Понеделник, 19 Март 2018
Петък, 07 Октомври 2016 09:56

Започна предизборната кампания

През следващите 30 дни са в сила специални правила за изборна агитация

От днес започва официално предизборната кампания. Забранява се публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания, а всички медии са длъжни да обозначават платените форми на отразяване на кампаниите на кандидатите.

Предизборната кампания се води на български език. Забранена е предизборната агитация в държавния и общинския транспорт, както и във всички държавни и общински учреждения, институции, предприятия и в търговските дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала. Не се допуска и извършването на предизборна агитация от служители на вероизповеданията, като религиозните обреди не се считат за форма на агитация.

В агитационните материали се забранява използването на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения. Всеки агитационен материал трябва да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Забранено е унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред до края на изборния ден.

Кампанията приключва официално в полунощ на 4-ти ноември, като в последните 24 часа преди изборния ден е забранена всякаква форма на предизборна агитация. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 07 Октомври 2016 09:56
  Петър Волгин: Със санкциите срещу Москва Западна Европа помогна на Путин и унищожи руската опозиция

  Михаил Константинов: Ако някой си мисли, че може да разбуни руснаците с ограничителни мерки, жестоко греши

  „Руснаците решиха, че са в ситуация на война и се мобилизираха. Санкциите срещу ресурсната икономика бяха полезни. Ако някой разчита, че ще се разбуни стандарта на руснаците с мерки, жестоко се бърка. Хората в Кремъл не трябва да се замайват и да си мислят, че всичко е вечно. На този свят не съществува само западната демокрация. И обратното – има страни, в които има формална демокрация, каквато е Япония, например“. Това заяви пред BGonAir проф. Михаил Константинов.
  „Изводите от изборите трябва да си направят силите извън Русия. Санкциите, които наложиха на Москва, целяха да свалят Владимир Путин от власт. През 2014 г. много умни хора на Запад предупредиха, че колкото повече удряш по руснаците, толкова повече се мобилизират. Една от грешките, която направиха от Кремъл е, че не допуснаха Навални до изборите. Той щеше да вземе не повече от 5%. Западът със силната си антируска политика помогна на Владимир Путин и съсипа опозицията. За Ксения Собчак още когато се кандидатира, се заговори, че е кандидатура на Кремъл. Самата тя дори не знаеше това. Опозицията в Русия е мъртва. Надявам се, че разумът в Запада ще надделее. Борис Джонсън напоследък се държа като пиян пощальон на велосипед, който ще падне всеки момент. Дано да са разбрали, че с Русия не трябва да се караш и да се биеш, а да говориш“, коментира Петър Волгин.

  „Направи впечатление, че във всички секции имаше камери. Не е лошо и при нас тази практика да се въведе и у нас. При Борис Елцин трагедията в това отношение беше налице. Аз бих посъветвал Русия да направи ефектни телефони и техника. Ако не се научат скоро, ще имат проблеми", предупреди Константинов.

 • Петък, 07 Октомври 2016 09:56
  Николай Слатински: Изборите в Русия са спомен от бъдещето за нас

  Изборите в Русия може би са спомен от бъдещето за нас. Демокрацията дойде с мандатност - до два мандата. После на редица места в бивши съветски републики бяха намерени ваиранти за повече от два мандата, сетне пак там тук и там бяха удължени сроковете на мандатите - от 4 или 5 на 6 или 7 години. И така, постепенно вървим към обезпечавана чрез абсолютно контролирани избори несменяемост на първото лице, единствено число в съответната държава.

  И понеже, играе ли мечката на изток, може да дойде и у нас, кой знае - вероятно изборите в Русия наистина са спомен от бъдещето за България.
  Ето защо ще си позволя една шега, която е истински случай преди време, при други руски президентски избори.

  Журналистката пита жители на руско градче - как сте, как намирате последните години? Те отговарят - лошо, много лошо, нещата не вървят, много тежко ни е положението, за нищо не ни стигат парите, едвам издържаме. Журналистката продължава да пита - а за кого ще гласувате? Те отвръщат абсолютно уверено - за сегашния президент! Журналистката недоумява - но нали положението е лошо и той носи главната отговорност за това!? Защо не гласувате за неговия опонент?! Руснаците заявяват категорично - когато стане президент, тогава ще гласуваме за него!

  Николай Слатински, Фейсбук

 • Петък, 07 Октомври 2016 09:56
  Капанът на Борисов щракна за Цацаров и Радев

  Премиерът и екипът му започнаха постепенно предизборната си кампания със закони мюрета, по които главен прокурор и президент започнаха да стрелят.

Оставете коментар