Четвъртък, 27 Февруари 2020

Неделя, 02 Октомври 2016 11:30

Борисов похвали комисията за вота, че опазила тайната за президента

 Съжалявам, че основният ни опонент не намери нито един честен и почтен човек, каза Борисов за  БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов похвали изпълнителната комисия на партията си, че може да пази тайна, след като името на кандидата им не се е чуло до днес.

"Съжалявам, че основният ни опонент не намери нито един честен и почтен човек", каза Борисов, имайки предвид кандидата на БСП ген. Румен Радев.

Борисов подчерта, че кандидатът на ГЕРБ ще е техен човек, човек на ГЕРБ, а не както досега - още в първия час след вота той вече се разграничава от партията, която го е издигнала.

"Путин назначава Медведев", даде пример той. "Що за глупост е това президентът да е алтернатива на управлението", каза Борисов.

 "Какво разбира един кмет или един генерал, свикнал да изпълнява заповеди, от ветото върху законите", попита реторично той, в което може би имаше намек, че Фандъкова няма да е кандидатът им и че това е в сферата на компетентност на Цачева.

"ГЕРБ не залага на популизма и няма да работи с компромати, но опонентите ни ще направят точно това", каза в речта си на форума за обявяването на кандидат-президентската двойка на партията съпредседателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Решението на изпълнителната комисия не е забавено, то беше взето в подходящия момент, обясни Цветанов и допълни, че двойката им е екип от двама доказали се човека, били част от партия ГЕРБ.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:30
  Така не може да продължава. Ластикът наистина е опънат

  Аз не съм се женил за министерския пост. Или ще вършим някаква работа, или няма смисъл

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:30
  Велизар Енчев: Защо досега Каракачанов мълча?

  „ГЕРБ или спират да правят глупости или приключваме с цирка, всичко си има граници. Тази агония в държавата повече не може да продължава. Нe зa първи път ГEРБ нacъcквaт Икoнoмичecкa пoлиция или кaчулкитe cрeщу oпoнeнт“, гневно казал Каракачанов на премиера по повод пловдивския арест на пореден кадър на ВМРО…

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:30
  БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради манипулация с данните на НСИ

  "Вчера Националният статистически институт публикува прессъобщение, което излезе в медиите със заглавието: "НСИ призна неверни данни за БВП". Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“.

  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на Народното събрание По думите му в целия свят се работи с предварителни данни и оценки, но сега изведнъж НСИ въвежда нова световна мода в статистиката – никакви предварителни прогнозни данни и оценки.

  „Разликата между 3,5 % и 0,8 % е абсолютна статистическа трагедия. Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета“, коментира още проф. Гечев. Депутатът от левицата подчерта, че в прав текст се казва, че графиците от НСИ и Агенция „Митници“ се разминават и логическата загадка е как така са били разсинхронизирани данните.

Оставете коментар