Четвъртък, 01 Октомври 2020

Петък, 05 Август 2016 15:40

Румен Радев и Мая Манолова сред номинираните от БСП

Имената на Илияна Йотова, Румен Гечев, Янаки Стоилов и Михаил Миков също ще бъдат обсъждани

Генерал Румен Радев и Мая Манолова са сред номинациите на БСП за президент. Освен тях, от „левицата“ ще предложат на преговорите с партньорите си за обща лява коалиция още Илияна Йотова, Румен Гечев, Янаки Стоилов и Михаил Миков.

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Отиваме на преговори с партньори за бъдеща лява коалиция с онези номинации, които са получили най-много подкрепа. Аз лично номинирах генерал Румен Радев", каза още лидерът на социалистите.

"Днес Изпълнителното бюро разгледа номинациите на БСП. Говорихме с всички другари в партията, които са номинирани. Взехме следното решение - отиваме на преговори с партньори за бъдеща лява коалиция с онези имена, които са получили най-много номинации от партийната листа, т.е. членове на БСП, и онези, които са получили най-много номинации от непартийна, т.е. хората, които не членуват в БСП, но са издигнати за кандидати на конференция. Отиваме на разговори със следните имена за президентска двойка: Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Румен Гечев, Михаил Миков, Мая Манолова и ген. Румен Радев, като непартийни кандидатури. От партийните аз имам най-много номинации в партията, но няма да се кандидатирам за президент. Хората извън партията, получили най-много номинации, потвърдиха желанието си да бъдат предмет на разговори, т.е. отиваме на разговори с 6 имена", добави Нинова.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар