Събота, 18 Януари 2020
Събота, 17 Септември 2016 16:09

Отваряме най-много изборни секции в САЩ и Турция

Общо 98 секции ще са в чужбина

Централната избирателна комисия определи избирателните секции, които ще се разкрият извън страната за президентските избори.

Те ще бъдат в дипломатическите и консулските представителства въз основа на списък на държавите и местата, в които България има разкрити такива.

От обявения списък се вижда, че най-много секции се разкриват в САЩ – 5 и Турция – 4. С решението си ЦИК разкрива общо 98 избирателни секции в чужбина.

Припомняме, редица политици призоваха, предвид ситуацията в Турция след опита за преврат, там да се разкриват секции за изборите.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 17 Септември 2016 16:09
  Германия потвърди за американския натиск с мита срещу Европа заради Иран

  Заплахата е отправена от служител на Държавния департамент на САЩ по време на видео разговор с колеги от Берлин, Париж и Лондон

   

 • Събота, 17 Септември 2016 16:09
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

 • Събота, 17 Септември 2016 16:09
  11 американски войници са пострадали при иранската атака

  Единайсет американски войници са пострадали при иранската атака срещу военновъздушна база Айн ал Асад в Ирак на 8 януари, съобщи американското Централно командване, след като първоначално бе обявено, че няма ранени военни, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА

Оставете коментар