Понеделник, 19 Март 2018
Петък, 07 Октомври 2016 14:44

Борисов недоволен от МВР дирекции, готви уволнения

Контрабандата в някои области все още е висока, недоволства премиерът

Премиерът Бойко Борисов не е доволен от няколко областни дирекции на МВР. Слаби резултати по отношение на контрабандата виждам в Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Русе. Там трябва да се дават обяснения, обяви Борисов по повод нови резултати, които сочат за спад на контрабандните цигари в страната.

Той даде едномесечен срок на тези дирекции за намаляване на разпространението им, като в противен случай ще последват уволнения. Със задоволство отчитаме резултати, които сочат за спад на контрабандните цигари в страната, заяви Борисов на работна среща.

„Една от причините да ни искат оставките – и едните, и другите, е тази – борбата с контрабандата. Иначе 3,7 млрд. лв. отиват в контрабандистите”, допълни Борисов. „Усилията ни дават резултати и мога да гарантирам, че правителството в това отношение ще бъде неотстъпчиво. И крачка назад няма да направим”, каза още той.

По повод организирания протест от БСП той каза, че там видял само депутати и общински съветници от партията.

По-рано днес министър-председателят се срещна с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, който е в страната ни начело на делегация, проучваща потенциалните възможности за инвестиции у нас. В разговора принц Султан Ал-Сауд посочи, че в последните години Саудитска Арабия извежда туризма като приоритетен икономически сектор с големи възможности за развитие и създаване на партньорства с други държави. Той оцени високо природните дадености и културно-историческото наследство на България и го определи като отлична основа за сътрудничество и реализиране на съвместни проекти.

През последните години броят на туристите у нас се е увеличил с около 40%. Борисов изтъкна, че България е добре настроена към нови възможности за развитие на туризма и към инвеститори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл.

Снимка: Калоян Сомлев, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 07 Октомври 2016 14:44
  Жорж Ганчев: Бойко Борисов започна да се ревнува сам

  Преди да стане кмет на София настоящият премиер ме е молил да кажа някоя добра дума в медиите за него. 

 • Петък, 07 Октомври 2016 14:44
  След като оправи държавата, Балканите и ЕС, викат Борисов да помага и за кризата с футболните съдии

  След като премиерът самоотвержено се впусна да играе на няколко фронта - от лъвчетата в зоопарка в Разград, през съдбата на Западните Балкани и на самия Европейски съюз, докато се стигне до ЧЕЗ, беше логично да бъде помолен да се намеси и в родния футбол.

  Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов ще инициира среща с министър-председателя, тъй като от Централата не могат да се справят с натиска срещу съдиите. "Премиерът е запознат със ситуацията, но си има доста държавни дела. Така или иначе ще инициираме среща между него и президенти на клубове. Ще търся подкрепата на държавата, защото ние не можем да се справим с натиска. Ние не сме разследващ орган. Когато съдиите имат някакъв натиск, те трябва да сезират съответните органи. Не е необходимо да бързаме с избора на нов шеф на съдиите. Сега има им пауза за национални отбор. Необходимо е повече време и не сме коментирали имена на днешната среща. Трябва да е сериозен човек, авторитетен и да си разбира от работата. Основната тежест ще падне върху мен, защото аз трябва да го предложа. Членовете на Изпълкома не могат да гласуват, защото там има президенти на клубове и се получава конфликт на интереси. Откакто съм президент нито един съдия не ми се е обадил, че е бил натискан. Съдията е човек и може да сбърка, дори повече от веднъж. В България се насажда мнението, че винаги е нарочно. Все пак основната вина си остава в съдиите, когато правят грешки. Те има подкрепата на Изпълкома", заяви Михайлов.

  Бившият вратар на златните момчета от 1994 г. обаче пропуска факта, че моли за помощ футболен играч, който от време на време играе с отбора си "Витоша" Бистрица и дори бележи голове, макар и понякога съдиите именно да се налага да свирят преповтаряне на дузпа, докато премиерът не вкара. Логичен остава въпросът, защо Боби Михайлов се кандидатира за нов мандат като шеф на БФС, след като няма и месец, откакто победи, признава, че не може да се справи с една от най-болните теми - съдиите. 

 • Петък, 07 Октомври 2016 14:44
  Капанът на Борисов щракна за Цацаров и Радев

  Премиерът и екипът му започнаха постепенно предизборната си кампания със закони мюрета, по които главен прокурор и президент започнаха да стрелят.

Оставете коментар