Вторник, 31 Март 2020

Неделя, 02 Октомври 2016 15:55

Цветанов не се готвел за стола на Цачева в парламента

Според слуховете заместникът й може и да не бъде юрист, а инженерът Красимир Велчев

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отрече слуховете, че може да оглави парламента, ако сегашният председател Цецка Цачева бъде избрана за президент.

От думите му се разбра, че като се занимава с партийно-организационна работа и обикаля непрекъснато страната, той дава всичко от себе си за "тази стабилност и тази устойчивост, която е златната инвестиция в бъдещето на България". Ако станел председател на Народното събрание, нямало да може да съчетава двете дейности.

"Има много народни представители от ГЕРБ, които могат да заемат тази позиция. Аз имам много организационна работа", заяви Цветанов.

Той не пожела да коментира кой би могъл да наследи Цачева, ако тя бъде избрана за президент. Според слуховете може и да не бъде юрист, а Красимир Велчев, който се счита за един от най-доверените хора на ръководството на ГЕРБ.

Велчев е един от заместниците на Цачева, а по образование е инженер. 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Октомври 2016 15:55
  Народното събрание спира заседания заради извънредното положение

  Ще има само извънредни заседания, за да не се спира приемането на закони

 • Неделя, 02 Октомври 2016 15:55
  Марешки със защитно облекло в парламента

  Лидерът на "Воля" Веселин Марешки и неговата депутатка Кръстина Таскова се появиха в парламента със защитни облекла.

 • Неделя, 02 Октомври 2016 15:55
  Пет от протестиращите сестри се барикадираха в парламента, една от тях застана на перваза на сградата

  Пет от протестиращите медицински специалисти прекараха нощта в сградата на парламента, където заседават комисии. Вчера те окупираха заседателна зала с искане да се срещнат с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, за да разговарят за промени в законодателството, засягащо статута и заплащането им, предаде БНР.

  Председателят на синдиката Мая Илиева каза за "Хоризонт", че от охраната на Народното събрание са ги приканили да напуснат сградата, но им предложили вода и храна. След като е прекъснато електричеството снощи, протестиращите пет сестри се качили на перваза на прозорците, където бяха преди час. Пред сградата също има протестиращи. 

  Застаналата на перваза медицинска сестра Бойка Атанасова твърди, че охраната я е принудила да застане на перваза. Тя се оплака, че й е одрана ръката и цялата е в синини.

  "Нахлуха и започнаха да ни блъскат", каза още Бойка Атанасова.

  Пред Министерския съвет в палатковия лагер на безсрочния протест са майки на деца с увреждания, които искат оставката на социалния министър Деница Сачева и нейна заместничка.

Оставете коментар