Сряда, 14 Септември 2016 13:19
  Прокуратурата с шокиращи разкрития: Преподавателят в Пловдив е бил изнасилен с бухалката, с която е убит

  Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството Илия Стоичков. В последствие бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотлонение на Стоичков.

  Представителят на държавното обвинение шокира присъстващите в залата, след като съобщи, че жертвата е с разкъсан анален отвор. В него е била пъхната бухалката, с която Стоичков е пребил до смърт 70-годишния учен. В 13:30 часа Пловдивският окръжен съд ще се произнесе по искането на прокуратурата за постоянен арест на извършителя.

 • Сряда, 14 Септември 2016 13:19
  Убиха трима депутати от партията на Ердоган

  Нападението е било извършено в град Суруч, където членовете на ПСР участвали в дейности от предизборната кампания

Оставете коментар