Събота, 15 Август 2020

Неделя, 02 Октомври 2016 11:30

Борисов похвали комисията за вота, че опазила тайната за президента

 Съжалявам, че основният ни опонент не намери нито един честен и почтен човек, каза Борисов за  БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов похвали изпълнителната комисия на партията си, че може да пази тайна, след като името на кандидата им не се е чуло до днес.

"Съжалявам, че основният ни опонент не намери нито един честен и почтен човек", каза Борисов, имайки предвид кандидата на БСП ген. Румен Радев.

Борисов подчерта, че кандидатът на ГЕРБ ще е техен човек, човек на ГЕРБ, а не както досега - още в първия час след вота той вече се разграничава от партията, която го е издигнала.

"Путин назначава Медведев", даде пример той. "Що за глупост е това президентът да е алтернатива на управлението", каза Борисов.

 "Какво разбира един кмет или един генерал, свикнал да изпълнява заповеди, от ветото върху законите", попита реторично той, в което може би имаше намек, че Фандъкова няма да е кандидатът им и че това е в сферата на компетентност на Цачева.

"ГЕРБ не залага на популизма и няма да работи с компромати, но опонентите ни ще направят точно това", каза в речта си на форума за обявяването на кандидат-президентската двойка на партията съпредседателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Решението на изпълнителната комисия не е забавено, то беше взето в подходящия момент, обясни Цветанов и допълни, че двойката им е екип от двама доказали се човека, били част от партия ГЕРБ.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:30
  Валентин Иванов: Ако сега имаме усещането, че живеем в диктатура, то утре ще сме в истинска такава

  За мярката в глупостите. Намаляването на броя на депутатите, предложено от Борисов, среща най-широко одобрение в привържениците му, но и не само. Обяснимо е на фона на срива на доверието в парламента. Но как може да се реализира подобно решение?

  Вариантите са два.

  В първия, ще се повиши прагът за влизане в НС от 4% на 8%. При тази хипотеза със сигурност биха влезли ГЕРБ, БСП и ДПС. Още не сме видели реалното изражение на доверието към Слави Трифонов, Мая Манолова и пр. Патриотите и ВОЛЯ вече не биха имали шанс. В тази хипотеза съставянето на правителство ще зависи изцяло от ДПС. Те стават абсолютно незаобиколим фактор. Претенциите и исканията им също.

  При втората хипотеза на запазване на 4% изборен праг, ще влязат повече формации, но малките ще са с рехаво и дори комично представителство от по няколко депутати. В тази ситуация опасността ще е същата, каквато ще я има и в първата хипотеза, а именно отсъствието на представители от различни сфери и професии. В парламента няма да има достатъчно, или изобщо ще отсъстват лекари, педагози, агрономи, финансисти, икономисти, експерти в сферата на новите технологии (те и сега ги няма), военни и пр. В резултат на това законите ще са слаби, неработещи и дори опасни.

  Сега си представете възможността тази идея за намаляване на броя на депутатите да бъде заложена наистина в Конституцията. За отмяната й ще трябва свикване на ново ВНС. Дали ще поискат от ГЕРБ връщането на настоящия вариант? Не вярвам.

  Най-накрая си представете поразиите, които може да бъдат направени при подобно убедително коалиционно мнозинство от ГЕРБ и ДПС при първата хипотеза.

  Деформирането на изборното законодателство, с цел циментиране на партията на Борисов на власт за следващите години е абсолютно възможна, дори е гарантирана.

  Ако сега имаме усещането, че живеем в диктатура, то утре ще сме в истинска такава.
  Не съм изненадан, че подобно предложение идва от пожарникар и охранител, с цялото ми уважение и към двете професии, но глупостите трябва да имат мярка.

  Художникът Валентин Иванов-Кардамски,Фейсбук

   

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:30
 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:30
  Елена Йончева: Във всички държави има някаква степен на корупция, но България се превърна в мафиотска държава

  Еureporter.co. отбелязва, че въпреки скандалите и очевидното потъпкване на върховенството на правото, европейските лидери не осъждат открито развитието на обстановката в страната

   

Оставете коментар