Вторник, 18 Юни 2019
Четвъртък, 25 Август 2016 09:01

Първанов: Румен Радев бе употребен

Лидерът на АБВ и Ивайло Калфин може да се пуснат на президентските избори

Генерал Румен Радев е бил употребен. Това мнение изрази лидерът на АБВ Георги Първанов. Партията му вчера оттегли подкрепата си за доскоро общия кандидат с БСП. По думите на бившия президент АБВ е била склонна на компромиси и това, че е оттеглила своите кандидатури в полза на Радев го е доказало.

„Г-н Радев беше употребен. Може да направите изводи чий човек е, коментира Първанов пред Нова Тв.  - Няма значение кой го е посочил, по-важно е той да бъде кандидата на една силна, убедителна, равностойна коалиция. Това е номинация на БСП. Ние направихме безброй компромиси, играхме честно в този процес. Някой друг направи обратния завой. В крайна сметка бе взето еднолично решение от страна на БСП."

Георги Първанов не изключи възможността той и Ивайло Калфин да се пуснат на президентските избори. Решението обаче ще бъде обявено между 10 и 20 септември. Лидерът на АБВ допълни, че партията от своя страна щяла да търси подкрепа на други политически партии, като освен вече сключеното споразумение с Гергьовден ще се водят и разговори с Татяна Дончева и "Движение" 21.

Снимка: Калоян Сомлев, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар