Вторник, 07 Юли 2020

Неделя, 02 Октомври 2016 11:30

Първа изборна битка ДПС - ДОСТ: Полицай срещу имам

Хората очакват новият кмет да направи селото по-добро място за живеене

Загорско е едно от многото български села с празни къщи на гурбетчии и изселници. Избирателният списък е от 400 имена, но реално в селото живеят малко над стотина. Те днес отново гласуват за кмет, защото избраният преди година местен управник се оказал с присъда.

В селото, в което няма магазин и дори автобусът го заобикаля, битката за кметския стол изправя за първи път един срещу друг ДПС срещу ДОСТ. В битката влизат бъдещ криминалист срещу бивш имам. Зад полицая Мюмюн Местан са ДПС, а духовникът Салим Мустафа е подкрепен от ДОСТ, съобщи бТВ.

В село, в което всички се познават, а половината са роднини, това не се приема добре. „Не е полезно, само една партия ако е, най-хубаво. И за тях, и за нас. Сега се разделят на две…. и нищо няма да излезе”, смята Хасан Алимехмед.

За да е още по-сложно, от ДПС залагат на Местан да спечели изборите срещу човека на Местан. Мюмюн е категоричен – няма нищо общо с Лютви.

Кандидатът от ДОСТ също не вижда проблем в това да се изправи срещу съфамилник на лидера на подкрепилата го партия.

Очакванията на хората са новият кмет да направи селото по-добро място за живеене, без значение от коя партия ще бъде той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар