Петък, 14 Август 2020

Петък, 16 Септември 2016 18:51

Три пожара край Димитровград

Огънят е стигнал на 300 метра от къщите на близките села

Три пожара край жп линията и селата Крум, Ябълково и Сталево гасиха едновременно димитровградските пожарникари. Сигналите за тях били получени по едно и също време този следобед. Огънят стигнал на около 200-300 метра от вилите.

За причина за възникване на пламъците се предполага, че колоос на вагон от товарен влак е прегряла до червено. На димитровградската гара, където влакът спрял, установили проблема.

За да не продължат верижните пожари, се наложил кратък престой. След отстраняване на проблема композицията продължила пътя си към Свиленград. Влакът е пътувал по направлението Пловдив-Свиленград. При пожарите, които вече са овладени, са изгорели само сухи треви и храсти.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 16 Септември 2016 18:51
  Потушени са всички пожари в Хасковско

  Пожарите в Хасковска област са потушени напълно, но 9 противопожарни автомобила с екипи са на място да дежурят.

 • Петък, 16 Септември 2016 18:51
  Екстремален индекс за пожароопасност е в сила в 13 области на страната

  Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 • Петък, 16 Септември 2016 18:51
  Чернобил между радиацията, пожарите и случайностите

   Украйна има доста сериозни проблеми – толкова, че дни наред Украйна укриваше реалните мащаби на пожара, докато NASA не показа сателитни изображения от Космоса; толкова, че Украйна остави пожарникарите на произвола на съдбата – без гориво, респиратори, храна и питейна вода, да водят обречена битка със стихията; толкова, че незабавно опряхме до радиацията, за да отвлечем вниманието на публиката... Зоната има всички необходими ресурси да се превърне и в депо за радиоактивните отпадъци на целия свят, от което Украйна би печелила не милиони, а милиарди.

Оставете коментар