Вторник, 11 Декември 2018
Вторник, 27 Септември 2016 21:15

3-годишно момиченце е извадено от пропадналия асансьор

Асансьорът е паднал от втория етаж на ниво "-1"

Работи се по изясняване на причините за инцидента с пропаднала асансьорна кабина в столичния ж.к. „Свобода“ , съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 19.00 часа в полицията е постъпил сигнал за пропаднала асансьорна кабина в жилищна сграда в столичния ж.к. „Свобода“. Незабавно към адреса са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ.

Спасители са извадили от авариралия асансьор петима души – 3-годишно момиченце, 38-годишна жена и трима мъже на 38, 39 и 40 години. Откарани са за преглед в болнични заведения, няма данни сред тях да има сериозно пострадали.

На място се извършва оглед, изясняват се причините за инцидента.

Зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, която пристигна на мястото на инцидента в квартал "Свобода", обеща резултатите от проверката на асансьора да са готови утре до края на деня.

Асансьорът е паднал от втория етаж на ниво "-1", съобщи БНР, позовавайки се на информация от СДВР.

Шестетажната кооперация, в която се намира асансьорът е нова, построена е през 2009 година. Асансьорът е в експлоатация е от 2010 г.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 27 Септември 2016 21:15
  Махнаха „надгробните плочи” от „Граф Игнатиев”

  До края на седмицата трябва да се представи нов вариант

 • Вторник, 27 Септември 2016 21:15
  Да го ядат акулите "Графа"!

  Давам си ясна сметка, че ако не бе изгорял старият цирк, днес той щеше да се казва „Стефан Софиянски” и вътре щеше да се разиграва приватизационна лотария.

  Но пък да си вземеш за кмет Йорданка от Самоков, след като вече добре знаеш поучителната история на Косьо Самоковеца, е меко казано проява на малоумие.

  В тоя ред на ъндърграунд мисли считам, че е крайно време да приемем някакъв ротационен принцип на управление на този изстрадал от провинциална олигофрения град.

  Разбирам, че сега готвят за кмет на София Мая от Кюстендил, в което няма нищо лошо, да не говорим, че няма и нищо хубаво. Но нека дадем право и на други населени места да ни предадат тайното учение на туршията в градски условия.

  Освен това, Самоков и Кюстендил са стари висаджийски бастиони, което пък означава, че сикаджиите стоят някак неуместно извергнати от управленските лостове на столицата.

  Нека дадем шанс и на Смолян да се изгаври с „Графа”. Аман от акули! Нека сложим гремлини по "Витошка". Защо не?! Какво лошо има?

  После ще си изберем и столичен кмет от Полски Тръмбеш. А след това от Горна Оряховица. Накрая, разбира се, ще "чузнем" и един представител от Злокучене. Е така - за разкош, равноправие и самочувствие на бизнесмените от Разград.

  Прокопиев, например, въпреки, че е истински потомствен аристократ, едва ли знае, че на метри от ул."Иван Вазов", където се намират любимите офиси на изданията му, точно на злополучния "Граф", навремето имаше сладкарница с името "Ну, погоди". Дет се вика, брутално съветско влияние насред столица, бич за подрастващите любители на скалички!

  Щото, ако знаеше това, Прокопиев нямаше да стои безучастен. Щеше веднага да предложи за градоначалник най-големия дребен човек в политиката Атанас Атанасов, за да посипе и той естетическа мас от идеи, придобити по време на ранното му детство в село Батин, върху тоз многократно изнасилван град.

  Щото няма съмнение, че Атанасов веднага щеше да изшиба един културно-контра-разузнавателен център на "Графа" с невинното име "Том и Джери". 

  Абе, искам просто да кажа, че столичната управленска простотията е многолика. Както в географски, така и в политически аспект.

  Главният архитект - от Плевен, кметът - от Самоков, "витошкият гуру" Тома Белев - от Кърджали.

  Ама, така ще е. То в София вече няма софиянци, така че майната му.

  Да го ядат акулите "Графа"! Като е селянин.

  Снимка на Vasil Petev.

  автор: Васил Петев

 • Вторник, 27 Септември 2016 21:15

Оставете коментар