Петък, 10 Април 2020

Петък, 16 Септември 2016 10:01

Калфин: Участваме в изборите, за да спечелим

„Ние участваме в тези избори, за да ги спечелим. Знаем какво трябва да се прави, аз имам опит заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Ивайло Калфин, кандидат за президент от АБВ.

Калфин каза, че има виждания по много въпроси и възможност да промени президентската институция. Той сподели, че приема всеки един кандидат за конкуренция, но най – големият му конкурент ще е този на ГЕРБ. „Битката е трудна, но това все пак са мажоритарни избори и според мен много важно е българите да подберат кандидата, който ще върши работата, която те очакват в тази институция и няма да бъде посочен от някоя голяма партия. Ако само големите партии печелят изборите, много скучен става политическия пейзаж”, каза още Калфин. До десетина дни ще бъде ясен и кандидатът за вицепрезидент.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 16 Септември 2016 10:01
  За по-честни избори, или пак мижи да те лажем

  Уважаеми читатели, минаха местните избори, зададоха се парламентарните и в разните точки на властта пак се заговори за Изборния кодекс. Според едните изборите били ОК, ама можело да станат още по ОК, а според другите хич не са ОК и трябва много работи да се променят, за да станат ОК. Заговори се, че не само корекции трябват на кодекса, ама да се напише изцяло нов.

 • Петък, 16 Септември 2016 10:01
  Други държави ще могат да искат промяна на курса на лева?!

  Калфин: Начинът, по който се готви отказ от валутния борд, е „абсурден“

 • Петък, 16 Септември 2016 10:01
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

Оставете коментар