Неделя, 19 Ноември 2017
Събота, 10 Септември 2016 09:56

Петър Стоянов: Потенциалът на България тепърва ще се развива (ВИДЕО)

Разочароващо е, че продължаваме да се държим като мост между ЕС и НАТО и Русия, каза бившият държавен глава

Президентът Петър Стоянов, който бе държавен глава в периода от 1997 година до 2022 година, заяви, че потенциалът на България тепърва ще се разгръща. Той продължава да е оптимист, въпреки че с напредване на възрастта човек става по-скептичен.  

"Все още съм оптимист и вярвам, че потенциалът на България тепърва ще се развива", заяви Петър Стоянов пред Нова ТВ. - Пред българския народ този момент предстои независимо от днешното стъписване. У нас все още има грешен адресат. А именно - на хората упорито им се внушава, че виновни за всичко са демокрацията и Европейският съюз, което е една голяма глупост. Просто нашият народ така и не успя да се докосне до един успешен модел на демокрация през годините. Липсва ни изграждането на демокрацията на просперитета и това съм го казвал и преди. Вината обаче не е на самата демокрация”.

Той изрази разочарованието си, че България продължава да е мост между НАТО и ЕС от едната страна и Русия от другата. Според него страната ни не може без Европейския съюз.

„В голяма степен съм разочарован от това, което се случва. Ние от доста време сме членове на ЕС и НАТО, а продължаваме да се държим като мост между тези две организации и Русия. Тази непрекъсната двойственост пречи да бъде събрана националната енергия, за да живеем един по-добър живот. За българите трябва да е съвсем ясно – без ЕС ще бъдем в много по-лоша ситуация. Казано още по-просто – ЕС може без България, но България не може без ЕС. За страната ни по-сигурен пристан от ЕС няма”, каза още той Петър Стоянов.

BIG5.BG

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар