Сряда, 20 Март 2019
Четвъртък, 25 Август 2016 09:01

Първанов: Румен Радев бе употребен

Лидерът на АБВ и Ивайло Калфин може да се пуснат на президентските избори

Генерал Румен Радев е бил употребен. Това мнение изрази лидерът на АБВ Георги Първанов. Партията му вчера оттегли подкрепата си за доскоро общия кандидат с БСП. По думите на бившия президент АБВ е била склонна на компромиси и това, че е оттеглила своите кандидатури в полза на Радев го е доказало.

„Г-н Радев беше употребен. Може да направите изводи чий човек е, коментира Първанов пред Нова Тв.  - Няма значение кой го е посочил, по-важно е той да бъде кандидата на една силна, убедителна, равностойна коалиция. Това е номинация на БСП. Ние направихме безброй компромиси, играхме честно в този процес. Някой друг направи обратния завой. В крайна сметка бе взето еднолично решение от страна на БСП."

Георги Първанов не изключи възможността той и Ивайло Калфин да се пуснат на президентските избори. Решението обаче ще бъде обявено между 10 и 20 септември. Лидерът на АБВ допълни, че партията от своя страна щяла да търси подкрепа на други политически партии, като освен вече сключеното споразумение с Гергьовден ще се водят и разговори с Татяна Дончева и "Движение" 21.

Снимка: Калоян Сомлев, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 25 Август 2016 09:01
  БСП внася жалба в КС срещу Закона за защита на личните данни

  Тя е заради ограничаване правото на свобода на словото

 • Четвъртък, 25 Август 2016 09:01
  Стойнев: Без сделката между ГЕРБ и „Воля“ кабинетът пропада

  Искаме да знаем нейните параметри, заяви зам-председателят на ПГ на "БСП за България"

 • Четвъртък, 25 Август 2016 09:01
  Президентът Радев насрочи евроизборите за 26 май

  Със свой Указ президентът Румен Радев насрочи за 26 май 2019 година изборите за членове на Европейския парламент от Република България. Това съобщиха от пресцентъра на Президенството.

  Big5 напомня, че изборите за депутати в Европейския парламент се провеждат в България след приемането на страната за член на ЕС. Първите избори са частични (2007 г.), проведени само в България и Румъния след приемането им. През 2009 се провеждат първите редовни избори за евродепутати. Към 2018-а последните по ред избори са от 2014 г.

  Изборите се произвеждат по пропорционална избирателна система с национални изборни листи на политически партии, коалиции на политически партии и независими кандидати чрез преференциално гласуване.

Оставете коментар