Четвъртък, 27 Февруари 2020

Петък, 30 Септември 2016 22:02

Лупи на опашката за „Дондуков” 2

Томов е категоричен, че има формула как да се вдигнат доходите и как да вкара повече инвестиции в държавата

Скандалният политик и бивш президент на ЦСКА Александър Томов е поредният кандидат за президентските избори. Лидерът на Евролевицата издигна за вицепрезидент зам.-председателя на партията д-р Радослав Радославов. Така двамата ще атакуват „Дондуков” 2.

Лупи, както е известен Томов, заяви, че имат формула как да вдигнат доходите и как да вкарат повече инвестиции.

Александър Томов не смята, че кандидатурата му ще допринесе за по-нисък резултат на ген. Румен Радев, който е основният кандидат в ляво.

Той смята, че въпреки че сме почти 10 години в ЕС, напредваме със стъпките на костенурка и изоставаме от всички страни. Всички сектори били недофинансирани.

Томов предупреди, че още половин милион млади българи ще бъдат принудени да напуснат страната, ако до 8-10 месеца не настъпи промяна.

Александър Томов коментира, че гледат на президентските избори като врата към нови парламентарни избори. Той смята, че дори и с по-малък вот ГЕРБ да спечели, ще се поискат парламентарни избори.

Лидерът на Българската социадлемокрация – Евролевица отправи призив да се спре с изказванията, че българският президент няма правомощия. Президентът бил подценяван. Според Томов основно правомощие на президента, подценявано досега, е правото му да говори от името на народа, да бъде коректив.

По думите му, всички досегашни държавни глави са били мачкани от силни премиери. Александър Томов смята, че страната може да тръгне към промени в случай, че новият президент не е просто ново продължение на ГЕРБ в безкрайната им власт.

Томов припомни, че е един от авторите на Конституцията и знае много добре силата на президентските правомощия. Той определи като антиевропейски идеите на Георги Първанов за президентска република.

Относно смяната на кандидатурата ни за генерален секретар на ООН, Александър Томов коментира, че и Ирина Бокова, и Кристалина Георгиева са находка за България. И двете били прекрасни като личности.  „Като политика на правителството – каша, от която има малък шанс да изскочи златна птица”, допълни той.

Томов смята, че премиерът Бойко Борисов е направил грешка, след като разбрал, че две западни сили не приемат Бокова за краен вариант. Борисов се бил подвел под диктата на Първанов.

Припомняме, че през последните години Томов бе подсъдим за източване на „Кремиковци“, но бе оправдан. Лупи е обвиняван и за фалита на „ПФК ЦСКА АД“.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар