Събота, 15 Август 2020

Петък, 23 Септември 2016 16:39

Велизар Енчев призовава да бъдат прекратени преговорите за присъединяването на Македония към ЕС

Независимият депутат с отворено писмо до министъра на външните работи Даниел Митов

Независимият депутат Велизар Енчев разпространи отворено писмо до министъра на външните работи Даниел Митов. Повод е поругаването на българска паметна плоча от страна на македонски журналист. Енчев иска светкавична реакция от МВнР по повод скандала. Депутатът настоява до 48 часа от правителството на Македония да се извинят за инцидента. В противен случай Велизар Енчев настоява управляващите у нас веднага едностранно да прекратят преговорите за присъединяването на Македония към Европейския съюз.

Ето и цялото писмо на Велизар Енчев до Даниел Митов:

„Обръщам се към Вас като народен представител и бивш посланик на Република България на Балканите, който многократно е поставял на парламентарния контрол въпроса за членството на Република Македония в Европейския съюз и необходимостта от българско вето, ако Скопие не прекрати антибългарската пропаганда и присвояването на българската история и култура.

След като организирана група граждани на Република Македония се качи на най-високия връх на Нидже планина – Каймак Чалан, за да поругае паметника на загиналите български войници през Първата световна война, настоявам да предприемете следните действия:

Ако до 48 часа македонският посланик в София и външният министър на Република Македония не изразят съжаление за случилото се, което предполага поднасяне на извинение, и ако македонските правораздавателни органи не започнат бързо производство срещу лицата,  разрушили българския паметник, Министерството на външните работи на Република България да отзове българския посланик в Скопие и да обяви, че едностранно прекратява преговорите за присъединяването на Република Македония към Европейския съюз.   

Националното ни достойнство и поруганата памет на хилядите геройски загинали български воини ни задължават незабавно да предприемем тези дипломатически стъпки.“

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 23 Септември 2016 16:39
  Велизар Енчев: Спешно направете Антоанета министър! Укротете слугинския й гняв!

       В ранното неделно утро bTV пак ни ощастливи с назидателна лекция на правителствения политолог Антоанета Христова. Заела позата на гръмовержец, госпожата раздаде порция шамари на протестиращите, стори ниско темане на властта, обяви корупцията за общо понятие и произведе чутовна вест: България е жертва на хибридна война!

 • Петък, 23 Септември 2016 16:39
  Не е ли време ДАНС да отнеме допуска до секретна информация на Борисов?

  Велизар Енчев: Въпросът ми е повече от сериозен, защото е пробита цялата система за сигурност на министър-председател на страна-член на ЕС и НАТО

 • Петък, 23 Септември 2016 16:39
  Борисов с нов запис! Псува като хамалин президента

  Нов убийствен запис на Бойко Борисов с Томислав Дончев:

  „Пожелахте да чуете…

  Когато и да го запишем – само простотии! За Тиквата всички сме … , както става ясно…“

  Телефонен разговор между Бойко Борисов и Томислав Дончев:

  ….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек кур се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един кур. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък.

  Това може простия човек.

Оставете коментар