Събота, 11 Юли 2020

Сряда, 28 Септември 2016 17:16

Кристалина Георгиева за ООН: За мен е голяма част!

Според нея тя трябва да бъде избрана за генерален секретар, защото вижда целия свят в неговата сложност и има способността да вижда как нещата са свързани

За мен е огромна чест да бъда номинирана от българското правителство за генерален секретар на Организацията на обединените нации. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. По-рано днес премиерът Бойко Борисов разкри, че правителството издига нейната кандидатура за генерален секретар на ООН и сваля подкрепата си от Ирина Бокова.

„Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения“, добавя още Георгиева.

Като следваща стъпка Георгиева възнамерява да представи кандидатурата и визията си за ролята на генералния секретар на ООН на страните от организацията, се допълва в изявлението, разпространено от пресслужбата на ЕК.

Георгиева заяви още, че трябва да бъде избрана за генерален секретар на ООН, защото "вижда целия свят в неговата сложност и има способността да вижда как нещата са свързани".

Георгиева твърди също така, че нейната цел ще бъде да адресира нарастващото недоволство по света за това, което предстои в бъдещето.

"Хората навсякъде са гневни, дори младите, образованите, богатите и хората в градовете са гневни", коментирала тя.

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН през следващите 5 години.

BIG5.BG

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар