Понеделник, 18 Юни 2018
Петък, 07 Октомври 2016 09:56

Започна предизборната кампания

През следващите 30 дни са в сила специални правила за изборна агитация

От днес започва официално предизборната кампания. Забранява се публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания, а всички медии са длъжни да обозначават платените форми на отразяване на кампаниите на кандидатите.

Предизборната кампания се води на български език. Забранена е предизборната агитация в държавния и общинския транспорт, както и във всички държавни и общински учреждения, институции, предприятия и в търговските дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала. Не се допуска и извършването на предизборна агитация от служители на вероизповеданията, като религиозните обреди не се считат за форма на агитация.

В агитационните материали се забранява използването на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения. Всеки агитационен материал трябва да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Забранено е унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред до края на изборния ден.

Кампанията приключва официално в полунощ на 4-ти ноември, като в последните 24 часа преди изборния ден е забранена всякаква форма на предизборна агитация. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 07 Октомври 2016 09:56
  Президентът на Израел спретна парти на премиера ни. Пее Happy birthday и му донесе подарък (Видео)

  С Happy Birthday и торта президентът на Израел Реувен Ривлин посрещна българския премиер Бойко Борисов, който днес става на 59 години. Двамата разговаряха при посещението на премиера ни в Йерусалим в деня, в който Борисов стана на 59 г. 

  След официалните приветствени думи президентът запя детската песничка за рожден ден, а в залата бе внесена торта. 

  „Понеже много одъртяваме и гледах да го мина в работа този ден“, обясни Борисов на Ривлин защо в този ден е в Израел. 

  Вижте видео от събитието, което си пусна саият премиер

 • Петък, 07 Октомври 2016 09:56
  Борисов разказа за срещата с Путин

  Русия винаги е имала своето голямо влияние и сред хората, и религиозно и затова е хубаво да знаете всичко, което правим с колегите в Европа по развитието не само на инфраструктурата дигитална, жп линии, магистрали, но и газовата инфраструктура. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на разговорите си с руския президент Владимир Путин.

  Срещата е историческа и идва след 8 години прекъсване, посочва bTV. Акценти на визитата са енергетиката, доставката на руски газ и изграждането на хъб у нас. Заявените теми на разговорите са в широк диапазон.

  „В сферата на сигурността, на борбата с тероризма работим много добре с Вашите служби. В сферата на туризма и в сферата на селското стопанство бихме могли доста по-добре да работим”, отбеляза премиерът. Той посочи, че ще обсъжда с Путин и темата „Западни Балкани”. От информацията на правителствената пресслужба става ясно, че Борисов е запознал Путин с приоритетите на нашето европредседателство.

  Владимир Путин изрази задоволство от факта, че поканата му е била приета.

  „Надявам се тази среща да създаде добри условия за развитие на нашите отношения“, заяви руският президент . Той посочи, че това може се осъществи в сферата на икономиката, културата и духовните връзки. Той, подобно на премиера Дмитрий Медведев по-рано и за разлика от Бойко Борисов, не навлече в конкретика за обсъжданите теми пред камерите.

  По време на двустранната среща от българската делегация присъстваха заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петков, а от руска - външнополитическият помощник на президента Юрий Ушаков, министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров и зам.-министърът на външните работи Александър Грушко.

 • Петък, 07 Октомври 2016 09:56
  Румен Радев: Има разминаване между фанфарния тон на европредседателството ни и резултатите

  Пожелавам на правителството да оползотвори това доверие, което се изгради при моето посещение в Русия, каза президентът Румен Радев в интервю за БТА. По думите му Русия също трябва да уважава нашата история и културни достижения. Ето в това тежко наследство мисля, че тази визита беше важна крачка за възстановяване на доверието и за изграждане на отношения на основата на равноправие и взаимно уважение, допълва президентът.
  Според него газовият хъб "Балкан" е рационален проект и той трябва да бъде подкрепен, но липсата на газ рискува този многомилионен проект да гълта пари за разработка и строежи, без да е ясно точно как и с какво ще функционира този проект.

  За президента Румен Радев е недопустимо да има двоен стандарт към отделни държави в ЕС, не само по отношение на храните, но и по отношение на енергетиката.
  Според президента Радев атомната електроцентрала "Белене" трябва да бъде построена, но при ясна правна рамка, без финансово обвързване и с минимален финансов риск за държавата, при доказана целесъобразност и много важно, при надеждни механизми за контрол на ядрения риск.

  Относно българското европредседателство президентът Радев смята, че правителството е определило актуални за региона и за Европа приоритети. Министър Павлова и администрацията работят така, че да има нужната организация за тези събития. България показа, че може да администрира процесите от европейския дневен ред, посочва той в интервюто.

  Но отбелязва, че що се касае до конкретиката, има разминаване между фанфарния тон и реалните резултати, които са преминали изцяло в сферата на обещанията. В интервюто Румен Радев посочва, че присъединяването към еврозоната е стратегическа цел за България от много отдавна. Според него това присъединяване ще ни гарантира България да бъде в ядрото на европейските интеграционни процеси, трябва обаче да сме наясно кога, при какви условия, на каква цена ние ще можем да станем част от тези единни европейски процеси.

Оставете коментар