Четвъртък, 27 Февруари 2020

Събота, 01 Октомври 2016 13:56

Бойко Борисов до последно крие кандидата на ГЕРБ

Премиерът откри днес новото рибарско пристанище в Черноморец

Премиерът Бойко Борисов е непреклонен и ще крие до последно името на кандидат-президентът на ГЕРБ. Още преди време той бе заяви, че ще обяви избрания на 2 октомври, което е утре.

Въпреки наближаващия срок, Бойко Борисов е непреклонен и не пожела ден по-рано да обяви кандидатът-президент. Министър-председателят откри днес новото рибарско пристанище в Черноморец, което беше изградено като част от проекта за водния цикъл на община Созопол.

Той  беше съпроводен от един от евентуалните кандидати за президент от ГЕРБ - бургаския кмет Димитър Николов. Но за пореден път отказа да назове името на кандидатурата преди утрешния ден.

"Ще събера актива - кметове, общински съветници, депутати, областни управители. Ще им кажа какво мисля и ще вземем решение", заяви Борисов.

Той обеща подобни съоръжения да бъдат построени и в други морски селища, които имат нужда от тях. Пристанището струва 10 млн. лева. То има издадени всички разрешителни за портови дейности, каза кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

"Местните хора са щастливи. Не трябва да забравяме времената, когато тук бяха потънали всички лодки на рибарите, това вече няма как да се случи. Изграждането на пристанищата във всички морски градове е най-важното нещо.Няма как да си на мор и да нямаш пристанище", посочи градоначалникът.

Премиерът Борисов подчерта, че импулс за изграждането на пристанищата от Каварна до Резово са били големите наводнения отпреди 6-7 години и работата ще продължи, докато всички морски селища се сдобият с портове

"Планирали сме още няколко, но нека мине сега да приеме бюджета. С дружни усилия да градим държавата, българинът помъдря. 2,5 млрд. плати тази година България за централи, които не са допринесли с нищо за живота на хората. 3,7 млрд. разплатихме за КТБ без изобщо да го усетят хората. Предстоят избори, нека хората помислят", отбеляза Борисов при откриването на пристанището.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар