Събота, 20 Април 2019
Сряда, 28 Септември 2016 15:40

Борисов вече е обречен!

Така става като слушаш Иван Кръстев, пише във фейсбук Александър Симов

Издигането на кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН продължава да е най-обсъжданата тема днес. Мнозина отправят критики към министър-председателя Бойко Борисов и ГЕРБ, като сред тях е и членът на БСП Александър Симов. Според него Борисов е обречен, тъй като е направил катастрофална издънка.

Ето какво пише Симов в профила си във Фейсбук:

"Борисов вече е обречен. Сам постави главата си под гилотината. Така се получава, когато слушаш Иван Кръстев,който е голям майстор на разтърсвщите статии, но е с нула процента успеваемост в реалната политика, а външният ти министър е запознат с дипломацията, колкото телевизионна врачка с медицината.

Днес Митов официално призна, че няма вариант за оттеглянето на Бокова. А не виждам и нито една причина Бокова да се оттегли сама, защото тя беше като плувец с камък на шията (името на този камък е "правителство") и постигнатото от нея е рекордно.

Номинацията на втори български кандидат ще бъде разглеждано не като морален акт както си го представят местните луди, а като върховна интрига срещу всички останали участници. По същество кабинетът действа като съучастник на небългарски кандидатури и в пълна зависимост от чужди интереси. Това е танц с голи ходила върху остър бръснач.

Полезни ходове вече няма, the shit hit the fan и пръските са се посипали върху всички участници в позора. Бойко Борисов винаги се е дънил на международно ниво, но сега издънката е кататастрофална. Собствените му съюзници, тези, които го върнаха на власт, ще се обърнат срещу него, когато стане ясно, че въжето се е затегнало около шията. Те ще са първите, които ще хвърлят съчки в огъня и ще се хилят гръмогласно, когато замирише на препечено месо.

Интересно ми е обаче и друго - ако Кристалина получи гласът на Русия (знам ли, този пост лесно може да бъде обект на сделка), това означава ли, че Кремъл пак триумфира? :)))))"

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар