Сряда, 08 Април 2020

Сряда, 21 Септември 2016 15:59

Дарение осигури спорт за 200 деца с увреждания

TBI Bank задели пари от отпуснатите кредити, за да се занимават децата с езда и плуване

200 деца с увреждания ще имат достъп до плуване и езда благодарение на кампанията на TBI Bank “Спорт за по-добър живот на децата”. През летните месеци банката задели 18 хил. лв. от отпуснатите кредити, за да могат тези средства да достигнат до деца и младежи в цялата страна с помощта на Фондация “BCause” (доскоро Фондация „Помощ за благотворителността в България“).

Ваучер на стойност 18 хил. лв. връчиха Цветан Петринин, главен изпълнителен директор на TBI Bank и Момчил Тодоров, ръководител Банкиране на дребно, на Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация “BCause”.

“Като една от най-бързо развиващи се банки на пазара сред приоритетите ни е да даваме своя принос в развитието на децата и младите хора”, посочи Цветан Петринин.

Доказани са медицинските ефектите върху децата с увреждания от занимания по езда и плуване - развитие на дихателната система, сила на мускулите, сърдечна дейност. Също толкова благоприятно действие имат положителните емоции, радостта от водата или от взаимодействието с животните и изживяването на тази емоция в група.

Спектърът на увреждания и хронични заболявания, върху който тези спортове имат влияние, е широк – детска церебрална парализа, синдром на Даун, аутизъм и много други.

Фондация “BCause” разпредели дарените средства както следва: Фондация "Светът на Мария", София - 2 000 лв.; Сдружение "Клуб по конен спорт Табора", Сливен - 2 400 лв., Сдружение "БАЛИЗ”, Плевен - 3 000 лв.; Сдружение "Спина бифида и хидроцефалия - България" (СБХБ), Варна - 2 600 лв., Сдружение „Еквилибриум“, Русе - 3 000 лв., Сдружение „Избор”, Банско - 2 500 лв., Сдружение "Паралелен свят", Пловдив - 2 500 лв.

BIG5.BG             

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Септември 2016 15:59
  Над 3 милиона лева е дарил вече Делян Пеевски за борбата срещу коронавируса

  По-малко от три седмици след началото на най-голямата дарителска кампания за подпомагане на българкото здравеопазване в борбата срещу пандемията от коронавируса, тя тече с пълна сила, а събраните пари само по сметката на Министерство на здравеопазването са близо 14 милиона лева. Само за последната седмица дарените суми са 8,6 милиона лева, съобщава "Епицентър".

 • Сряда, 21 Септември 2016 15:59
  Депутат от БСП с второ дарение за медиците в Пернишко

  Любомир Бонев призова жителите на областта да спазват препоръките на МЗ и Щаба, за да не се увеличава броят на заразените

 • Сряда, 21 Септември 2016 15:59
  „Майчин дом“ получи 100 000 лева дарение от Пощенска банка в подкрепа на борбата с Covid-19

  Лечебното заведение има нужда от еднократни трипластови маски и предпазни ръкавици, шлемове, медицински шапки, калцуни до коляното, предпазни очила, инфрачервени термометри и дезинфектанти, за да продължи нормалното и ефективно функциониране на клиниките и да продължи да обслужва потока от бременни, родилки и пациенти с нужда от неотложни процедури

Оставете коментар