Събота, 23 Февруари 2019
Сряда, 21 Септември 2016 18:06

Лидерът на БСП обещава: Чакайте нови скандали с министри другата седмица!

Сделката за Царските конюшни, която взе главата на областния управител на София. била само началото

Нови разкрития за скандални злоупотреби с пари на министри на премиера Борисов ще съобщят след почивните дни от БСП.

Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по БТВ. 

По думите на Нинова скандалът с продажбата на Царските конюшни бил само началото.

"Започваме да вадим далавери на министри на ГЕРБ. За Царските конюшни искахме оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, не на областния Веселин Пенев", припомни Нинова.

Нинова не каза кого от кабинета ще ударят с компромати, само заяви, че става дума за злоупотреба с пари и то в чувствителни сфери.

Корнелия Нинова откреха завесата за разрива с АБВ. По думите й препъни-камък се оказали принципни различия между тях.

"Първанов искаше промяна в държавното управление, искаше президентска република!". 

Освен това от АБВ искали към тяхното споразумение свободно да се присъединят и други партии, с което от столетницата не били съгласни.

"Може да им хрумне да присъединят и Реформаторите, както го направиха с кметове в страната. Замириса на договорки", каза Нинова и разкри, че след като се разделили за президентския вот, не са говорили с Първанов и хората му.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Септември 2016 18:06
  Караянчева: По правилник депутатите получават пари и без да работят

  Кореспонденцията с председателя на БСП Корнелия Нинова е в резултат на писмо на левия лидер до председателя на НС, в което се декларира, че депутатите от ПГ "БСП за България" няма да ползват командировъчни средства от НС, отказват се от служебните автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. Социалистите няма да получават и възнагражденията си като депутати за времето, през което отсъстват от работа в парламента.

 • Сряда, 21 Септември 2016 18:06
  Нинова: Уважаеми управляващи, намалете и замразете депутатските заплати!

  Искаме да се реши принципно въпроса за депутатските заплати. Те растат на всеки три месеца автоматично с ръста на средната работна заплата. Това е несправедливо, икономически необосновано и морално укоримо, написа лидерът на БСП във Фейсбук

 • Сряда, 21 Септември 2016 18:06
  Нинова уведоми официално председателя на парламента, че депутатите от БСП няма да получават заплати по време на отсъствието си

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева, с която я уведомява, че депутатите няма да получават заплати за отсъствието си от Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на БСП.

  "Уважаема госпожо председател, уведомявам ви, че народните представители от Парламентарната група „БСП за България" няма да ползват командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. Парламентарната група няма да получава и възнаграждение за периода на отсъствие от парламента. Организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнагражденията на депутатите, е във Вашите правомощия. Моля, когато пристъпите към промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, да обедините Вашите предложения с внесения от мен и група народни представители от „БСП за България" проект за намаляване и замразяване на заплатите на народните представители (Проект на решение за изменение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, № 854-02-66/23.11.2018 г.). Необяснимо за мен той не се разглежда вече близо три месеца", се посочва в съобщението.

  Нинова заявява още, че БСП смята, че е недопустимо в условията на нарастваща бедност и неравенства заплатите на депутатите да се увеличават автоматично на всеки три месеца с ръста на средната заплата на страната.

Оставете коментар