Четвъртък, 09 Юли 2020

Петък, 23 Септември 2016 20:44

Районът на Елин Пелин е блокиран от ремонти

Няма табели, колите тръгват по черни пътища и се губят, тотален хаос, разказват очевидци пред Nbox.bg

Елин Пелин, Доганово и други населени места в района останаха блокирани заради ремонт на моста, който свързва главния път с въпросните места, разказаха читатели на Nbox. Мостът, който беше пред разрушение, най-накрая се ремонтира. До тук добре. Никой обаче не е сметнал за нужно да сложи табели къде се отбива пътя и откъде трябва да се мине, за да се стигне до селата в района. На практика не остава тотално изолирани. "Коли и тир-ове се объркват, не знаят накъде да тръгнат, получиха се сериозни задръствания. Един тир тръгна по черен път, затъна, не можа да обърне. Хората се вайкаха по пътищата, няма табели, няма нищо", разказаха очевидците. Според тях районът е предпочитан за разходки, риболов и пикници.

Ремонтът на моста беше наложителен. Ежедневно през него преминават хиляди коли. Той е  връзката както на населеното място с близките села, така и с главния път, който води към магистралата за столицата. Съоръжението е построено в началото на 80-те години на миналия век, когато в района все още действат керамичният завод „Изида", малцовата фабрика и други промишлени предприятия.

Още при започването на ремонта кметовете на населените места се чудеха какъв алтернативен път да измислят. Има само една опция - едно заобиколно шосе, с опция за леки автомобили, той е черен път и трябва да се оправи, обясняваха те. Въпреки това такъв маршрут така и не бе измислен, а хората са оставени да се оправят кой както може.

Източник: Nbox.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар