Петък, 27 Април 2018
Сряда, 14 Септември 2016 13:19

Бащата на Вероника: Има свидетел на убийството й

Бащата на убитата Вероника Здравкова -Трайчо Трайков е убеден, че случаен минувач видял убийството на момичето във Велико Търново, пише "България днес".

Въпреки че при разследването не бе открит свидетел, почерненият баща казва следното:

"В деня след смъртта й, когато все още не знаехме, че е убита, а се издирваше, със съпругата ми бяхме на лобното място. И аз предположих точно по същото време, когато тя е минала предната вечер, да преминем оттам, да се опитаме да възстановим какво може да се е случило. Бавихме се около половин час, за което време минаха около 15-20 човека", обяснява Трайков. Той пресмята, че на две минути средно пешеходец се придвижва през мястото и е категоричен, че Илиян Здравков няма как да е успял да нападне Вероника, да я убие, да я ограби и да скрие тялото толкова бързо. Сигурен е, че е имало свидетел на ужасяващото престъпление, който се е уплашил и е избягал, но до ден днешен пази тайната си.

"Вероника помагаше на всички. Сега и аз се старая. Вчера видях закъсал шофьор на пътя. Не сигнализираше, но спрях и му помогнах. Когато успя да запали, ме попита колко ми дължи. Казах му, че нищо, но, ако може, и той да помогне, когато на някого му се налага", каза той.

Трайчо казаа още, че най-сетне са върнали на семейството вещите на Вероника.

"По дрехите не личи кръвта. Всичко е попило - не се вижда, но се усеща. Разстлахме ги вкъщи и със съпругата ми доста време ги гледахме. Искахме да почустваме Вероника, да усетим какво й се е случило, да разберем кой е съучастникът на Илиян Здравков, защото той не бе разкрит, но предполагаме, че съществува", каза бащата и призна, че до момента убийството на дъщеря му струва 12 000 лева. 

12 000 лв., за да убият детето ти ...

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар