Четвъртък, 27 Февруари 2020

Неделя, 02 Октомври 2016 13:15

БСП за кандидатурата на Цачева: Това е началото на края за ГЕРБ

Това е г-н Плевнелиев номер 2, но в рокля, коментира лидерът на левицата

„Това е началото на края за ГЕРБ”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след обявяването на кандидатурата на ГЕРБ з апрезидент.

 "Това е продължение на сегашната линия в президентската институция. Послушни хора, които ще изпълняват само една воля. Това е г-н Плевнелиев номер 2, но в рокля – послушни хора, които ще изпълняват волята на премиера”, коментира Нинова пред Нова телевизия.

По думите й Борисов ясно е дал да се разбере, че ако бъде избрана тази двойка, да не си и помисля да прави различна политика от тази на премиера и външния министър. „Тоест – ще слушат”, категорична бе тя.

Според Нинова е „обидно да си избираш президент по метода на изключване”.„От думите на премиера става ясно, че по метода на изключването, Цачева е най-малко нужната му”, каза също Корнелия Нинова

„Томислав Дончев има качества и му е необходим в Министерския съвет, кметовете имат качества и са му необходими, най-малко необходим и ненужен се оказва г-жа Цачева”, заяви Корнелия.

„Все по-ясна ми се вижда победата на ген. Радев и Илияна Йотова”, заяви още Нинова. „Нашата кампания ще бъде позитивна и ще предлагаме алтернативата”, каза още лидерът на БСП.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Октомври 2016 13:15
  Корнелия Нинова: Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората

  Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в представяне на мотивите за изслушването на министър-председателя за тол системата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 • Неделя, 02 Октомври 2016 13:15
  БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради манипулация с данните на НСИ

  "Вчера Националният статистически институт публикува прессъобщение, което излезе в медиите със заглавието: "НСИ призна неверни данни за БВП". Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“.

  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на Народното събрание По думите му в целия свят се работи с предварителни данни и оценки, но сега изведнъж НСИ въвежда нова световна мода в статистиката – никакви предварителни прогнозни данни и оценки.

  „Разликата между 3,5 % и 0,8 % е абсолютна статистическа трагедия. Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета“, коментира още проф. Гечев. Депутатът от левицата подчерта, че в прав текст се казва, че графиците от НСИ и Агенция „Митници“ се разминават и логическата загадка е как така са били разсинхронизирани данните.

 • Неделя, 02 Октомври 2016 13:15
  Нинова: Подкрепяме разумните мерки срещу коронавируса, но те не трябва да са за сметка на хората

  Подкрепяме разумните мерки срещу коронавируса, но те не трябва да са за сметка на хората и отпуските им. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание, предаде "Фокус".

Оставете коментар