Вторник, 23 Януари 2018
Събота, 10 Септември 2016 09:56

Петър Стоянов: Потенциалът на България тепърва ще се развива (ВИДЕО)

Разочароващо е, че продължаваме да се държим като мост между ЕС и НАТО и Русия, каза бившият държавен глава

Президентът Петър Стоянов, който бе държавен глава в периода от 1997 година до 2022 година, заяви, че потенциалът на България тепърва ще се разгръща. Той продължава да е оптимист, въпреки че с напредване на възрастта човек става по-скептичен.  

"Все още съм оптимист и вярвам, че потенциалът на България тепърва ще се развива", заяви Петър Стоянов пред Нова ТВ. - Пред българския народ този момент предстои независимо от днешното стъписване. У нас все още има грешен адресат. А именно - на хората упорито им се внушава, че виновни за всичко са демокрацията и Европейският съюз, което е една голяма глупост. Просто нашият народ така и не успя да се докосне до един успешен модел на демокрация през годините. Липсва ни изграждането на демокрацията на просперитета и това съм го казвал и преди. Вината обаче не е на самата демокрация”.

Той изрази разочарованието си, че България продължава да е мост между НАТО и ЕС от едната страна и Русия от другата. Според него страната ни не може без Европейския съюз.

„В голяма степен съм разочарован от това, което се случва. Ние от доста време сме членове на ЕС и НАТО, а продължаваме да се държим като мост между тези две организации и Русия. Тази непрекъсната двойственост пречи да бъде събрана националната енергия, за да живеем един по-добър живот. За българите трябва да е съвсем ясно – без ЕС ще бъдем в много по-лоша ситуация. Казано още по-просто – ЕС може без България, но България не може без ЕС. За страната ни по-сигурен пристан от ЕС няма”, каза още той Петър Стоянов.

BIG5.BG

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 10 Септември 2016 09:56
  За една година на "Дондуков" 2 Радев се опази от политическата върхушка, наложи се като гражданина президент

  Илияна Йотова за пръв път показа, че вицепрезидентът не е задължително да е в конфликт с държавния глава и около него да има само негативи. Министър-председателят има в лицето на Румен Радев един човек, който не воюва срещу правителството с партии, над които влияе.

 • Събота, 10 Септември 2016 09:56
  Румен Радев: Да ценим и отстояваме свободата си!

  140-та годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор е повод да докажем, че ценим и отстояваме свободата - с правдиво слово и достойно поведение, с лично участие или със спомоществование. Това гласи обръщението на президента Румен Радев към българския народ по случай 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 г., съобщиха от Администрацията на президента.

  С това изявление на държавния глава започват и честванията на различни събития за 140-та годишнина от Освобождението на България. Паметта за онези дни, онзи дух и онези герои устоя на всички посегателства, заяви президентът припомняйки, че на историческите места е срещал различни хора, дошли да отдадат почит към извоювалите свободата ни. Както към родните възрожденци, въстаници, четници, опълченци, така и към хилядите воини от освободителната армия на император Александър II, намерили последен покой на българска земя.

  По думите на Румен Радев невидима нишка свързва свободата, завоювана през 1878 г., и днешната свобода на граждани на суверенна и демократична България, която е в ръцете на живите поколения. "Свободата бе пренесена през всичките 140 години, независимо от превратностите на историята", допълва Румен Радев. Държавният глава благодари на Националния инициативен комитет за честване на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. и възстановяването на българската държавност.

 • Събота, 10 Септември 2016 09:56
  След близо 20 години пред картата, Деси Банова вече няма да съобщава прогнозата за времето

  Моделката Нора Шопова замества Деси Банова

  След близо 20 години като момиче на времето Деси Банова вече няма да съобщава прогнозата за времето.

  Блондинката се залюби през миналата година с президента Росен Плевнелиев и явно ще търси по-сериозен статус в телевизионните среди.

  Нейните странични дейности извън съобщаването на градусите и атмосферното налягане включваха участия на световни форуми по темата за климатичните промени. Именно на подобно събитие тя за първи път се среща с Плевнелиев и го интервюира в качеството му на действащ президент на страната.

  Няколко години по-късно и двамата се разделиха с половинките си, за да сложат началото на романс, който бе обсъждан широко през последните месеци.

  И Деси, и Росен твърдят, че са открили дълго търсената половинка, като Банова го придружи и в ложите на Българската Коледа. Те посрещнаха заедно новата година в Банско, като Банова се похвали, че е получила безценни усроци по ски от своя любим.

  В Нова тв вече са намерили заместничка на блондинката и това е моделът на "Ивет фешън" Нора Шопова. Тя е снимала за редица известни списания, включително и турския Vogue. Тя няма опит в телевизия, но от няколко месеца насам си търси работа като говорителка на времето.

Оставете коментар