Неделя, 27 Септември 2020

Събота, 17 Септември 2016 15:04

Щетите от пожарите у нас са за близо 100 млн. лева

Над 120 000 декара са изгорелите площи

Едно от най-горещите и най-огнените лета изпращаме в историята. От МВР отчитат над 400 горски и полски пожара, а статистиката показва, че е изпепелена площ колкото град с размерите на Русе. Загубите от пламъците до момента надхвърлят годишния бюджет на община Стара Загора.

Изгорели са близо 120 хиляди декара. От тях - една трета са гори, а опожаряването на декар гора струва средно 2500 лева - пари за гасене, залесяване и загуба на дървесина. Така до момента страната ни е в разход от близо 100 милиона лева.

Равносметката показва, че най-пострадали за годината са областите Хасково, Бургас, Варна, София-област, Кюстендил, Благоевград и Стара Загора.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 17 Септември 2016 15:04
  Потушени са всички пожари в Хасковско

  Пожарите в Хасковска област са потушени напълно, но 9 противопожарни автомобила с екипи са на място да дежурят.

 • Събота, 17 Септември 2016 15:04
  Екстремален индекс за пожароопасност е в сила в 13 области на страната

  Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 • Събота, 17 Септември 2016 15:04
  Чернобил между радиацията, пожарите и случайностите

   Украйна има доста сериозни проблеми – толкова, че дни наред Украйна укриваше реалните мащаби на пожара, докато NASA не показа сателитни изображения от Космоса; толкова, че Украйна остави пожарникарите на произвола на съдбата – без гориво, респиратори, храна и питейна вода, да водят обречена битка със стихията; толкова, че незабавно опряхме до радиацията, за да отвлечем вниманието на публиката... Зоната има всички необходими ресурси да се превърне и в депо за радиоактивните отпадъци на целия свят, от което Украйна би печелила не милиони, а милиарди.

Оставете коментар