Четвъртък, 27 Февруари 2020

Петък, 30 Септември 2016 10:51

Бъчварова подсказа: Кандидатът за президент няма да дойде от въздуха

 Цветанов посочи, че президентът ще сред четворката Цачева, Фандъкова, Томисляв Дончев и Димнитър Николов

Вътрешният министър Румяна  Бъчварова потвърди казаното тази сутрин от Цветан Цветанов, че кандидатът за президент на управляващите няма да е непознат за избирателите човек.   

"В ГЕРБ има много разпознаваеми хора, които си тежат на мястото, и това е основното предимство на ГЕРБ, че кандидатът за президент няма да дойде от въздуха, от нищото", каза още тя

Бъчварова посочи още, че е много важно за страната да има коректна предизборна кампания с повече визии и идеи, а не компромати.

Вероятността кандидатът за президент на ГЕРБ да е сред четирима - председателят на парламента Цецка Цачева, столичният кмет Йорданка Фандъкова, вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Бургас Димитър Николов е 99%. Това обяви тази сутрин по бТВ Цветан Цветанов, зам.-председател на партията и шеф на предизборния й щаб.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 30 Септември 2016 10:51
  Велизар Енчев: Защо досега Каракачанов мълча?

  „ГЕРБ или спират да правят глупости или приключваме с цирка, всичко си има граници. Тази агония в държавата повече не може да продължава. Нe зa първи път ГEРБ нacъcквaт Икoнoмичecкa пoлиция или кaчулкитe cрeщу oпoнeнт“, гневно казал Каракачанов на премиера по повод пловдивския арест на пореден кадър на ВМРО…

 • Петък, 30 Септември 2016 10:51
  БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради манипулация с данните на НСИ

  "Вчера Националният статистически институт публикува прессъобщение, което излезе в медиите със заглавието: "НСИ призна неверни данни за БВП". Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“.

  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на Народното събрание По думите му в целия свят се работи с предварителни данни и оценки, но сега изведнъж НСИ въвежда нова световна мода в статистиката – никакви предварителни прогнозни данни и оценки.

  „Разликата между 3,5 % и 0,8 % е абсолютна статистическа трагедия. Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета“, коментира още проф. Гечев. Депутатът от левицата подчерта, че в прав текст се казва, че графиците от НСИ и Агенция „Митници“ се разминават и логическата загадка е как така са били разсинхронизирани данните.

 • Петък, 30 Септември 2016 10:51
  Румен Гечев: България е на дъното в ЕС по икономически растеж, ГЕРБ лъжат с данните

  "На основата на сравнителен икономически анализ установихме, че митниците и Министерство на финансите умишлено са подали погрешна информация на НСИ и БНБ. В резултат на което, при засичане на данните, заключихме, че ГЕРБ лъжат с оповестения от тях икономически растеж. Икономическият растеж, г-н Горанов, г-н Борисов, няма да е между 3,5% и 3,7%, няма и да е в размер на свалените след това от Вас проценти 3,3-3,4, а ще е много по-малко и вие го знаете това. 4 млрд. лв. от вноса въобще ги няма." Това заяви Румен Гечев, депутат от ПГ на "БСП за България", пред БНТ.

  На въпрос дали са проверени данните с БНБ и НСИ, депутатът на левицата потвърди, че е говорено с тях и че двете институции са потвърдили правотата на извършените от БСП сметки и изчисления. Гечев обясни, че е хубаво, че все пак има статистическо увеличение на износа, но че за съжаление няма реално намаление на вноса, такова има само на хартия. Той смята, че това е сериозен проблем, обърква статистиката и я прави невярна.

Оставете коментар