Събота, 11 Юли 2020

Петък, 30 Септември 2016 10:30

Бъчварова: Ново звено на МВР ще следи за сигурността на границите ни

Парите от Брюксел ще бъдат усвоени до една година, заяви вътрешният министър

Българските служби за сигурност не допуснаха създаването на трасе за нелегална миграция на наша територия и това е голям успех. Това каза в предаването "Денят започва" по БНТ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя съобщи, че специално звено в МВР, което ще се сформира в близките 10 дни, ще се занимава с проектите за повишаване на сигурността по границите, финансирани с парите от Европейския съюз. 160-те милиона евро, които Брюксел спешно отпусна, трябва да се усвоят до 1 година. И в момента службите ни работят на практика в повишена готовност да реагират на евентуаен мигрантски поток.

"Нямаме друг избор, трябва да се справим с това, защото тези средства, които благодарение на усилията на премиера, успяхме да получим в невероятно кратки за европейската практика срокове, ни дават шанс да имаме силна гранична полиция и да имаме необходимата техника. Дава ни възможност да изградим видео наблюдение, което е и модерният начин да следим всичко, което се случва по границата и да можем по-адекватно да действаме. Така че това е приоритетна задача за цялото министерство.", добави вътрешният министър.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар