Сряда, 18 Юли 2018
Събота, 10 Септември 2016 09:56

Петър Стоянов: Потенциалът на България тепърва ще се развива (ВИДЕО)

Разочароващо е, че продължаваме да се държим като мост между ЕС и НАТО и Русия, каза бившият държавен глава

Президентът Петър Стоянов, който бе държавен глава в периода от 1997 година до 2022 година, заяви, че потенциалът на България тепърва ще се разгръща. Той продължава да е оптимист, въпреки че с напредване на възрастта човек става по-скептичен.  

"Все още съм оптимист и вярвам, че потенциалът на България тепърва ще се развива", заяви Петър Стоянов пред Нова ТВ. - Пред българския народ този момент предстои независимо от днешното стъписване. У нас все още има грешен адресат. А именно - на хората упорито им се внушава, че виновни за всичко са демокрацията и Европейският съюз, което е една голяма глупост. Просто нашият народ така и не успя да се докосне до един успешен модел на демокрация през годините. Липсва ни изграждането на демокрацията на просперитета и това съм го казвал и преди. Вината обаче не е на самата демокрация”.

Той изрази разочарованието си, че България продължава да е мост между НАТО и ЕС от едната страна и Русия от другата. Според него страната ни не може без Европейския съюз.

„В голяма степен съм разочарован от това, което се случва. Ние от доста време сме членове на ЕС и НАТО, а продължаваме да се държим като мост между тези две организации и Русия. Тази непрекъсната двойственост пречи да бъде събрана националната енергия, за да живеем един по-добър живот. За българите трябва да е съвсем ясно – без ЕС ще бъдем в много по-лоша ситуация. Казано още по-просто – ЕС може без България, но България не може без ЕС. За страната ни по-сигурен пристан от ЕС няма”, каза още той Петър Стоянов.

BIG5.BG

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 10 Септември 2016 09:56
  Байрактаров внесе открито писмо до президента в защита на животновъдите от Странджа

  Димитър Байрактаров изпълни ангажимента си и публикува в личния си Фейсбук профил писмото, което е внесъл до Румен Радев, в защита на онеправданите животновъди в Странджанско.

  Припомняме ви, че стотици граждани се отзоваха на призива на журналиста Димитър Байрактаров за подкрепа на животновъдите от Странджа.

  Публикувам текста на откритото писмо, което днес внесох до Президента. Писмото е подписано от 276 истински милеещи за България българи, поясни водещият от предаването „Бареков и Байрактаров без цензура“, което се излъчва всяка събота по ТВ Евроком.

  „Този наш документ вече дава резултат. Незабавно след като го внесох Президента изрази своята позиция. Искам да споделя, че двудневния протест, който организирахме е дал сериозен отзвук в Европа. Няколко международни организации се свързаха с мен, за да им предоставя повече информация за случващото се. Отговорих им, че България страда от тежка форма на политическа корупция, и това е болест, с която трябва се да справим ние сами- като народ. Искам да благодаря на Людмил Недев, другия еднокрак българин, който беше с него и трите майки на деца с увреждания, с които започнахме протеста в събота следобед пред парламента, както и на всички останали, които се присъединиха към нас. Обединени можем да правим велики дела!"

 • Събота, 10 Септември 2016 09:56
  Плевнелиев се зае с десните партии, гони лидери, докато търси "българкия Макрон"

  След като се нарадва на сватбените мигове с Деси Банова, Росен Плевнелиев се захвана отново сериозно с политика и по-конкретно с денсите партии. Младоженецът иска оставките на всички сини лидери. Бившият президент е взел присърце нова кауза - да намери българския Макрон.

 • Събота, 10 Септември 2016 09:56
  Велизар Енчев пред BIG5 за поредния цирк на Беновска в ефир: По-прост човек в медиите не познавам! С Биков и Тодоров са символ на гербаджийската покупко-продажба на съвест

  За съжаление сядането по масите и всичките циркаджийски номера на Илияна Беновска имат ефект. Прави се опит да се заглуши гласът на хората, които говорят против режима на Бойко Борисов. Канят хора като мен, за да им дадат 5 минути ефир и националните телевизии да оправдаят черната статистика за дъното, в което се намира свободата на словото у нас.

Оставете коментар