Сряда, 14 Ноември 2018
Четвъртък, 29 Септември 2016 10:06

"Ес Ти Би Комюникейшънс“ ще разяснява изборната кампания на електората

Стойността на поръчката е 110 000 лева без ДДС

Централната избирателна комисия класира на първо място в обществената поръчка за разяснителната кампания за вота за президент и референдума фирма "Ес Ти Би Комюникейшънс“ ЕООД, съобщи на сайта си ЦИК. 

Поръчката е с предмет консултантски услуги при създаване и реализиране на интегрирана комуникационна кампания, която да осигури публичност, да информира и повиши познанията и мотивацията на българските граждани за предстоящите президентски избори и референдум.

"Ес Ти Би Комюникейшънс“ ЕООД трябва да осигури комплексно обслужване на публичното представяне на разяснителната кампания за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и информационно-разяснителната кампания за националния референдум на 6 ноември 2016 г. на ЦИК, както и да управлява комуникацията през фейсбук и интернет страницата на ЦИК, и да организира и провежда кампанията в интернет медии.

Стойността на поръчката е 110 000 лева без ДДС.

Другите двама участника - „АПРА“ ООД и „КОТА 97“ ООД са класирани съответно на второ и трето място.

Решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок от получаването му от участниците. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 29 Септември 2016 10:06
  Изборите в САЩ: Тръмп очаквано печели – американците гласуват според джоба си

  Тръмп печели голяма победа. За 5-ти път в последните 105 години партия на американски президент получава мнозинство в Сената. Републиканците печелят и при губернаторите. 

  Автор: Григор Лилов

  *** Тръмп очаквано печели - американците гласуват според джоба си.

  Последни данни: 

  *** републиканците вече имат 52 места в Сената срещу 43 на демократите. (избират се 35 сенатори от общо 100)

  *** при губернаторите на отделните щати резултатът засега се очерта 25 на 20 за републиканците. (избират се в 36 щата от общо 50)

  *** в Камарата на представителите на американския конгрес демократите печелят мнозинството (преизбира се целият състав от 435 души) - 210 демократи срещу 196 републиканци засега.

  Тръмп печели голяма победа. За 5-ти път в последните 105 години партия на американски президент получава мнозинство в Сената. Републиканците печелят и при губернаторите. 

  Това не се очакваше от анализаторите, много политологически центрове и големите медии.

  По традиция при междинните избори всеки американски президент губи подкрепа. При републиканците и Тръмп това е загубата на републиканското мнозинство в Камарата на представителите.

  Общото правило в САЩ и този път проработи: американците гласуват според джоба си. 

  Исторически безработицата е на най-ниското си равнище от 48 години насам (от 1969), доходите на гражданите растат за първи път от доста време насам - например заплатите отбелязаха най-високият си темп на растеж от 10 години насам и т.н., страната е във фаза на икономически подем и висок ръст на брутния продукт.

  Разбира се, загубата на мнозинството в Камарата на представителите ще вгорчи управлението на Тръмп и републиканците. 

  Но ще напомня, че в САЩ народните избраници често не гласуват според партийната линия и това се случва при всички президенти. Например при демократа Обама именно демократическото мнозинство в Камарата на представителите блокира инициативата му за трансокеанския търговски договор, който предизвика високо напрежение и в Европа.

  Именно в Щатите, където няма рязко очертани партийни пристрастия и при различните избори печелят различни партийни кандидати, победата на републиканците е убедителна.

  Давам илюстрации към 7 часа родно време сутринта (резултатите се променят непрекъснато):

  1 - Сенат:

  Снимка на Grigor Lilov.

   

  2 - губернатори:

  Снимка на Grigor Lilov.

   

  3 - Камара на представителите:

  Снимка на Grigor Lilov.

  (материалът е публикуван на фейсбук профила на автора)

 • Четвъртък, 29 Септември 2016 10:06
  Междинните избори в САЩ – демократите печелят Камарата на представителите, републиканците – Сената

  Тръмп определи изборите като „невероятно успешно преминали“ на фона на остри критики от демократите

  Демократите печелят контрола върху Камарата на представителите - долната камара на американския Конгрес. Те ще поемат контрола на Камарата на представителите за първи път от осем години, придобивайки нова власт да оспорват политиките на президента Доналд Тръмп за следващите две години от неговото управление.

  Пътят на демократите към победата минава директно през предградията на страната, където партията се възползва от дълбоката антипатия към Тръмп. Ранните победи в предградията на Вашингтон, Масачузетс, Маями, Детройт, Денвър, Филаделфия и Ню Джърси осигуриха демократичните победи във вторник вечерта, съобщава CNN.

  Републиканците запазиха контрола в Сената. Според предварителните данни Републиканската партия на президента Доналд Тръмп вече разполага с 50 места в Сената, което е достатъчно за вземане на решения в 100-местния Сенат.

  Дори демократите да спечелят всички останали сенаторски места, при паритет в гласуването вицепрезидентът също има право на глас, което дава предимство на републиканците.

  Резултатът връща равновесието на властта във Вашингтон, където Тръмп се наслаждаваше на републиканското господство в двете камари на Конгреса след изборите през 2016 г, съобщава AFP.

  Демократите сега ще могат да блокират законодателните намерения на републиканците и да запалят огъня под краката на Тръмп, като разследват непрозрачните му финанси и намесата на Русия в изборите през 2016 г. и вероятно ще настояват за импийчмънт.

  Обявените резултати в Камарата и Сената все пак не са окончателни, тъй като преброяването на гласовете продължава в цялата страна, а някои щати все още гласуват в избори за Конгреса.

  Избирателната активност на американците този път беше забележителна, отбелязва агенцията.

  Доналд Тръмп нарече междинните избори „невероятно успешно преминали“, съобщава ТАСС, цитирайки туит на президента: "Днес имахме огромен успех. Благодаря на всички!". Агенцията отбелязва, че Тръмп вече е преживял предстоящата загуба на мнозинство от републиканците в долната камара на Конгреса и се пита на кого да прехвърли отговорността за загубата.

  Резултатите ще продължат да се появяват, докато завърши гласуването в Аляска в осем часa българско време.

 • Четвъртък, 29 Септември 2016 10:06
  Ангела Меркел няма да се кандидатира повече за председател на ХДС

  След поредицата провали на регионални и парламентарни избори в Германия, Ангела Меркел повече няма да се кандидатира за председател на Християндемократическия съюз (ХДС), съобщи AFP, позовавайки се на източник от партията.

  „Тя няма да се кандидатира отново за председател на партията си“, заяви неназованият източник от ХДС един ден, след като избирателите в провинция Хесен наказаха фракцията в регионалните избори.

Оставете коментар