Понеделник, 22 Април 2019
Събота, 10 Септември 2016 13:21

БСП се спря на Илияна Йотова за вице на Румен Радев

Янаки Стоилов, Дора Янкова и Таско Ерменов са били сред номинираните, но са и направили отвод

Илияна Йотова, която е евродепутат, ще е кандидатът на БСП за вицепрезидент на генерал Румен Радев. Това стана ясно по време на закрито заседание на Националния съвет на левицата.

Йотова ще бъде представена на национално съвещание на червените, което започва в НДК в 14,00 часа. Още трима са имали номинации за вицепрезидент, но са си направили отводи - Янаки Стоилов, Дора Янкова и Таско Ерменков. От "Позитано" 20 разкриха, че и ген. Радев, и ръководството на БСП са заявили ясната си подкрепа за Йотова.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 10 Септември 2016 13:21
  Йончева дава на спецпрокуратурата оригинален запис на “Ало, Банов”

  "Ние предоставяме на специализираната прокуратура запис, това е оригиналният запис, направен е на 21.03.2016. Смятам, че този път специализираната прокуратура няма да може да се измъкне от разследване по аферата "Ало, Банов."

  Това каза водачът на листата за евроизборите на БСП Елена Йончева, на специална пресконференция от централата на партията. 

  "От документите по безспорен начин се установяват думите от записа", добави депутатът юрист Пенчо Минков.

  „Проверих записа, направен е на 21.03.2016 г. и неговата продължителност и съдържание отговарят напълно на копието на електронния запис, който предоставихме на специализираната прокуратура. Смятаме, че този път спецпрокуратурата няма да се измъкне от разследване", заяви на пресконференцията Йончева. 

  БСП обжалват постановлението, с което спецпрокуратурата отказа да образува досъдебно производство по сигналите срещу министъра на културата Боил Банов за строежа на Ларгото. 

 • Събота, 10 Септември 2016 13:21
  Иво Христов: Имам една кауза – възстановяване на демокрацията в България

  Румен Радев е световно легитимиран, той е основният борец срещу корупцията, заяви той 

 • Събота, 10 Септември 2016 13:21
  Иво Христов: В България наистина има автокрация

  Остава лоялен към президента Румен Радев и решението да се кандидатира за депутат в Европейския парламент и да напусне поста съветник на държавния глава е лично

Оставете коментар