Сряда, 23 Октомври 2019
Събота, 01 Октомври 2016 08:05

Евакуираха Терминал 1 на Летище София

Причината е фалшив сигнал за пожар

Фалшив сигнал за пожар наложи евакуацията на Терминал 1 на Летище "София". Стотици пътници прекараха повече от 30 минути извън аерогарата, след като се е задействал датчик на противопожарната аларма.

По разписание само до 8 часа е трябвало да се осъществят пет полета. Нормалната работа на летището е възобновена, но вероятно ще има минимално закъснение в разписанието.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 01 Октомври 2016 08:05
  Пожар във военния завод "Дунарит"! Евакуират работниците и децата от близките учебни заведения

  В близките Николаево и Мартен са предприети мерки за извеждане на децата от детските градини и училищата, за да се избегнат наранявания при евентуална взривна вълна.

  Пожар гори във военния завод “Дунарит”, всички работници са евакуирани. На мястото на инцидента има много коли на пожарната и Бърза помощ, предаде БГНЕС. Всички работници са евакуирани от завода. Няма данни за пострадали хора.

  Сигнал за пожара е подаден след 11 ч. На място са изпратени екипи на пожарната и Спешна помощ. Областният управител също пътува към завода.

  Няма данни за експлозия, съобщи директорът на Главна дирекция “Пожарна и аварийна безопасност” комисар Николай Николов. Той потвърди, че пожар в цеха има. В населените места в близост – село Николаево и град Мартен, са предприети мерки за извеждане на децата от детските градини и училищата, за да се избегнат наранявания при евентуална взривна вълна, каза за bTV кметът на Русе Пламен Стоилов. Има опасност пожарът да се разпространи и да засегне други обекти. Осигурен е оглед от въздуха.

 • Събота, 01 Октомври 2016 08:05
  Фандъкова: Ще предложа Общинският съвет да гласува помощ за семействата от Бухово

   „Ние ще помогнем и с екипи, които да направят огледите и да дадат предписание за възстановяване“, увери столичният кмет

 • Събота, 01 Октомври 2016 08:05
  Близо 300 дка борова гора гори край новозагорските села Еленово и Сокол

  Голям пожар бушува между новозагорските села Еленово и Сокол

Оставете коментар