Вторник, 22 Януари 2019
Четвъртък, 25 Август 2016 09:01

Първанов: Румен Радев бе употребен

Лидерът на АБВ и Ивайло Калфин може да се пуснат на президентските избори

Генерал Румен Радев е бил употребен. Това мнение изрази лидерът на АБВ Георги Първанов. Партията му вчера оттегли подкрепата си за доскоро общия кандидат с БСП. По думите на бившия президент АБВ е била склонна на компромиси и това, че е оттеглила своите кандидатури в полза на Радев го е доказало.

„Г-н Радев беше употребен. Може да направите изводи чий човек е, коментира Първанов пред Нова Тв.  - Няма значение кой го е посочил, по-важно е той да бъде кандидата на една силна, убедителна, равностойна коалиция. Това е номинация на БСП. Ние направихме безброй компромиси, играхме честно в този процес. Някой друг направи обратния завой. В крайна сметка бе взето еднолично решение от страна на БСП."

Георги Първанов не изключи възможността той и Ивайло Калфин да се пуснат на президентските избори. Решението обаче ще бъде обявено между 10 и 20 септември. Лидерът на АБВ допълни, че партията от своя страна щяла да търси подкрепа на други политически партии, като освен вече сключеното споразумение с Гергьовден ще се водят и разговори с Татяна Дончева и "Движение" 21.

Снимка: Калоян Сомлев, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 25 Август 2016 09:01
  Летище "София" може да носи още по-сериозни печалби при добър мениджмънт

  Ако ДПС не подкрепя ГЕРБ, правителството ще падне, смята зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов

 • Четвъртък, 25 Август 2016 09:01
  Любомир Коларов: Девизът на БСТВ е "Бъди свободен!"

  Предоставихме безплатно на кабелните оператори да ни излъчват. Надявам се на успешния старт на Българска свободна телевизия на 24 януари, казва управителят на медията в интервю пред в. "Дума"

 • Четвъртък, 25 Август 2016 09:01
  Корнелия Нинова: ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал в интеграцията на ромите

  Дългосрочно проблемът с интеграцията на ромите трябва да се реши с образование, смята лидерът на БСП

   

  ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал в интеграцията на ромите, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

  „Последните седмици имаше случаи на криминални прояви, които отново поставиха на дневен ред въпроса за интеграцията на ромите. Очевидно е, че правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал“, каза Корнелия  Нинова, цитирана от "Фокус". По думите ѝ през последните седмици по темата много се говори от всички, но не се прави нищо конкретно.

  Дългосрочно проблемът с интеграцията на ромите трябва да се реши с образование. Ето защо предлагаме да се преразгледа политиката на делегираните бюджети, каза лидерът на БСП.

  „Време е да спрем да говорим и да пристъпим към действия, които са конкретни. Без излишни емоции, без натягане на напрежение, което може да прерасне в етнически конфликт. Призоваваме и другите парламентарни групи, ние като законодатели да си свършим работата, а изпълнителната власт да пристъпи към прилагането на закона в цялата му сила“, допълни Нинова.

  Лидерът на БСП посочи, че партията предлага няколко решения. „Първата изходна точка, от която тръгваме, е, че законът в България е еднакво задължителен за всички български граждани и той трябва да се прилага с пълна сила еднакво за всички. Ако искаме дългосрочно да решим този проблем, според нас има няколко действия, които трябва да предприемем. Дългосрочно този проблем може да се реши с образование, образование и пак образование“, подчерта лидерът на БСП.

  По думите ѝ начинът, по който ГЕРБ подхождат - да се издирват децата и да се водят принудително на училище, очевидно не работи. „Това е борба с последствията. Искаме да се занимаваме с причината за това състояние. Ето защо предлагаме да отпадне принципът парите да следват ученика и да се преразгледа политиката на делегираните бюджети“, заяви лидерът на БСП.

  Корнелия Нинова посочи, че проблемът е свързан и с политиката по социални помощи и семейни помощи за деца. „По начина, по който действа в момента, стимулира всички тези процеси. Предлагаме да се спират всички помощи на семейства, чиито деца не ходят на училище до 16-годишна възраст“, каза още Корнелия Нинова.

  източник: focus-news.net

Оставете коментар