Петък, 22 Февруари 2019
Събота, 10 Септември 2016 13:21

БСП се спря на Илияна Йотова за вице на Румен Радев

Янаки Стоилов, Дора Янкова и Таско Ерменов са били сред номинираните, но са и направили отвод

Илияна Йотова, която е евродепутат, ще е кандидатът на БСП за вицепрезидент на генерал Румен Радев. Това стана ясно по време на закрито заседание на Националния съвет на левицата.

Йотова ще бъде представена на национално съвещание на червените, което започва в НДК в 14,00 часа. Още трима са имали номинации за вицепрезидент, но са си направили отводи - Янаки Стоилов, Дора Янкова и Таско Ерменков. От "Позитано" 20 разкриха, че и ген. Радев, и ръководството на БСП са заявили ясната си подкрепа за Йотова.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 10 Септември 2016 13:21
  Мария Пиргова: Ако от БСП не се радикализират и не искат избори, става неясно защо стоят извън парламента

  Данаил Кирилов и Цветан Цветанов предизвикаха абсолютно ненужна буря за ГЕРБ и се обърнаха към търсенето на служебна победа. Интелигенцията в много отношения е в служба на чужди интереси, българският народ няма водач, а с политика се занимават хора, които нямат никакви умения и парламентът е на 8% доверие, коментира  политологът Мария Пиргова в обзора на деня на радио „Фокус“ „Това е България“.

 • Събота, 10 Септември 2016 13:21
  Караянчева: По правилник депутатите получават пари и без да работят

  Кореспонденцията с председателя на БСП Корнелия Нинова е в резултат на писмо на левия лидер до председателя на НС, в което се декларира, че депутатите от ПГ "БСП за България" няма да ползват командировъчни средства от НС, отказват се от служебните автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. Социалистите няма да получават и възнагражденията си като депутати за времето, през което отсъстват от работа в парламента.

 • Събота, 10 Септември 2016 13:21
  Нинова: Уважаеми управляващи, намалете и замразете депутатските заплати!

  Искаме да се реши принципно въпроса за депутатските заплати. Те растат на всеки три месеца автоматично с ръста на средната работна заплата. Това е несправедливо, икономически необосновано и морално укоримо, написа лидерът на БСП във Фейсбук

Оставете коментар