Петък, 15 Декември 2017
Петък, 07 Октомври 2016 14:44

Борисов недоволен от МВР дирекции, готви уволнения

Контрабандата в някои области все още е висока, недоволства премиерът

Премиерът Бойко Борисов не е доволен от няколко областни дирекции на МВР. Слаби резултати по отношение на контрабандата виждам в Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Русе. Там трябва да се дават обяснения, обяви Борисов по повод нови резултати, които сочат за спад на контрабандните цигари в страната.

Той даде едномесечен срок на тези дирекции за намаляване на разпространението им, като в противен случай ще последват уволнения. Със задоволство отчитаме резултати, които сочат за спад на контрабандните цигари в страната, заяви Борисов на работна среща.

„Една от причините да ни искат оставките – и едните, и другите, е тази – борбата с контрабандата. Иначе 3,7 млрд. лв. отиват в контрабандистите”, допълни Борисов. „Усилията ни дават резултати и мога да гарантирам, че правителството в това отношение ще бъде неотстъпчиво. И крачка назад няма да направим”, каза още той.

По повод организирания протест от БСП той каза, че там видял само депутати и общински съветници от партията.

По-рано днес министър-председателят се срещна с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, който е в страната ни начело на делегация, проучваща потенциалните възможности за инвестиции у нас. В разговора принц Султан Ал-Сауд посочи, че в последните години Саудитска Арабия извежда туризма като приоритетен икономически сектор с големи възможности за развитие и създаване на партньорства с други държави. Той оцени високо природните дадености и културно-историческото наследство на България и го определи като отлична основа за сътрудничество и реализиране на съвместни проекти.

През последните години броят на туристите у нас се е увеличил с около 40%. Борисов изтъкна, че България е добре настроена към нови възможности за развитие на туризма и към инвеститори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл.

Снимка: Калоян Сомлев, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 07 Октомври 2016 14:44
  София посреща Председателството на ЕС с губернатор антисемит, хомофоб и побойник! Лиляна Павлова няма ли да каже нещо по темата?

  Областният управител на столицата Илиан Тодоров е военен – националист с пристрастия към американските милитари училища и търсене на дрога във висши учебни заведения

  След по-малко от месец София ще посрещне своите високопоставени европейски гости, пристигащи за Председателството на България на ЕС, начело със скандален губернатор. Става дума за дясната ръка на Волен Сидеров, Илиан Тодоров. Същият, който преди няколко години се правеше на нарко-хрътка пред НАТФИЗ заедно със своя бос Волен.

 • Петък, 07 Октомври 2016 14:44
  Рекет по български

  Вижте какво мисли по темата бившият вътрешен министър Богомил Бонев и защо то има връзка с посещението на Борисов и Сакскобурготски в Рияд:

 • Петък, 07 Октомври 2016 14:44
  Шефът на общинарите на ГЕРБ в Ботевград с кърваво писмо до Бойко Борисов

  Дали националното ръководство на ГЕРБ подкрепя задкулисните съглашателски действия на местния лидер и депутат Мартин Тинчев със скандално известния бивш кмет на Ботевград Георги Георгиев? Този въпрос задава в отворено писмо до Бойко Борисов председателя на групата общински съветници на ГЕРБ в Ботевград Цветан Цолов.

Оставете коментар