Понеделник, 09 Декември 2019
Събота, 27 Август 2016 21:36

Германия обеща да съдейства на България за охрана на границите

Премиерът Борисов се договори за допълнителна подкрепа в мигрантската криза след разговор с канцлера Меркел

Германия ще съдейства България да получи допълнителна подкрепа за охраната на границите ни. Това стана ясно от разговорите на премиера Бойко Борисов с германския канцлер Ангела Меркел.

На срещата за уточняване на позициите за мигрантската криза присъстваха и правителствените ръководители на Австрия, Хърватия и Словения. Борисов е имал и разговор на четири очи с Меркел. Срещите бяха при закрити врата за медиите.

След разговорите е станало ясно, че в бежанската криза София е с Берлин и Брюксел, но не и срещу Анкара.

"Ще защитавам българската позиция, според която е необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция, ще се справим успешно с този проблем. Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни", написа Борисов във фейсбук преди началото на срещата.

В петък българският премиер беше в Анкара, където се ангажира да предаде посланието на турската страна на европейските лидери - ако визите за пътуване на турски граждани в шенгенското пространство не паднат, пред октомври Анкара ще спре да връща мигранти.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар