Събота, 11 Юли 2020

Вторник, 04 Октомври 2016 10:21

Москов щял да плаща по 5 лева членски внос в ДСБ като редови член

Министри от ДСБ няма, каза лидерът й Радан Кънев

В момента здравният министър Петър Москов, от когото от партията на Радан Кънев свалиха подкрепата си, изплаща забавения си членски внос към ДСБ.

Това каза Радан Кънев в сутрешния блок на бТВ и допълни, че може би именно участието му в предаването е прокирало този интерес.

"Ако г-н Москов е редови член на ДБС, плаща между 1 лева и 5 лева по устав. Ако е министър от ДСБ, плаща 1% от дохода си, т.е. около 30 и няколко лева месечно. Изрично казах на нашата организация, че могат да му вземат максимум 5 лева, защото министри от ДСБ няма.  Няма как да плаща министерски членски внос, след като сме свалили доверието от него като министър", обясни лидерът на ДСБ.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 04 Октомври 2016 10:21
  71% от българите одобряват членството в ЕС, 60% - в НАТО

  От началото на годината - без промени в одобрението на ЕС и ръст на одобрението за членството ни в НАТО. Така обобщават от "Екзакта рисърч груп" данните от национално представително проучване, проведено в периода 6-13 юни, в което на квотен принцип "лице в лице" са интервюирани 1005 пълнолетни българи в 123 гнезда в 89 населени места на страната.

  През последните месеци българите не крият своята повишена тревожност и потребността си от повече сигурност. Принадлежността ни към ЕС, обаче, не се проблематизира в масовите оценки от началото на пандемията. Това не означава, че сънародниците ни са безкритични или пък, че не виждат проблеми в еврообщността. По-скоро е вярно това, че позитивните нагласи се запазват и заради очакванията за подкрепа от ЕС, коментират анализаторите.

  Според данните 71 на сто от анкетираните от средата на юни заявяват, че одобряват членството на страната ни в Европейския съюз, а 19 на сто не го одобряват. От края на 2019 г. досега не регистрираме съществена промяна в обществените нагласи към еврочленството ни. 96 процента от избирателите на ГЕРБ одобряват членството на България в ЕС, а подкрепа за еврочленството декларират 49 на сто от избирателите на БСП. Сред привържениците на останалите партии одобрението за членството на България в ЕС е по-висок дял от регистрирания сред електората на социалистите. В София, където информираността на населението за предприетото от ЕС е по-висока, се регистрира критичност към Брюксел над средната за страната.

  От края на миналата година досега с 4 процента нараства делът на българите, които одобряват членството на страната ни в НАТО. В средата на юни членството ни в НАТО е одобрявано от 60 процента, а 25 на сто не го одобряват. Подобно на отношението към ЕС, най-слабо одобрение се констатира сред избирателите на БСП - едва една трета одобряват членството ни в НАТО.

  През последната година от "Екзакта" регистрира известна промяна в нагласите на привържениците на Обединените патриоти (ВМРО и НФСБ) Те все по-често декларират позитивни нагласи към членството ни в ЕС и НАТО. Участието им в управлението на страната "работи" за промяна на нагласите на електората им, допълнителен стимул за този електорат са политиките на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, посочват анализаторите.

 • Вторник, 04 Октомври 2016 10:21
  Цветан Цветанов: В 13 часа напуснах ГЕРБ

  Днec в 13 чaca в първичнaтa cтруктурa нa ПП ГEРБ Coфия-грaд Изгрeв пoдaдoх зaявлeниe зa нaпуcкaнe нa пaртиятa.

 • Вторник, 04 Октомври 2016 10:21
  Радан Кънев с екзотично предложение: Манолова и Игнатов да се откажат от балотажа в полза на Борис Бонев

  Активистът на ДБ предизвика с нелепото си предложение реакции от недоумение до подигравки в социалната мрежа и форумите

Оставете коментар