Събота, 04 Юли 2020

Сряда, 14 Септември 2016 21:15

Христо Бисеров загуби дело за клевета

Бившият депутат от ДПС се засегна от думите на шефа на КОНПИ Пламен Георгиев, че случаят много прилича на пране на пари

Бившият зам.-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров е загубил дело за клевета срещу шефа на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев, съобщи "Правен свят".

Софийският градски съд (СГС) окончателно е потвърдил разпореждане на районния съд, с което делото срещу Георгиев е прекратено, а и двете инстанции са категорични, че шефът на КОНПИ не е наклеветил Бисеров с изказване пред медиите.

Миналата година комисията за конфискация заведе иск срещу бившата дясна ръка на Ахмед Доган за отнемане на имущество за 2 млн. лв. Тогава Пламен Георгиев каза, че случаят много прилича на пране на пари, а Бисеров се засегна. Проверката на КОНПИ започна, след като през ноември 2013 г. срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков бе образувано разследване за данъчни престъпления и пране на пари. В хода му бе поискана информация от 7 европейски държави.

Съставът на СГС с председател Иван Коев е категоричен, че първоинстанционният съд правилно е постановил липсата на клевета. Той обяснява, че клеветнически са само конкретни твърдения за точно определено обстоятелство, време, място, лице. Съдията уточнява, че Бисеров често е критикуван в публичното пространство и в конкретния случай е направил "субективен прочит на оценъчните съждения на шефа на КОНПИ".

Делото за отнемането на имущество от семейство Бисерови е далеч от финал. То започна в СГС през есента на м.г., но на няколко пъти бе отлагано. До това производство се стигна след обвинението срещу Бисеров за пране на пари, от което по-късно прокуратурата се отказа и то не стигна до съд. Ексдепутатът бе изправен пред съда само за данъчни престъпления и бе оправдан на две инстанции.

BIG5.BG             

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 14 Септември 2016 21:15
  Петкова: България губи по $110 млн. годишно заради спрения транзит на газ

  България ще губи по 110 млн. долара годишно заради спирането на транзита на природен газ през страната от началото на тази година. Това обяви енергийният министър Теменужка Петкова в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. От началото на годината "Газпром" прекрати транзита на природен газ през България за Турция, Гърция и Македония. Според Петкова единственият вариант за компенсация е изграждането на "Балкански поток" - газопровод от турската до сръбската граница, който ще бъде продължение на руско-турския проект "Турски поток".

 • Сряда, 14 Септември 2016 21:15
  Прокуратурата нареди незабавна проверка на цялата ВиК мрежа в страната

  КЕВР ще трябва да установи дали ВиК дружествата  са изпълнявали заложеното в бизнес плановете намаляване на загубите на вода и подобряване на качеството ѝ

 • Сряда, 14 Септември 2016 21:15
  Задържани са бивш и настоящ член на Държавната комисия по хазарта

  Специализираната прокуратура поиска "постоянен арест" за Тодор Марков, който е член на Комисията по хазарта, и за бившия член на същата комисия Пламен Георгиев, предаде БНТ.

Оставете коментар